Косопад - 7 тема

• 100 259
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Казанлък
Свива се сърцето...скапва се самочувствието...Дано бързо всички да се справим с проблема!

# 91
  • Orihuela Costa,Spain
Здравейте Blushи аз се записвам да следя темата. Преди време пих таблетките Иннеов на Нестле и Лореал и определено имаше ефект. Този път обаче реших да пробвам на Форте Фарма, но не виждам никаква разлика за сега.

# 92
  • София
Здравейте, видях, че обсъждате продуктите на Дюкре и дойде и моят ред да пиша в тази тема. На 25 години съм и имам косопад от началото на юни тази година. В миналото съм имала няколко пъти сезонен косопад напролет и/или наесен, който е преминавал за 2-3 седмици. За сезонния косопад са ми помагали и ампулите по лев-два от аптеката.

Косата ми беше изключително гъста и със здрав косъм, нетретирана, нормална – мия я по 2-3 пъти в седмицата. Преди косопада по четката ми и по време на миене оставаха по 1-2 косъма.

Косопадът от началото на юни обаче е нещо различно от сезонния. Тогава преминавах през стрес, имах здравословни проблеми и два месеца преди това бях пила антибиотик Авелокс. Помислих, че е въпрос на време и търпение косопадът да премине. След втората седмица купих въпросните ампули-никакъв ефект. Започна се безкрайното търсене на нещо, което да помогне и още по-важното търсене на причината за косопада. Видях, че косата ми пада от всички части на скалпа и прецених, че косопадът е дифузен. Реших да започна билки – варих розмарин и мащерка и обливах – никакъв ефект. Така около два месеца. После започнах със спиртен извлек от коприва всеки ден – скалпът ми се пресуши и косопадът сякаш се засили. В момента обливам със запарка от корени от коприва и репей след миене и ежедневно ползвам Lakme K therapy active - лосион.

Изследвания, които са ми правени през този период – многобройни ПКК, ДКК – в норма, CRP (което все се върти около 5 mg/l, имам и повишена температура – около 37 градуса ежедневно), СУЕ, хормони на щитовидната жлеза, полови хормони и тестостерон – в норма, калций и желязо – в норма. Изследвала съм и много други показатели, от тези, които сте обсъждали като че ли само кортизол не съм изследвала.
Посетих кожен лекар, който по моите лични наблюдения е добър специалист. Установи, че имам телогенен ефлувиум, каза, че трябва да имам търпение, предписа Анакапс и Креастим и каза, че ще се видим след три месеца, когато, ако няма подобрение, започваме Ригейн (което леко ме стресира, не стига, че от месеци имам епизодите с плач в банята и т.н., които вероятно са ви познати).

Решила съм да закупя продуктите на Дюкре след като си довърша Лакме-то (имам още за около две седмици). Въпросът ми към по-опитните с Дюкре от вас е: не е ли по-добре да купя директно Неоптид (мисля, че косопадът ми вече се класифицира като хроничен)? Не ми се чака три месеца за ефект от Креастим, да видя, че няма, после да чупя пари и по Неоптид и накрая да съм съвсем без коса (вече я прежалих, де).

Освен това, мислите ли, че Анакапс са по-добри от други витамини за коса, тоест могат ли да бъдат заменени с нещо по-достъпно и пак ефективно.

Също така, понеже бих искала да намеря здравословната причина за това състояние, някакви съвети какво друго да изследвам?

Постът ми е дълъг, но исках този, на когото му се чете, да се ориентира в ситуацията.
Благодаря ви!

# 93
  • в 1001-та нощ
Изглежда косопадът при теб е в следствие на комплекс стекли се обстоятелства - боледуването, стреса и т.н. и ще има положителен ефект, когато физически си добре, стабилна и всичко си влезе в норма  Peace

Когато в организма има някакъв проблем - той се включва на режим "самосъхранение" и "спира тока" на процесите, които са енергоемки, но не са жизнено важни - какъвто е растежа на косата. Расте с около сантиметър на месец - кое расте толкова бързо? Черпи енергия, а дали имаш коса или не - не влияе на жизнеността на организма. Затова в критични моменти там биват "отрязвани жиците" и настъпва косопад  Peace И не е само това - хормонът на стреса - кортизола - също дърпа в тази посока. Възможно е поставяне под упойка, медикаменти, хормонални смущения, които съпътстват стеклите се обстоятелства да подклаждат този зловещ огън.

От момента, в който си в стабилна форма минават поне 6 месеца, докато организмът се почувства сигурен. Т.е. ако се излекуваш и си стабилна 6 месеца ... то идва моментът и косичката да живне.

Цялото изпитание е дълго, тягостно, урок да обичаш себе си с коса или без, защото колкото и банално да звучи - тази обич спасява Simple Smile

Въоръжи се с търпение, обичай себе си, грижи се за себе си с любов и ще получиш отплата  Peace

Продължавай с добавки и лосиони  Peace

По-изгодни от Анакапс са добавките на GNC за коса, кожа и кости - има ги в техния магазин в Сердика център и в аптеките  Peace

# 94
  • София
a.l.e.n.a,

Прекрасен отговор, благодаря ти!
Моите надежди и планове са изцяло в тази насока.

# 95
А някой може ли да ме посъветва къде мога да си направя компютърна диагностика на косъма и скалпа, или нещо от сорта newsm78. По-напред в темите сякаш бях мяркала нещо такова, както и че нямало много смисъл, но все пак, ако някой наскоро си е правил, ще съм благодарна да сподели мнение. За С-я става въпрос. Иначе като инфо, в централната билкова аптека на Венелин пише, че правят такова нещо всяка първа сряда от месеца, но вече 2 месеца подред ходя и жената, която идва специално за това изследване просто не се появява, което ме навежда на мисълта, че не е сериозно, а явно с някаква рекламна цел, знам ли.... Confused

# 96
  • София
AllegraA, кураж  Hug

Само идея от мен. Температурата говори за някакъв процес в организма. Може да е само стрес, но потърси и нещо друго - гинекологичен, зъбен проблем, бактерии в носоглътката - нещо, което ти се струва незначително, но стои на заден план.

Пишеш, че си пила антибиотик. Може би да порвериш отново същия проблем. Повлиява ли се температурата от приема му?

# 97
  • в 1001-та нощ
А някой може ли да ме посъветва къде мога да си направя компютърна диагностика на косъма и скалпа, или нещо от сорта newsm78. По-напред в темите сякаш бях мяркала нещо такова, както и че нямало много смисъл, но все пак, ако някой наскоро си е правил, ще съм благодарна да сподели мнение. За С-я става въпрос. Иначе като инфо, в централната билкова аптека на Венелин пише, че правят такова нещо всяка първа сряда от месеца, но вече 2 месеца подред ходя и жената, която идва специално за това изследване просто не се появява, което ме навежда на мисълта, че не е сериозно, а явно с някаква рекламна цел, знам ли.... Confused

В някои салони купуват камери и фризьорите правят диагностика  Crazy установява се, че си много зле, кожата раздразнена и т.н.  и спешно трябва да купиш от тяхната козметика  Sad

А тази клиника поне е с добро реноме и работят лекари  Peace

# 98
Здравейте, моят проблем е сходен (почти) с този на AllegrA. През май преминах перз някаква болест, която се проточи с 3 антибиотика!!!!+безброй сиропи, таблетки и инжекция урбазон. След това преживях едно рязко гладуване(по-скоро плодолечение по книгата на Лидия Ковачева), посвалих някой килограм, не знам колко е било рязко но ето и ефекта е на лице. Коса пада, ама мъжката! Преди около 3 месеца започнах таблетките на GNC+ампули на Виши, сега от месец минах на Анакапс и Креастим и чакам.....не бих казала, че кой знае каква промяна има, но отказвам да си правя зиследвания, просто съм сигурна, че организмът ми е крайно изтощен, подлаган ( и все още) на немалки дози стрес, безсъние и умора и това подклажда косопада ми. Затова благодаря за поста на a.l.e.n.a, права е и то много! Сега остава да осъществя съветите й на практика  Wink

# 99
Здравейте!
Чета темата и ви благодаря за полезната информация и съвети,които намирам тук. И аз имам косопад от няколко месеца. Трети месец пия Anacaps, ползвам шампоана Anaphase и лосиона Creastim. Резултат няма за сега. Искам да си поръчам шампоана на Kerastase Bain Stimuliste, но не зная каква маска ще е подходяща към него. Бихте ли ми препоръчали?

# 100
# 101
Благодаря Ви, a.l.e.n.a!   bouquet
А дали шампоанът от същата серия ще е по-подходящ при косопад от Kerastase Bain Stimuliste?

# 102
  • в 1001-та нощ
Ползвай стимулусте, а ако ти се купуват два - редувай ги  Peace Хубаво е да имаш и друга маска за редуване  Peace

# 103
Благодаря, Алена  bouquet

Аз предприех крути мерки спрямо тая гад, дето ме мъчи вече не знам коя си година.Подстригах се, ама много се подстригах, за да се спре порочния кръг , който усилва косопада - често омазняване и постоянно връзване на косата, макар и на хлабав кок. Косицата ми и без това е хилава, но четох, рових за прически и форма на косата и добре подготвена отидох при фризьорката и казах да реже, ама така че да не се изкушавам да връзвам. Е, получи се неочаквано добре и сега определено изпадалите в мивката косми са по-малко, аз съм по=щастлива, което за мен  е важно, защото при мен проблемът е от нерви, пуста моя нежна психика  FlutterОбливам и почти на всяко къпане с отвара изсушени орехови листа, рецепта на баба Ванга, която смятам за сравнително успешна. В 2 насоки - освен за косопад, ми придава и много дискретен цвят, точно на кестен, тъй като боя в ниакаъв случай не смея да сложа, не че не ми се иска, ах как бих праснала едно платинено русо, само коса да имах!!!!!Пия си максито и токотриенолите _благодарности на Алена , отново). Май трябва да приема положението такова каквото е, и да се кротна с мисълта, че буйана и къдрава не съм била, няма и да бъда Joy Сега ме вкарвате в размисъл с тоя Керастаз, ама цената е  Sick

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 17:41 от ми6ми6

# 104
  • в 1001-та нощ
От Керастаз чудо няма да стане - не го мисли с такива очаквания Simple Smile Peace

Общи условия

Активация на акаунт