Задачка май те затруднява, тук някой бързо я решава и добре я обяснява :)

• 76 124
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте имам следното питане .Запишете двуцифрени цисла с цифрите 4.3 и 2.Вярно ли е че са 9 на брой.Според мен е като се изброят всички двуцифрени с тези числа но дали е така  newsm78

Ако са с повтарящи се цифри- да.
Първата цифра може да се избере по три различни начина. На всеки избор на първа цифра отговарят три избора за втора=>9.

# 106
http://prikachi.com/images.php?images/576/7772576r.jpg

Искам да ви попитам , как да реша до края тази задача , до там където съм оградил с червено ми е ясно , но след това това което съм оградил с черно не мога да разбера как се получава и от къде ? Моля ви помогнете ми трябва да ги разбера , спешно е много)      

# 107
Това, което си оградил в черно се получава, като се изнесе общ множител пред скоби. Този общ множител е a1q. Това под ограденото се получава по същия начин.  Simple Smile После можеш да разделиш едното на другото.

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 19:28 от Анонимен

# 108
Това, което си оградил в черно се получава, като се изнесе общ множител пред скоби. Този общ множител е a1q. Това под ограденото се получава по същия начин.  Simple Smile После можеш да разделиш едното на другото.

Питам това във скобите откъде и как се получава (q2+2q-1) ?

# 109
И аз съм ти отговорила.
Това, което си оградил в черно се получава, като се изнесе общ множител пред скоби. Този общ множител е a1q.
Същото са ти отговорили и в темата, която си пуснал.

# 110
И аз съм ти отговорила.
Това, което си оградил в черно се получава, като се изнесе общ множител пред скоби. Този общ множител е a1q.
Същото са ти отговорили и в темата, която си пуснал.

Да схванах го , много ти благодаря Simple Smile

# 111
После разделяш ограденото в черно на това под него или обратното.  Simple Smile
Боже, докъде стигнах в терминологията.  Joy

# 112
Eдна задача от КМС  за 2-ри клас ме изкара в чуденка
"Стопанин отглежда кокошки и овцЕ.Броят на краката им е 14.След като продали две от тях, общият брой на краката станал 10. Колко кокошки е имал пъвоначално"
отговори
а - 1, б-2, в-3, г -друг отговор.
Като верен е посочен а), което със сигурност не е вярно, защото 2 са продадените кокошки (2*2 крака=4крака)

За мен задачата има ДВА верни отговора, но кой е по-верен  Laughing и защо  newsm78
 3 кокошки - 3*2=6 кокоши крака, 14-6=8 8/4= 2 овце

5 кокошки - 5*2 = 10 кокоши крака, 14-10 =4 1 овца

# 113
Eдна задача от КМС  за 2-ри клас ме изкара в чуденка
"Стопанин отглежда кокошки и овцЕ.Броят на краката им е 14.След като продали две от тях, общият брой на краката И ГЛАВИТЕ на останалите станал 10. Колко кокошки е имал пъвоначално"
отговори
Къде четеш условието?

# 114
Eдна задача от КМС  за 2-ри клас ме изкара в чуденка
"Стопанин отглежда кокошки и овцЕ.Броят на краката им е 14.След като продали две от тях, общият брой на краката станал 10. Колко кокошки е имал пъвоначално"
отговори
Като верен е посочен а), което със сигурност не е вярно, защото 2 са продадените кокошки (2*2 крака=4крака)

За мен задачата има ДВА верни отговора, но кой е по-верен  Laughing и защо  newsm78
 3 кокошки - 3*2=6 кокоши крака, 14-6=8 8/4= 2 овце

5 кокошки - 5*2 = 10 кокоши крака, 14-10 =4 1 овца

Задачата е от КМС 2008 и отговорът е верен.
Решението за втори клас според мен е с изреждане (поне така го обясних на моята второкласничка):
1-ви случай: 4+4+4+2=14 (3 овце и една кокошка)
2-ри случай: 4+4+2+2+2=14 (2 овце и 3 кокошки)
3-ти случай: 4+2+2+2+2+2=14 (1 овца и 5 кокошки)
До тук това са първоначалните случаи. След като продаде 2 животни, ще се получи:
В 1-вия случай: 2глави + 8 или 6 крака, равно съответно на 10 или 8. Първия случай е възможен. Продължаваме да търсим още възможни случаи.
Във втори случай: 3глави + четен брой крака - няма как да стане 10, т.е. втория случай е невъзможен.
В трети случай: 4глави + 10 или 8 крака = 14 или 12.
Т.е. получава се сбор на глави и крака след продажбата равно на 10 само в първия случай, т.е. първоначално е била само една кокошка.

# 115
На КОТЕ условието й е грешно. Затова не й излиза задачата.

# 116
посипвам си главата с пепел, чели недочели и ..аз се хващам на четенето на детето  ooooh!
Само да измисля как да му я обясня сега  Mr. Green

Благодаря   bouquet

# 117
  • София
Здравейте и дано съм в правилната тема Simple Smile
Искам да попитам за зад.7 от 1 клас от КМС 2008 г. (http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/01/kms_20S08_1kl_U_otg.pdf) трябва да се преброят героите от Мечо Пух и да се направи задача. Задачата е ясна, но не мога да разбера защо в отговорите е дадено 5-3+5-2=3, като Мечо пух са 3 броя и трябв да бъде 5-3+3-2=3. Дали е объркан отговора?

И за зад.10. КМС за 1 клас от 2013 г. http://math-bg.com/wp-content/uploads/2014/11/KMS-2013-1klas-Otg.pdf триъгълниците не са ли 6? Защо в отговорите са 5/

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 08:54 от Home raider

# 118
Що за въпроси са това newsm78

Бая мислене трябва за да се разбере какво се пита - не могат ли да сложат и малко текст Rolling Eyes Shocked

А иначе и аз броя 6 триъгълника, ако и два от тях да са еднакви. т.е може би ги броят за един (но по какъв начин да го разбере това човек така както е зададен въпроса?)

# 119
Що за въпроси са това newsm78

Бая мислене трябва за да се разбере какво се пита - не могат ли да сложат и малко текст Rolling Eyes Shocked

А иначе и аз броя 6 триъгълника, ако и два от тях да са еднакви. т.е може би ги броят за един (но по какъв начин да го разбере това човек така както е зададен въпроса?)
Няма текст, защото се предполага, че първокласниците не могат да четат.  Simple Smile

За триъгълниците. Шест са. И във файла с отговорите са шест, но не в сайта, в който гледаш, Home raider. Имам спомен, че предизвика доста дебати тази задача и в крайна сметка промениха отговора, но защо на повечето места стои старият файл - идея си нямам.
И броят на мечоците е сгрешен в пресмятането от 2008-ма.
Изобщо, със задачите за първи клас всяка година има някакви проблеми.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 09:06 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт