Любители на Котки Тема 90

• 56 468
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Главови въшки от човек дали могат да прехвърлят на коте newsm78 Да не търча и аз спешно до денонощна ветеринарна клиника.

Редактирам се - не можело. Цитат от подфорум Здраве:
Мит: можете да хванете въшки от домашните животни.
Истината: не можете да хванете въшки от домашните си любимци, както е вярно и обратното – те не могат да хванат въшки от вас.

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 21:03 от Jerry F

# 586
  • София
Здрави и щастливи поздрави от нас.
Не са най-добрите снимки, но по-добри предстоят: :

Помощ котето на дъщеря ми не иска да яде нищо!!! Какво ли не не му давахме месо,ядене,дори и баница,но не ги иска!!!! Моля за помощ аз съм 32 годишна майка и това е първото коте което гледам !!!!!! Моля по-бързо давайте съвети мами,защото изглежда почти умряло!!!!По цял ден спи и диша тежко не е яло вече 2 дни!!!!!

Моля те, първо се успокой! Praynig За 2 дни, ако едно коте не е яло/само/, почти нищо не може да му стане. Виж дали пие вода. Също кажи дали е имало някакво обезпаразитяване, ваксинация, измери му ТЕМПЕРАТУРАта, пишка ли, ака ли, колко, къпано ли е кога, от колко време е с вас? Виж езика как е, дишане - няма как да чуеш и определиш, сърдечна дейност -също. Не се паникьосвай! Ако можеш заведи го на вет. По това време едва ли има отворени вет. аптеки, така че единственият ти вариант остава вет. Ако няма как да го заведеш-само молитви помагат, ако вярваш в това.
Спокойно!!! И пиши! Hug 

# 587
  • София
RPOFI, остави и от мен едно цветенце на гроба на Силвестърчо. Praynig

# 588
  • София

ivana__22
, ако котето наистина диша тежко е възможно да е направило нещо на белите дробове. Ако не можеш да му биеш инжекция с антибиотик, дай му същата дозировка през устата. Например Зинат, като се съобразиш с кг. На зрял 70 кг човек се дава таблетка от 500 мгр на 12 часа. Не знам колко кг е котето. Значи делиш по просто тройно правило. И водичка давай. Peace

# 589
Да ви покажа и нашето момче на 6 месеца.  Blush

# 590
  • София
Влязох да проверя дали Силвестър е добре, като имах лошо предчувствие... Cry Съжалявам страшно много!

Сънувах ужасен кошмар, чак се разревах, като се събудих. Направих на сън поне 4 опита жестоко да убия котка, която всеки път, когато проверявах дали е жива, ме гушваше за ръката. Уффф, пак ми се насълзиха очите ... Знам, че имам причини да съм по-емоционална напоследък, което обяснява сълзите, но какво може да обясни тази моя жестокост насън? Confused

# 591
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
MayyaI  Hug, когато се случи да отида пак, непременно ще оставя нещо.

Емелче  Hug, не разбирам от сънища Rolling Eyes. Ние Сиско няма да го забравим, той просто е на едно по-добро място. Аз пращам много целувки на Кьорчони. Предай му ги когато можеш!

# 592
Профи, съжалявам за котарачето ти.

# 593
  • София
Благодаря, Профи, много си мила!

Моят Кьорчони, на кака най-послушното коте, кара едни щастливи пенсионерски години при баба си и дядо си в провинцията. Под претекст, че на него му е по-добре сам в неговата стая и че самият той си се насочва натам, като се нахрани, нашите до скоро го заточваха. Аз, обаче, им доказах, че моята котка просто има нужда от много любов, за да се съгласи да стои в дадена среда. Пет дни по празниците с мен не направи и опит да си отиде в стаята - да не е луд!!! Laughing Така си осигури така желаната от мен промяна, за да изживее старините си гушнат, да му говорят, да мърка и да се глези. Пускаме го на разходка всеки ден, но обикаля само около къщата, да не би да вземе да си накаля лапичките ... Joy Не съм го тествала за токсоплазмоза, пък има и един дворен у майкини, който се навърта, та назря моментът аз да се тествам. Стискайте палци да съм ОК!

https://www.facebook.com/kjorcho.kokorchev/media_set?set=a.90991 … 166919&type=3

Последна редакция: сб, 03 яну 2015, 12:49 от Емел

# 594
Здравейте!
Изкарахме празниците и днес установихме че Котьо има бълхи  Shocked Ходихме на лекар и ни даде капка Бродлайн - която била и за вътрешни и за външни паразити. Въпросът ми е ползвали ли сте тоя препарат и  дали сте доволни?  До сега сме слагали само фронтлайн. Освен това ни каза че трудно ще се спасим от бълхите, което много ме притесни  Shocked ? Даде ни препарат да пръскаме цялата къща. Моля ви , който е имал такъв проблем, да ми пише на лични, че ми е доста притеснено  newsm78

# 595
  • Варна
Vivina, задължително напръскай навсякъде у дома с противобълхов препарат. Ако са ти дали фендона, направи разтворът малко по-силен, като за хлебарки. особено ако имате килими у дома, напръскай ги до мокро-бълхите, които не са умрели, няма как да стоят върху котката, защото е третирана с препарат и най-вече се забиват дълбоко в разни тъкани. Там чакат да премине действието на химикала върху котето и пак ще се качат отгоре му. След 7 дни-пак напръскай. Ако трябва след още 7-пак. Редувай помещенията, защото хората и котките трябва да са на друго място докато се проветри. А първо 2 часа напръсканата стая трябва да е затворена.
Като измине действието на бродлайна(не знам колко седмици е), ако трябва пак обезпаразити котката.
Всеки ден обирай с прахосмукачка навсякъде.
Вчесвай котето със специален гребен със ситни зъбци-така ще обереш измрелите бълхи, яйцата им, изпражненията от козината. Даже и живи може да хванеш-пукваш ги веднага с нокти.

Ще се отървете, спокойно, но понякога става по-бавно, защото бълхите са упорити, а и съществуващите препарати понякога не действат идеално.
Ако не умрат от раз, следващия път може да използвате други препарати.

# 596
Здравейте!
Изкарахме празниците и днес установихме че Котьо има бълхи  Shocked Ходихме на лекар и ни даде капка Бродлайн - която била и за вътрешни и за външни паразити. Въпросът ми е ползвали ли сте тоя препарат и  дали сте доволни?  До сега сме слагали само фронтлайн. Освен това ни каза че трудно ще се спасим от бълхите, което много ме притесни  Shocked ? Даде ни препарат да пръскаме цялата къща. Моля ви , който е имал такъв проблем, да ми пише на лични, че ми е доста притеснено  newsm78

Бълхите са много коварни, затова е трудно. Снасят по много яйца. Иска се много постоянство и упорство. Успех  Peace

# 597
Vivina, ползвали сме Броудлайн, даже имаме вкъщи (което ми напомня, че трябва да му сложа, ама нещо ме тревожи тоя негов пърхот и май ще ми не под душа първо), имай предвид следното - при нас го капна също вет, но той явно е успял да го облиза и страничните ефелти, макар и безобидни, са доста плашещи - пяна от устата и неадекватност.

# 598
  DreamComeTrue  Сериозно ли имаше пяна от устата Shocked Колко време след поставянето ? А какво му дадохте за да мине?
Аз да ви кажа не съм видяла бълхи. Има черни точици и бяло като пърхут. Купихме специална четка с гъсти зъби и го решем, но той пърхута не може всичкия да се махне. Чета , че бялото са яйцата, но дали всичко това са яйца  newsm78

# 599
Да, сериозно, много тъжна гледка беше, нищо не му дадохме, на самата опаковка си пише, че ако го оближат имат такива странични ефекти, но отминават сами и не са опасни. Тогава имах при мен листовка и прочетох. Казвам ти го просто ако вземе да се оближе без да го видиш, да не се плашиш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт