Косопад - 7 тема

• 100 165
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • в 1001-та нощ
Когато правиш профилактични прегледи през годината е хубаво да споделиш това  гинеколога и ендокринолога  Peace Паралелно, ако даваш кръв за нещо - може да поискаш да изследват и серумно желязо и витамин Д. Не е лошо да включиш витамин Д от есента до пролетта, като добавка, ако пожелаеш и спирулина  Peace

Локално - Неоптид лосион на Дюкре.  От споделеното оставам с впечатление, че косъмът има по-къс живот. Ще се опитам да поясня. Растежът на косъма минава през три фази. През активната расте. След това се отделя от луковицата и тя почива за известно време. След като си почине - тръгва нов косъм. Активнаат фаза на един косъм трае от 2 до 8 години, средно 4. Ако косата расте бързо и животът на косъма е дълъг - то имаш дълга и гъста коса - едновременно има и много и дълги косми. Ако косата, все едно расте до някъде и спира - примерно под раменете и не може повече - то явно косъмът расте бавно и не живее дълго. Ако расте по 1 см на месец, за година - без подрязване са 12 см, за 2г - 24 см .... Т.е. за коса под раменете - явно расте бавно или живее до 2г, което е малко.

Неоптид работи точно за това - косъмът да има по-дълъг живот. Такова действие имат и ампулите на лакме - те са с прокапил, но не маската  Peace

Можеш да опиташ и масло от вечерна иглика - омега 6 - за баланс на хормоните  Peace (през устата)  Peace

# 196
  • София
Благодаря, a.l.e.n.a! А от витамините за кърмещи можеш ли да препоръчаш някакви или да питам чичко гугъл?  Rolling Eyes
На pregnacare за кърмачки са страхотни. Има и омега3 в тях. Peace

# 197
Благодаря на a.l.e.n.a за отговора ѝ по моя въпрос, реших да се насоча към по-качествени ампули, пък дано има резултат скоро Praynig

Имам и още един въпрос що-годе по темата, видях, че по-нагоре споменава отново маслото от вечерна иглика. Когато купих Anacaps ми направи впечатление, че се съдържа в състава им, и бегло се сетих, че съм чела тук или в друга тема a.l.e.n.a да хвали благоприятните му ефекти, особено върху по-проблемен ПМС. Макар че скоро започнах втората опаковка, забелязах, че за пръв път от мнооого време насам нямах дори наченки на ПМС! (Който при мен принципно протича умерено, но пък сравнително дълго). Възможно ли е толкова бързо да е оказало влияние или е случайност? Rolling Eyes

И още няколко разсъждения Mr. Green Реших да се допитам до народната медицина чрез баба ми -- каза ми, че на няколко пъти се е спасявала от косопад с бръшлян Rolling Eyes Разрових се из интернет и намерих няколко момичета, които звучаха доволни, а и сякаш има логика -- това растение може да избие навсякъде Laughing Даде ми няколко шепички и инструкции, мисля да пробвам. Peace

# 198
  • Русе
Майка ми се оплака тия дни от косопад, до сега не е имала. Като знам какво проблеми преживя сама си правя изводи ,че може да е от стрес. насочих се към към Дюкре Анафаз + Креастим. Правилно ли е според вас. Приемам и други предложения.
Идея от къде мога да се сдобия с Дюкре на най-добра цена, може и извън БГ?

# 199
За косопада четох статия на някакъв професор, че трябвало да се отиде на дерматолог за този случай, а не при фризьорката.  Laughing За родили мами ми каза кожната колкото е бременността, толкова месеци и косопад.
Сега да попитам момичетата пили хапчетата на дюкре анакапс гади ли ви се от тях? На мен нон стоп и преди и след храна. Пия ги обикновено сутрин след закуската. Не виждам някакъв специален прием на опаковката/листовката...

# 200
Майка ми се оплака тия дни от косопад, до сега не е имала. Като знам какво проблеми преживя сама си правя изводи ,че може да е от стрес. насочих се към към Дюкре Анафаз + Креастим. Правилно ли е според вас. Приемам и други предложения.
Идея от къде мога да се сдобия с Дюкре на най-добра цена, може и извън БГ?
Аз си купих шампоана Anaphase за 18 лв. от аптеката, която си тача. Да кажа, че съм от Пазарджик и ако искаш ще проверя дали има още на промоция и мога да ти го пратя с Еконт  Peace

# 201
  • Русе
Идеята е супер, ако има и Креастим на промоция ще е екстра   bouquet

# 202
  • гр. София
Алена, предполагам, че най-горния пост се отнася за мен.  Peace Скоро на ендокринолог не съм ходила и изследвания не съм правила, но на гинеколог бях. Нищо не каза за косопада ми, тъй като аз се съмнявам да не е от това, че май влизам полека-лека в климакс /имам и други симптоми/. Даде ми да пия Фемикур, но още не съм го започнала. Ще се поинтересувам за Неоптид на Дюкре.  Peace Само не разбрах кои точно ампули на Лакме имат подобно действие... newsm78

Viki&Niki, Анафаз на промоция имаше в аптеки Ремедиум, за около 15 и нещо беше.  Simple Smile

Колебая се за тези два продукта дали да ги взимам http://www.feelunique.com/p/Organix-Renewing-Moroccan-Argan-Oil-Conditioner-385ml
http://www.feelunique.com/p/Osmo-Berber-Oil-Mask-Restoration-The … th-Argan-Oil-75ml

Трябва бързо да реша.............. Thinking

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 23:54 от Leila

# 203
  • в 1001-та нощ
Лакме имат само едни ампули против косопад  Peace

Възможно е да е от наближаването на менипаузата - заради промяната в хормоналните нива. Косата става по-тънка, чупеща се/крехка, разрежда се и живее по-кратко.

Меичка, радвам се на добрия резултат по отношение ПМС - МВИ действа още с първия прием и на първия цикъл се усеща осезаемо  Peace

Viki&Niki, това е добра комбинация  Peace Не са ми известни места с по-добри цени - държат цена и тук и навън. Попадала съм на промоции за добавките в аптеки - 3 бр. на цената на 2 бр. и от този тип  Peace

# 204
  • Street of Dreams
Да му мисля след 10-15 години значи... Shocked ooooh!
А какво е МВИ?

# 205
  • гр. София
Благодаря  a.l.e.n.a, ще потърся ампулите в магазина на ZR, тъй като в сайта предлагат само маската.... Peace

# 206
  • в 1001-та нощ
Варианти: 1 - можеш да попиташ кога ще има зареждане, 2, 3  Peace

OnDiNe_ - МВИ - масло от вечерна иглика, коментирахме го в постовете  Peace

За след 10-15г - не се знае, но при теб сега е много озадачаващо  Confused

# 207
  • Бургас
Меичка,как приемаш маслото от вечерна иглика?Аз четох за капсулите на прим ойл,които също съдържат веч.иглика,но нм кое е по-ефикасно за прием.

# 208
  • гр. София
Искам да отбележа нещо, може за някого да е полезно. От почти 3 месеца ползвам шампоан против косопад (и ампули, и хапове, но думата ми е за шампоана) - на Дюкре и на Фито. От известно време скалпът страхотно почна да ме сърби, затова минах както си знам откакто преди години за пръв път лекувах сериозен косопад, на Бочко. Да, бебешкия Бочко. Сърбежът престана с второто измиване.
Вероятно шампоаните против косопад са доста агресивни. Добре е да се има предвид  Peace

# 209
Искам да отбележа нещо, може за някого да е полезно. От почти 3 месеца ползвам шампоан против косопад (и ампули, и хапове, но думата ми е за шампоана) - на Дюкре и на Фито. От известно време скалпът страхотно почна да ме сърби, затова минах както си знам откакто преди години за пръв път лекувах сериозен косопад, на Бочко. Да, бебешкия Бочко. Сърбежът престана с второто измиване.
Вероятно шампоаните против косопад са доста агресивни. Добре е да се има предвид  Peace

И при мен има някакъв сърбеж от доста време,бебешки шампоан на Бочко ли или?

Общи условия

Активация на акаунт