Любители на Котки Тема 90

• 56 440
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета, нашият вет каза за кастрирането на мъжките котаци, че е добре да не се бърза. Поне на 8 м. да били, защото развитието на половата им система било обвързано с развитието на уринарния тракт. Демек, както аз го разбрах, ако се кастрира много рано, може да не се развие тоя тракт Mr. Green както трябва.
Наш Карамелчо расте и става все по-мързелив, ама като получи някой "факс" е като ракета. Само му подай пръстче и вече е скочил. Разпределил ни е вкъщи по предназначение - ММ му е легълце и за гушкане, аз съм по продоволствието и забавленията с любопитни занимания като миене на чинии, пране и др., синът е за игра и други дивотии, които само те могат да измислят.
Да се отчетем за хранителните навици: ядем всичко, което докопаме. По нова година го видях да джвака костилка от маслина, така и не разбрахме имало ли е маслина на нея или е докопал само костилката. Едвам му я взех, след преследване из апартамента в стил бързи и яростни.

# 646
mlv, преди малко на вечеря нашата котарачка яде чеснова багета с билки, скочи на масата до лакътя на мъжа ми и той  изрони средичка като на пиле. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 647
  • Sofia
Момичета, нашият вет каза за кастрирането на мъжките котаци, че е добре да не се бърза. Поне на 8 м. да били, защото развитието на половата им система било обвързано с развитието на уринарния тракт
В щатите ги кастрират на 5 месеца. Нашият го кастрирахме на 6.5 и ветеринара каза, че е навреме. Трябва да е преди да се разгонят, а те се разгонват на 8 месеца.

# 648

Hunny_bunny,може ли да кажеш каква порода ти е котката?

Ние домашна храна не ядем,отказва и чисто месо,купувам висок клас гранули :Акана,Аплауз,Ориджен Peace

Син британец е.
Всичко го разстройва. Засега само на пиле реагира добре и то само 1 парченце. Рибата не му понася ИЗОБЩО! Будувах с него една нощ, заради 2 парченца риба. Течната храна също не му понася. Само суха може да яде. Поради многото проблеми с мъжкарите искам да купувам само висок клас. Днес заредихме с 1 кг храна. Да има да хапва, да не отслабне дупето.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 649
  • София
Аз доста се интересувам от това как и защо и с какво е желателно да храним котката си,особено,ако е мъжка Rolling Eyes
И моят е Британец Heart Eyes
Бих ти препоръчала да потърсиш нещо по добро от РК Peace
А колкото до "човешката"храна,няма никаква нужда да им я предлагаме...а рибата,когато не е обработена по специална технология,никак не е добре да я ядат.Но мойта гад,така или иначе не проявява никакъв интерес към нещо различно от гранулите си,та съм доволна.Купувах и паучове на Аплауз,но от тях се разхлабва,иначе ги яде Mr. Green

# 650
  • София
Ето го блажено спящият:

# 651
  • Пловдив
Много се радвам на таквиз котета, които избягват човешка храна. Нашата убавица види ли да се изкарва месо от опаковка, настаа едно мяучен и чудо. Не че толкова го яде, колкото за игра и разнасяне наляво и надясно на парченца месце, които после пък намирам заровени на всевъзможни места. Тя проявява интерес и към мекичък хляб, и към кисело мляко, но колкото да го опита, ако случайно го изяде, като и сложа още малко, само помирисва и отминава, голям е чишит.

# 652
  • София
От нас с Маци:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Танче,
нещо не пишеш. newsm78 newsm78

# 653
  • София
На мен пък ми е много приятно котето да е до мен и да си поделяме храната. И чак ми присяда ако съм някъде другаде, а знам колко обича да хапва от месцето или шунката, които ям. Но го има и този момент, че Мъро никога не нахалства и почти никога не краде. Просто знае, че ще получи желаното и смирено чака.  Grinning

Благодаря за стиснатите палчета!  Hug Слава богу, притесненията ни са били излишни. След всички възможни изследвания, тестове, ехографии и олекване с "някакви" 150 лв, казаха, че всичките му органи са в невероятно добро състояние за 16-те му години. Може би повръщането му е от киселини. И като се замисля как се облизва преди да повърне, много вероятно наистина да е това. Дадоха ни хапчета за киселини и ще видим дали ще повлияят.

За малко да забравя - в момента си имам един полу-сфинкс.  Mr. Green Шкембето му е обръснато и кожата е като на сфинкс.  Laughing

Майя, бях на Иванов ден.  Wink  Сладка Маци!  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 18:15 от Тaня67

# 654
  • София
Тaня, успокоих се! Hug
А аз още празнувам Иванов ден. Wink Rolling Eyes

# 655
k@li, и аз не мисля, че е добре да ядат салами и т.н. Веднъж му сварих 2 малки парчета пиле. Изяде ги, но не е луд по тях. И аз не го поощрявам. Какво по-добре от РК? Rolling Eyes Аз го чувствам скъпичко при положение, че яде по 10 пъти на ден. Затова и преминахме на другата. Мога да я издиря и да ви покажа състава. Доближава се доста до РК.

mama mariana, иска му се човешка храна, но не мръвки и прочие. Много обича мазно. Майонеза, пържено олио останало от нещо, понякога на млечни неща налита... Но то е мерак да си близне. После губи интерес. И по-добре... че с този нежния стомах...

Сега спи и издава едни звуци като хъркане и гугукане.  Mr. Green Ветът каза, че е заради тъпите нослета на британките. Трудно дишат, щом се отпуснат и "набръчкат". Но чуем ли "М", значи е легнал някъде в стаята.  newsm62

# 656
Така. Сравних.
Роял Канин Китен - Суров протеин 36%, мазнини 18%, сурови влакнини 2,2%, сурова пепел 7,2%, калций 1,05%, фосфор 0,95%, магнезиум 0,08%

Състав(копиран директно) : птичи протеини (сушени), ориз, животинска мазнина, царевица, изолат от растителни протеини, царевичен глутен, животински протеини (хидролизирани), лигноцелулоза, цвеклова каша, минерални вещества, рибено масло, дрожди, соево масло, яйчен прах, фрукто-олигозахариди, хидролизирана мая (източник на мано-олигозахариди), брашно от тагетес (източник на лутеин).

Equilibrio Kitten - протеин мин. 35%, мазнини мин.20%, фибри макс.2,2%,
влажност 10%, пепел макс. 7%, калций 1.2%, фосфор 0,85%, таурин 0,18%, мано-олигозахариди 0,3%, линоленова киселина 1,25%, DL метионин 0,57%

Състав(за жалост не мога да копирам) : обезкостено пилешно, рибено брашно, пивоварен ориз, мляна жълта царевица, глутен, пивоварна мая, птичи черен дроб, млени ленени семена, птичи мазнини, рибено масло, сърцевина от захарно цвекло, инулин, дикалциев фосфат, холин хлорид, DL метионин, фосфорна киселина, колиев хлорид, екстракт от юга шидигера, натриев хексаметафосфат, витаминен и минерален премикс хелат.

Част от нещата са ми непонятни. Ако някой разбира, да сподели с нас. Като състав изглеждат много близки. А разликата в цената се усеща.  Rolling Eyes

# 657
Ама то няма храна в тези гранули newsm78 И каква ли е тази сурова пепел 7,2% Thinking

# 658
  • София
На който му се чете за храната:
http://www.animalprograms.org/suhi-hrani-za-kotki.html

# 659
  • Be realistic - plan for a miracle.
Малко данъче с моето зеленооко момиче, което е при "баба си" и много ми липсва  Blush Heart Eyes Heart Eyes

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт