Любители на Котки Тема 90

• 56 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Защо ме търсиш, ако не маркира, не проявява мераци да бяга и не пречи с "пеенето" си, не виждам причина да се бърза. Нека наистина да съзрее достатъчно. Все пак при момчетата го няма риска от първото разгонване както е при момичетата. Освен това не пречи още при първото маркиране да се запише час за кастрация, докато при женските се чака да отмине разгонването, което може да е продължително. Не искам да коментирам доколко са верни твърденията за рисковете от ранното кастриране на мъжките, но пък ако няма наложителни причини защо да не се изчака? Моите се разгониха по на 7-8 месеца. При Мацо имах трудности в убеждаването на мъжа ми и доста неща поизпрах, но за Мъро си знаех и успя да маркира само ученическите раници. Часът за операцията беше 2 дни след първата му беля.  Wink Но всеки сам си решава според ситуацията. Например ако на някой къщата е в мокет, не ми се мисли как се обезмирисява след това.  Mr. Green

# 631
  • София
Здравейте момичета,искам да пожелая една прекрасна нова година на всички  bouquet
Да изкажа съболезнования за Сиско Cry,разплаках се неутешимо от написаното от Профи и искам да я прегърна силно!Дано малката душичка е на по добро място Praynig

отностно разгонването...ние ставаме на 8 месеца,още няма признаци мъжкарчето Rolling Eyes

# 632
....като изключим неприятното маркиране, което трябва да се изчисти 2-3 пъти, моят съвет е да изчакате първото разгонване.

С предишния ми котарак беше така - разгони се, но познахме по масовите бягства през прозореца. Инак не маркира нито веднъж. Сега Риш също не маркира, но мисля, че почти 100% се разгонва в момента. Няма на какво друго да се дължи гърленото му мяукане.
Та.., да изчакам да започне да маркира ли?

Аз благодаря за отговора за Провет. Зная тази клиника в Кършияка.
Ние кастрирахме принцесата в Ситивет,на Цариградско шосе,при доктор Търпов.Много сме доволни.
Скрит текст:
Тук се готви да прави бели и най-вече наблюдава едно цвете,което пасе тайно.

# 633
Като кастрирах сега Мони, ми казаха, че е на 7 месеца и точно му е време. И кастрирани припишкват, ако са се научили преди това.
Гълъбинчето е прекрасна Hug Като и всички други сладурковци Hug

Поздрави от порасналия Мони и гушнати на Нова година
Скрит текст:

# 634
Ами тогава мисля да почакам месец. Поне. Той израстна много бързо, но мисля, че на месеци е малък. Аз затова и веднъж разпитвах тук как се определя възрастта на коте и всички вие ми писахте, че само ветеринар може да определи.

Слагам малко новогодишни снимки на Риш. Беше много смешен - от гърмежите много се  ъъъ вдъхновяваше. Е, гледаше в грешната посока, но, както казвах и на един познат, който ме попита за котарака и новогодишните фойерверки, "Да не забравяме, че все пак не е с отлично зрение".  Simple Smile

ето го, пули се
аз и той на мъничка снимка
тази съм я слагала, но ми е много любима

# 635
Вкъщи при родителите ми имаме един мъжкар, който кастрирахме на 8 месеца. Тъкмо започна да "съблазнява" пухеното одеяло на майка ми и да маука по-здраво.

Оливър е на 7 месеца почти и леко се провиква на моменти, но мисля, че още му е рано. Скоро ще ходим,  вижда се, но още ще изчакам.
С другия мъжкар нямаме проблеми. Не е маркирал нито веднъж. Чувала съм, че трябва преди разгонването, иначе всичко в поведението му остава същото.  И някак не ми се рискува...

Въпреки провикването ще изчакаме. Имам чувството, че е моето бебче още... Как да го кастрирам  smile3518

Иначе да ви го похваля какъв е свинчо. Последно като го мерихме декември беше 4 кг. и яде 100 грама храна на ден. Проверих в интерен и за породата дават по 70 гр храна на ден за неговата възраст, както и около 3 кг тегло. Явно ще стане огромно меченце.  Rolling Eyes

# 636
  • София
Тъкмо започна да "съблазнява" пухеното одеяло на майка ми и ...

hahaha hahaha hahaha

Защо ме търсиш?, той твоя "одрал кожата" на моята. Wink Laughing

Момичета, въпреки че и аз съм привърженичка на кастрирането, имах 2 котарака, които никога не бяха кастрирани и въпреки това никога не са маркирали територия. Или препикавали. Доживяха единия до 10, другия до 19 г.
Както Таня писа и аз не виждам някаква сериозна причина мъжките Котараковци да се кастрират преди първото разгонване.
Естествено, това е въпрос на избор на всеки стопанин. Peace
Единственото, което мога да пожелая е много щастливи и дълги години с вашите любимци! Hug 

# 637
MayyaI и навика остана. Още се обичат с това одеяло.  newsm62

# 638
  • София
Таня_67, това Гълъбинче направо ми взима ума! То си беше ''уличница'' по произход, нали? Как се намират такива красоти просто ей така на улицата бе! Ееей, що не съм минала аз първа там!
Защо ме търсиш, прекрасно е светло бежовото коремче на Риш! С най-голям кеф бих го Оцелувала! Макар че сега там по ''технически'' причини май доста понамирисва...
Hunny_bunny, със сълзи се смях на представата за Оливър, който се ПРОВИКВА на моменти! А иначе, наистина нищо, поне засега, не ви принуждава дабързате с кастрацията.

# 639
Таня_67, това Гълъбинче направо ми взима ума! То си беше ''уличница'' по произход, нали? Как се намират такива красоти просто ей така на улицата бе! Ееей, що не съм минала аз първа там!
Защо ме търсиш, прекрасно е светло бежовото коремче на Риш! С най-голям кеф бих го Оцелувала! Макар че сега там по ''технически'' причини май доста понамирисва...
Hunny_bunny, със сълзи се смях на представата за Оливър, който се ПРОВИКВА на моменти! А иначе, наистина нищо, поне засега, не ви принуждава дабързате с кастрацията.

Да. Застава сам насред стаята и започва "Маааауууууу". Казваш му да спре и той отива в банята и започва там "Маааууууу". Къде ли не я търси неговата Мау. Как да му кажа, че няма да я намери  Smile

# 640
  • София

Aми да ви покажа тогава как се намират:

Така ги е намерила жената, от която я взехме. Миличките са били толкова изплашени, че са си стояли на купчинка както някой така наречен "човек" ги е изхвърлил.  Sad Точно тези са били късметлийчета, но колко ли други не са имали техния късмет?  Cry

Да. Застава сам насред стаята и започва "Маааауууууу". Казваш му да спре и той отива в банята и започва там "Маааууууу". Къде ли не я търси неговата Мау. Как да му кажа, че няма да я намери  Smile
Точно този "навик" си остава завинаги.  Grinning Обикновено застава на място, където има хубава акустика - банята, коридора или в краен случай в средата на хола, който е преходен и можем да се насладим на арията във всички останали стаи. И не го прави заради мацките, а за да го чуем по-добре, че е гладен, жаден или просто, защото животът е скучен.  Mr. Green А понякога си мисля, че може би се възхищава на прекрасния си глас.  Mr. Green

Стиснете ни по едно палче, че ще ходим на вет!  Praynig

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 16:07 от Тaня67

# 641
  • София
Таня,стискам Praynig

Hunny_bunny,може ли един данък,че съм го пропуснала...провикващия се котак Mr. Green

# 642
Таня,описа го доста точно  Mr. Green Joy

Стискаме палци!  Praynig

С каква храна ги храните вашите момчета? Ние купувахме Роял Канин, но просто с това ядене
не мога да му смогна. Минахме на една бразилска, която е на 9.50 за кг. Препоръчаха ми я при вета.
Проверих в интернет и като съдържание протеин се доближава до Роял. И все пак много ме е страх да не го
"повредим" нашия дебеланчо.  Sad

# 643
Аз моя Рижко го научих засега на домашна храна. Според мен това е по-добрия вариант, защото смятам, че купешките съдържат и доста Е-та. Купих му суха храна, която да има в къщи при необходимост или за награда. Под домашна разбирайте не това, което хапваме и ние, а му сварявам за него пилешко, пилешки дробчета, свински бял дроб и риба , които комбинирам с различни зеленчуци и малко хляб или ориз.

# 644
  • София

Hunny_bunny,може ли да кажеш каква порода ти е котката?

Ние домашна храна не ядем,отказва и чисто месо,купувам висок клас гранули :Акана,Аплауз,Ориджен Peace

Общи условия

Активация на акаунт