Любители на Котки Тема 90

• 56 457
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Hunny_bunny, и вашият момък е страхотен! Гледах го аз и си помечтах малко за бебета котета  Laughing
Той е с месец по-голям от нашата Кара.
А тя изживя някакъв стрес, като така и не разбрахме със сигурност от какво беше. Можеш да видиш, писах преди няколко странички в темата.

Не мечтай много, че ще го водим при чичко доктор скоро  spoko

След 5 дена прави 7 месеца и скоро ще го водим. И на мен ми се искат бебета, но
много ме е страх от поведението му, ако не го заведем. Сещате се за какво...  smile3518

Ще потърся къде си писала, да прочета. Нашият има проблеми със стомаха. И най-малкото го разстройва. Много сме нежни и аристократни  newsm62

# 616
  • Варна
Моята Жени беше така проблемна със стомаха. Няколко месеца трябваха, за да влезе в час и да не реагира с разстройство на хапка нова храна.

Не ми говорете за планирани бебета-котета, моля! Това ме разстройва. Сори.

# 617
Момичета, кога най-рано мога да заведа Ахил на кастрация? Този месец ще направи 5 месеца. Чета ви редовно и си направих изводите, че май е по-добре кастрацията да се направи преди разгонването. Не искам да започне да маркира из къщата. Трябва да взема мерки на време.

# 618
И аз със същия въпрос. И дали някой може да препоръча клиника в Пловдив където кастрацията да е на разумни цени

# 619
И аз със същия въпрос. И дали някой може да препоръча клиника в Пловдив където кастрацията да е на разумни цени

Д-р Карагьозов, на Сергей Румянцев 10. Доволна съм. Също д-р Коко, д-р Шишков. Провет не са лоша клиника. Цените не варират кой знае колко, принципно.

# 620
  • София
"Мъжките майки", като изключим неприятното маркиране, което трябва да се изчисти 2-3 пъти, моят съвет е да изчакате първото разгонване. Не забравяйте, че има случаи, в които се сещат да маркират и на 1,5-2 години. Може да са митове и легенди, че е добре да достигнат пълно полово съзряване, но пък защо да не се изчака максимално дълго? Все пак при мъжките няма здравословни последици от първо разгонване. Както казах, неприятностите са само за нас, че трябва да почистим. А едно разгонване не води до навици, за да се страхувате  от това.

Сравнително скоро откриха ветеринарна клиника София, която се намира до градинката на СМГ. Някой да е чувал нещо за нея? Мъро не е много добре напоследък и искаме да го заведем някъде, но "Добро хрумване" ме плаши с многобройните си пациенти, много от които са и бездомни, а Мъро не е ваксиниран.

Иначе да се отчета - Гълъбинка/Дейзи е в новия си дом. Проучила го е веднага, направила е сефтето на тоалетната многократно, веднага е "уплашила" елхата, която естествено е "припаднала", опитала как са на вкус орхидеите и е омагьосана от една бромелия Guzmania (моля да споделите ако имате сведения дали е отровна за котки  Praynig). Изобщо е фурия, но пък от "селскостопански" тип.  Laughing Много е гальовна и мъркаща. Обаче още не съм разбрала дали им е позволила да спят тази нощ.  Laughing В самолета е била много послушна. Мяукала е само при излитането, защото е било доста рязко, а е била и сама на пода. След като са вдигнали чантата при тях се е успокоила и не е създавала никакви проблеми.  Grinning

# 621
Ние кастрирахме нашето коте при д-р Коко. Ходим при него от 2 год - за ваксини, за гъбички, за краста, за бълхи, а наскоро се преместихме и близо до клиниката, така че още повече ни устройва  Laughing Препоръчвам го на всеки, много му вярвам и съм спокойна, когато Вики е в неговите ръце Heart Eyes. Като цена честно казано не си спомням колко струваше-може би 50-60 лв за женско коте, мисля че навсякъде цената варира около тази сума. А за самата операция: разрезът е възможно най-малък, даде ни котето да се събуди в къщи, за да не се стресира на чуждо място, както поискахме, мазахме раничката мисля с риванол, после махнахме и конците. Не знам дали използва резорбируеми, при нас бяха обикновени. Адресът е ул. Славееви гори № 18, тел.032693578.

# 622
Иначе да се отчета - Гълъбинка/Дейзи е в новия си дом. Проучила го е веднага, направила е сефтето на тоалетната многократно, веднага е "уплашила" елхата, която естествено е "припаднала", опитала как са на вкус орхидеите и е омагьосана от една бромелия Guzmania
Еххх, това Гълъбинче сладичко Heart Eyes Най-накрая е у дома! Тъкмо днес разказвах на приятеля ми за нея и за красивото й име Гълъбинка, вече Дейзи явно Flutter

# 623
  • София
Скрит текст:
"Мъжките майки", като изключим неприятното маркиране, което трябва да се изчисти 2-3 пъти, моят съвет е да изчакате първото разгонване. Не забравяйте, че има случаи, в които се сещат да маркират и на 1,5-2 години. Може да са митове и легенди, че е добре да достигнат пълно полово съзряване, но пък защо да не се изчака максимално дълго? Все пак при мъжките няма здравословни последици от първо разгонване. Както казах, неприятностите са само за нас, че трябва да почистим. А едно разгонване не води до навици, за да се страхувате  от това.

Сравнително скоро откриха ветеринарна клиника София, която се намира до градинката на СМГ. Някой да е чувал нещо за нея? Мъро не е много добре напоследък и искаме да го заведем някъде, но "Добро хрумване" ме плаши с многобройните си пациенти, много от които са и бездомни, а Мъро не е ваксиниран.

Иначе да се отчета - Гълъбинка/Дейзи е в новия си дом. Проучила го е веднага, направила е сефтето на тоалетната многократно, веднага е "уплашила" елхата, която естествено е "припаднала", опитала как са на вкус орхидеите и е омагьосана от една бромелия Guzmania (моля да споделите ако имате сведения дали е отровна за котки  Praynig). Изобщо е фурия, но пък от "селскостопански" тип.  Laughing Много е гальовна и мъркаща. Обаче още не съм разбрала дали им е позволила да спят тази нощ.  Laughing В самолета е била много послушна. Мяукала е само при излитането, защото е било доста рязко, а е била и сама на пода. След като са вдигнали чантата при тях се е успокоила и не е създавала никакви проблеми.  Grinning

Браво на Дейзи! За проявеното търпение и доверие. Heart Eyes Като че ли си знаят когато се прибират в къщи и са спокойни. newsm78
Като не й давате гълъби, треволяци ще яде, я! Mr. Green Wink После "селскостопанска" била. Глад, глад е това. Laughing
Не съм чувала за клиниката в СМГ. А и от треволяци не разбирам много. Embarassed

# 624
  • София
Ето снимки на Гълъбинчето. Не са много хубави, но я взехме в късния следобед и трябваше да използваме светкавица.  Sad Но пък моделът е хубав.  Heart Eyes

Да, по паспорт е Дейзи, но не съм чула някой да я нарича така.  Mr. Green

Майя, твоята хубавица къде я водите на ветеринар? Клиниката не е в СМГ, а от другата страна на бул. Левски, до градинката. Откриха я миналата година и тъй като е новичка, изглежда добре отвън. В сайта са написали, че имат доста техника. Само за рентген изпращат другаде. Но не съм чувала нищо за ветеринарите.  Sad

# 625
  • София
Най-вече я водя при Куми и Радо в "Мусагеница". Близо ми е, а и съм доволна от тях.
И двамата са в този к-т:
https://www.facebook.com/dragomanovvetkabinet
Котаче, малко, сладко!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 11:00 от MayyaI

# 626
  • София
Благодаря! Много ми е далече. Сигурно пак ще отидем до Добро хрумване.  Sad Дано в момента нямат зарази.

# 627
  • София
Благодаря! Много ми е далече. Сигурно пак ще отидем до Добро хрумване.  Sad Дано в момента нямат зарази.
Дано!:pray: На мен Добро хрумване не ми е близо Wink, но съм я "разхождала" по няколко кабинета.
Другото, което ми е ок, че мога да ги викна в къщи, ако се наложи.

# 628
  • София
Не ми говорете за планирани бебета-котета, моля!
Няма повече! Беше просто леко помечтаване "Ех, представям си с този красавец на Hunny_bunny какви сладкиши биха станали...". Така или иначе чичо доктор предстои и на нас скоро. Нямаме нито възможности, нито право да не я кастрираме, това е най-доброто, което можем да направим за нея.

Междувременно пак да се похваля, Кара вече е на 100% същата бандитка, че даже още по-голяма дивачка е станала! Лети из къщи, подмята мишки, топчета и всичко подходящо, което докопа, и се закача постоянно с нас. Следим всеки ден изпражненията и няма проблеми след онзи път.

Ето да видите един крадец, снимката е отпреди нова година, но пак върши същите дяволии Simple Smile
Скрит текст:

# 629
....като изключим неприятното маркиране, което трябва да се изчисти 2-3 пъти, моят съвет е да изчакате първото разгонване.

С предишния ми котарак беше така - разгони се, но познахме по масовите бягства през прозореца. Инак не маркира нито веднъж. Сега Риш също не маркира, но мисля, че почти 100% се разгонва в момента. Няма на какво друго да се дължи гърленото му мяукане.
Та.., да изчакам да започне да маркира ли?

Аз благодаря за отговора за Провет. Зная тази клиника в Кършияка.

Общи условия

Активация на акаунт