Любители на Котки Тема 90

• 56 463
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
За много години момичета   bouquet

Не пиша в темите /само в една стара/, но ви следя редовно.

Тъжно е и ако не искате да се разстройвате, не го четете ...
Скрит текст:
Преди Коледа имах 4 малки котарачета на около 6-8 месеца /2 братчета, 1 братовчед и едно подхвърлено/, един голям котарак на година и няколко месеца и една прелестна дама, която гледам вътре, понеже много мъничка я намерих.

Малките вечер ги затварям във външно помещение, през деня са по двора или вкъщи.
На 25.12.  Пухчо-Рохчо /едното братче/ изчезна, а на следващият ден сина ми го намери умрял в градинката /на 15 м. от двора ни/, под едно дърво. Видими наранявания нямаше, все едно беше заспал. Погребахме душцата както и се полага - Беше изключително коте, което се разбираше с всички живи същества  Sad

На 27.12. сутринта не се появи и големият котарак, което е необичайно за него, защото винаги идва сутрин и вечер, да се нахраним и поглезим.
Имаше почти зараснала рана на главата от котешка битка, която третирах, но окото му към кладенчето беше леко възпалено.
На нова година реших, че и той някъде се е споминал, поплаках си и за него, докато не го намерих днес да лежи  отстрани на пътя, почти без сили, но жив!

Цяло чудо е, че намерих големия юнак жив Heart Eyes  
Първоначално помислих, че го е сгазила кола, понеже не се движеше, но като го пренесох вкъщи се раздвижи /ходи много тромаво/, но скача от и на стола/леглото.

Дълго пи вода, но храна отказва... сега варя пиле, дано от него да хапне или поне от бульона да пие.
Окото му много се е влошило - възпалено е външно около 1/3 от кладенчето.
Много е отслабнал милия, кокалите му стърчат. Не мяука, не мъка, лежи си, но надига глава ...

Нямам възможност да го заведа на лекар, а номерът на ветеринара вероятно съм записала погрешно, понеже ми дава, че е грешен или непълен.

Моля, дайте някакви съвети как да процедирам до понеделник, когато ще мога да го заведа на лекар. За момента промивам възпалението с капсули стерилен физиологичен р-р и слагам капки  с антибиотик Тобрекс.

# 601
  • София
Честита Нова година! Мяу и мър от нас!

# 602
DreamComeTrue  Сериозно ли имаше пяна от устата Shocked Колко време след поставянето ? А какво му дадохте за да мине?
Аз да ви кажа не съм видяла бълхи. Има черни точици и бяло като пърхут. Купихме специална четка с гъсти зъби и го решем, но той пърхута не може всичкия да се махне. Чета , че бялото са яйцата, но дали всичко това са яйца  newsm78

Аз бих го изкъпала, на мокрото не могат да ходят бълхите и можеш да ги убиеш на ръка, колкото и да са многО. На бебенца едва прогледнали така съм махала. Каишки мога да препоръчам да не се слагат, защото котето нЯам бълхи/то е с кишка/ но слязат ли от котето, къщата се пълни.  Flutter Котешките и кучешките бълхи по хора не ходят, зависи какви сте хванали. Черните точици са насраното от бълхите.Най-много се срещат зад ушите, по врата и корема, на нежните части. Има ли насрано зад ушите, значи е 100% с бълхи и да не си ги виждала.  Peace

# 603
А по принцип доволни ли сте от каишките за предпазване от бълхи? Ние не сме ползвали . Винаги до сега слагаме капка фронтлайн, но явно не са много надеждни щом сме си хванали бълхи  newsm78, а пък си ги слагаме редовно.

# 604
  • София
А по принцип доволни ли сте от каишките за предпазване от бълхи? Ние не сме ползвали . Винаги до сега слагаме капка фронтлайн, но явно не са много надеждни щом сме си хванали бълхи  newsm78, а пък си ги слагаме редовно.

Някога бях слагала. Козината под каишката се сплъстява много грозно. Освен това, ако е дворно коте или някое, което много се катери може да се обеси на каишката. За ефективност - не знам. Ние ги бяхме сложили превантивно, защото в мазето се бяха завъдили бълхи и ни беше страх да не пренесем. Но знам от брат ми, който е с кучета, че капките са много по-добри от каишките. Все пак в това отношение кучкарите са с много по-голям опит от коткарите.  Mr. Green Последните 10-тина години използва само капки.

Ако не си доволна от Фронтлайн, пробвай с други.  Wink Погледни името на активната съставка на Фронтлайна и потърси препарат с различен състав.

# 605
Благодаря на всички за отговорите!!!Бог да прости малкият ни Чиполино!!!!!Котето почина снощи ,точно когато дъщеря ми отиде да го види!!!!Умря пред нея !!! От тогава не спира да плаче !тази сутрин го погребахме!!!!И аз самата плача и пиша в момента!!!Дано да е щастливо в котешкия рай!!!! 

# 606
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
ivana__22 spoko мир на малката му душица.  Cry  Flowers Rose Като човек преживял същото преди броени дни, напълно те разбирам.  spoko Гушни детето и се опитай да го успокоиш, да му обясниш, че понякога стават такива неща. Ще си вземете друго коте, но нека не е сега. Все пак не се знае от какво е починало това. Има вируси, които може да са живи месеци след като в къщата няма животно. Ново коте сега би могло да се зарази от тях. Имай предвид, че децата бързо се залисват с други неща и по-лесно забравят лошите събития. Просто и на тях все пак им е нужно малко време.

# 607
  • София
Жалко за малката душичка!  Sad

Аз да се похваля, че "внучето" е у нас. Мъро не разбра, че в чантата, която мина покрай него има нещо. Продължи да си спи.  Laughing Сега се размърда, смени стола с диван, но не се е усетил, че в съседната стая има една палава госпожица.  Laughing А на нея изобщо не ѝ пука, че е на ново място и заобиколена с чужди хора. Гони връзчици, вре се в чекмеджета, изучава всяко местенце, опита се да опасе една детелина и т.н. А и от време на време тъпче с лапички и мърка.  Heart Eyes Освен това се влюби в малката ми дъщеря. Simple Smile А тя явно е алергична към Гълъбинка и е нещо страшно. Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 17:38 от Тaня67

# 608
  • София
Ауууу, чакаме снимки тогава. Simple Smile Аз не знам дали моят би подушил друго коте, но ми направи впечатление, че както спеше дълбоко и дядо му внесе пръчка шпеков салам за руската салата, която приготвях, оня скочи, започна да врещи и да души въздуха около себе си.   Joy    Много беше смешен, все едно гладен го държим.

# 609
  • Варна
Честита Нова година! Мяу и мър от нас!
Мерси.  Grinning Снимката ми достави голямо удоволствие.  Hug

Танче, аууу, да снимате мацето и да ни го покажете.  Grinning Мъро сте го заблудили, надявам се успешно. Mr. Green За дъщеричката и алергията се натъжих, защото тъкмо днес бягахме до спешното заради алергията на мама. Sad Въобще алергиите много ме натъжават. Sad Не е честно.

ivana, съжалявам. Аз бях сигурна, че някое дете си играе с форума и пише, за да втрещи съчувстващите лелки. За следващите ви котки се подгответе предварително как да се грижите за тях и къде да потърсите квалифицирана помощ при нужда.

# 610
  • София
Добро утро от нас! Желая успешна нова работна седмица и година на всички!

Поздрав и от Кара:

Тя е вече моята предишна мацоранка. Яде и пие водичка предоволно и беснее за световно. Следим внимателно изхожданията, но няма проблем до момента, дано и да няма. Какъв беше този период, така и не ни стана ясно и дано не се повтаря.

# 611
Здрасти на Кара Simple Smile

Какъв проблем сте имали? От скоро съм тук.
И ние имахме проблем с нашия британец. Има много нежен стомах.

Много е красива малката Ви сивушка   bouquet

# 612
  • София
Hunny_bunny, и вашият момък е страхотен! Гледах го аз и си помечтах малко за бебета котета  Laughing
Той е с месец по-голям от нашата Кара.
А тя изживя някакъв стрес, като така и не разбрахме със сигурност от какво беше. Можеш да видиш, писах преди няколко странички в темата.

# 613
ние с моята маца трябва повечко да се посресваме....

# 614
  • Пловдив
Честита нова година на всички мацки, мачовци и мами на мъркащи. Да сте живи и здрави всички!

Общи условия

Активация на акаунт