Страх от секцио

• 15 928
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
Мен ме е страх от всичко, но най- много дали ще съм в кондиция и състояние да се грижа за бебето като ми го дадат. Притеснявам се че много ще ме боли и като го оставят при мен ще съм в безпомощно състояние.... Имам такива спомени от първото ми раждане, беше нормално, но тежичко и не можех да стана да си взема бебето, добре че беше жената от стаята до мен - тя ми го подаваше първите няколко пъти.
Няма как преди 5тия ден да бъде изписан човек след секцио - ще се издържи някак си. Мисли си, че ще попаднеш пак на жена, с която да ти е приятно-така със сигурност е много по-лесно.

# 46
Мен ме е страх от всичко, но най- много дали ще съм в кондиция и състояние да се грижа за бебето като ми го дадат. Притеснявам се че много ще ме боли и като го оставят при мен ще съм в безпомощно състояние.... Имам такива спомени от първото ми раждане, беше нормално, но тежичко и не можех да стана да си взема бебето, добре че беше жената от стаята до мен - тя ми го подаваше първите няколко пъти.
Няма как преди 5тия ден да бъде изписан човек след секцио - ще се издържи някак си. Мисли си, че ще попаднеш пак на жена, с която да ти е приятно-така със сигурност е много по-лесно.
И аз така ,за това смятам да си купя някакви по -бързо действащи обезболяващи ,сигурно в болницата ще ми дават ,но им нямам много доверие

http://apteka.framar.bg/30010014/%D0%B0%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD- … D0%BC%D0%B3-6-csc
но все пак в краен случай ,ако съвсем не мога да стана от леглото ,не знам колко е съвместимо с кърменето ,но все пак е някакво решение.  Simple Smile Simple Smile

# 47
Ако прочетеш листовката ще видиш, че Аулин не се приема когато кърмиш.

# 48
Мила Ани,
мога да говоря до утре за секциото. Първо е важно къде ще раждаш, защото е важно какво ще е отношението на персонала (само една дума накриво може да ти прецака хубавите спомени). Затова избирай умно. Аз родих в токуда - супер беше. Второ - важно е с каква упойка. Аз исках пълна, но се радвам, че послушах доктора и избрах спинална, защото веднага ми дадоха бебо да го гушна и цункам. Трето - не ме е боляло и ден след раждането. на нормално родилите дадоха обезболяващи, а мен ме гледаха като теле, че не ме боли въобще и спах като животно цялата нощ. Трето - няма никакъв проблем да си кърмиш (но при секциото кърмата слиза по-бавно - при мен на 6-7 ден) и можеш да си гушкаш детето. И не пий никакви медикаменти без да кажеш на лекарите, защото може да направиш беля. Питай за всичко и не си внасяй собствени хапове без тяхно знание. На 24 час аз направих една разходка от около 500 м колкото и да ми се караха докторите. Раждането ми е най-хубавия спомен в живота ми. Не съм изпитвала болки, а лекарите през цялото време ми говореха и ме забавляваха. НА 5 ден отидох да гласувам в болницата. Grinning Болки имах само като се смеех и то не точно болка а дърпане. Мно0го по-добре бях от нормално родилите и нямах грам усложнения за разлика от тях. Така, че давай смело - всичко ще е перфектно. А аз понеже имам фобия от игли ме беше най-страх от упойката обаче се оказа, че те първо обезболяват кожата и ти после въобще не усещаш кога ти слагат истинската упойка и кога те хваща. Тия митове и легенди "колко било страшно да родиш" много ме бяха наплашили, а се оказаха врели некипели. Ако има кой да изкара вместо мен бременността (понеже не беше от най-леките) мога още 5 деца да родя със секцио. И вкъщи като си дойдох само първите 3 дни ми помагаха, а после съвсем сама си се оправях. Корема свалих, килограмите също. Белега постепенно се заличава и понеже е в бикини зоната мога и по монокини да се събуя ако искам и пак няма да личи, че съм раждала. Успех на теб и не слушай никой. При жените раждането е като при мъжете казармата - трябва да поукрасим малко, за да ни обръщат внимание и да изглеждаме уникални. :* Леко раждане и споко. Peace

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 17:32 от AnMary

# 49
  • София
В никакъв случай не си взимайте сами обезболяващи. Аз като раждах ме наляха с поне 5 вида неща и си беше съвсем търпимл, постоянно предлагат инжекции за дооълнително обезболявяне. Ходех си, вдигах си чантите. Никой не е идвал вкъщи да ми помага, с мъжът ми се справяхме идеално.Още на другия ден си почистих с прахосмукачка.
Има и по-тежки случаи, но питайте лекарите, в никякъв случай по своя преценка.
А ако смятате дя кърмите е още по-вяжно да внимавате какви медикаментк приемате.

# 50
desita_be
Благодаря ти много,ще се постарая да не се вкарвам в излишни филми и да ти повярвам ,надявам се и мен да не ме боли толкова ,колкото си мисля сега. Ще се постарая да не пия никакви обезболяващи допълнително.И моята бременност до края на 4 месец си беше кошмарна 2 пъти се наложи да ми слагат системи ,защото с нищо не ми спираше повръщането .И два пъти кървях ..... а бе как да е ,вече съм в 32 седмица и всичко е наред.Надявам се и за напред да е така.Моите са 2 и едва ли ще раждам пак отново .Не са ми нужни повече деца  Laughing Laughing Laughing

# 51
Спокойно , изобщо не е страшно! Моето секцио мина много леко и бързо , бях със спинална упойка, същия ден ме раздвижиха. На следващата сутрин се маха катетъра , носят бебето и си го гледаш и кърмиш. В началото ставането е малко неприятно , но се търпи.

Общи условия

Активация на акаунт