Цветята в нашия дом -Тема 69

• 58 001
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • на североизток от Рая
цветарката искаше да изхвърли десетина саксии, нямали вече търговски вид - стайни теменужки 2, коледни звезди - 2, азалии 3 ...
изхвърли ги Simple Smile в нашия багажник  Blush

Hug

# 256
  • Бургас
Скоро не съм показвала нищо,ще открия новата година с един фаленопсис и един ешинантус който на няколко пъти си засушава пъпките.Надявам се този път да ме зарадва.

# 257
denima фаленопсиса е превъзходен  newsm03

Да ви покажа и моите две нови фалчета.Едното е почети като твоето,но не е толкова ярко жълто

# 258
  • DE
Нека е честита Новата Година!
Бъдете здрави и усмихнати!
Пожелавам на всички мои цветя, настоящи и бъдещи, да ме радват и красят домът ми.
Пожелавам и на моите  "врагове" теменужките, да се вземат в ръце и да почват да цъфтят...ей така като Табаковите, иначе лошо им се пише тази година.
Дала съм им ултиматум и хич няма да им се церемоня повече.
Като се забрави лошата ми постъпка към тях тези дни( забравих ги няколко часа във вода) иначе съм много мила към тях Mr. Green
-------------
Добри, добра душа си ти...спасителка Mr. Green
И аз съм като теб и знам за още една-две пишещи тук, дето правят такива спасителни акции Peace
-----------------
Толкоз за сега...снимки пак нямам и съм на дъра-бъра само
Ах, щях да забравя: гледам днес, в магазинските брошури от следващата седмица, зареждат пак със семена, луковици и тем подобни.
Леко ми тръпна там, нещо в ляво hahaha

ПП. alex.viki, ти ко са пререждаш сега с тез красавици. Тъкмо се подредих и ме спъна Hug

# 259
# 260
  • София
ЗА МНОГО ГОДИНИ!
ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ЗА ВАС И ЛЮБИМИТЕ ВИ ХОРА! НЕКА НОВАТА 2015 ГОДИНА ДА Е ПО-УСПЕШНА ЗА ВСИЧКИ!

# 261
  • на североизток от Рая
 Добър вечер!

Честит празник на празнуващите го. Бъдете здрави!  Hug

Показвам красивата си маранта от Мариета. Порасна много, но търси светлината, а аз не я въртя. Обаче толкова я обичам.  Heart Eyes

Снимките са на изкуствена светлина, не са много качествени.

И така, лека вечер!   bouquet

# 262
  • ГОре на черешата...
Честит имен ден на всички именници  bouquet!

Нели, красавица е Heart Eyes!

# 263
  • Пловдив
Здравейте и от мен и честит празник на всички именици днес!
Нели, чудна е марантата.
matze разби ме с тия твоите "врагове"  Mr. Green Ако не ги удавиш може и да те зарадват скоро  Wink
alex.viki има чудни орхидеи, но в тази на denima ми останаха очите просто!
Аз нямам  нови неща да показвам, но пък имам такива, където сте ги виждали, но още по-нацъфтели и тях ще покажа

# 264
  • ГОре на черешата...
Уау! Красотища  bouquet! И аз имам Агнетта, но още не иска да цъфти Thinking...

Да си покажа и аз последното фалче, не че не сте го виждали, но много мму се радвам, защото успешно преболедува новото място с паднали 2-3 пъпки и разтваря цвят след цвят - вече са 7, а цветоносът продължава да нараства и има поне още 5-6 пъпки да разтварая:

И цветоносите на други три наливат пъпки, на тях пък още повече им се радвам, защото тук заслугата вече е изцяло моя bowuu:

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 20:00 от mari_eta

# 265
  • Пловдив
Чудна е орхидеята, Мариетка! За Агнетта- при мен е супер непретенциозна. Цъфна още като по-малка- лятото, но цветчето беше доста по-различно (жегите много влияят на цветовете). Май съм я показвала
Скрит текст:
Сега има към 10-ина пъпки -на източен перваз е.

# 266
  • ГОре на черешата...
Еха, тя съвсем различно цъфти...май на моята и е тъмничко, ще я сместя при другите на перваза на прозореца.

# 267
  • Варна
Моята май е нещо подобно:

Скрит текст:

Снимката не е от сега. И сега има цвят, но по-малко.

# 268
  • Пловдив
Месечинка, много е хубава!
На Агнетта всъщност цъфтежа по сорт е първата снимка която показах- едри прости  цветове бели към центъра и ярко розови към края, със силно вълнист зелен кант, по-изразен на горните листчета- а тази в скрития текст е изключение, причинено от жегата.

Честит Имен Ден на всички празнуващи днес! Маце, да си жива и здрава!

# 269
  • Варна
О, да, тя е прекрасна Heart Eyes
Като се заговорихме за теменужки едно време съученичка ми подари първата ми сентполия, още си я спомням, но не съм виждала такава след това. С тъмнолилави цветчета (тези най-масовите, и в момента имам такъв цвят). Но при нея интересното беше, че цветовете бяха съвсем прости, не гъсти, а с един ред венчелистчета, поне по спомен. И като прецъфти цветчето се отделяше от основата, както при петуниите да речем. Дали някой има нещо подобно?

И честито на именниците и от мен, със здраве да си носят имената  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт