Косопад - 7 тема

• 100 065
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • в 1001-та нощ
Силни са, като русите, защото за да стане хубав цвят - косъмът трябва да се обезцвети и тогава да се наложи червения пигмент. Силата на боята зависи основно от концентрацията/силата на оксиданта и неговото количество, спрямо алкалния крем  Peace

Отклонявам се малко - затова в скрит текст  Peace

Скрит текст:
Във влажна и алкална среда - косъмът набъбва и се отваря, при смесване на оксиданта и алкалния крем се отделя кислород, реакцията не е мигновена, а протича във времето. Отделения кислород първо атакува твоя личен пигмент, разрушава го и косъмът се обезцветява. Следваща стъпка е формирането на новия пигмент. Има множество микро пигментни структури, които се окрупняват и създават стабилен цвят. Увлича се и част от твоя ест. пигмент. След изтичане на указаното време - би следвало реакцията да е приключила. Сместа от косата се измива обилно с вода и се прилагат спец. шампоан и балсам за след боя - те са с ниско ph - кисели са (за да прекъснат реакцията и затворят косъма), за разлика от конвенционалните шампоани, които са алкални (за да мият)  Peace

Т.нар силни бои - светло русо, напр. се прилагат с най-силния оксидант - 12% (40 vol) и в количество 2 пъти повече от боята. А една "кафява" боя, която се прилага за покриване на бели коси, без нужда то обезцветяване с 6% оксидант и в съотношенеи с алкалния крем 1:1.

При червените бои, както и при светло русите, ако се прилагат на тъмен косъм - първо има обезцветяване и после боядисване, затова са силни  Peace

При белите коси пък драмите са други и по-сложни, няма лесно на тема хубост  Blush

# 361
  • София
Аз да се похваля  смоите хапчета на основата на просо. Косата ми изглежда по-лъскава, определено по мека и здрава, а съм изпила само една опаковка-10 дни и сега започнах втората.  #2gunfireДай боже!
Но имаската със синап правя, от която също усещам голяма полза и положителна промяна!
Кажи кои са тия хапчета с просо, да не ровя назад.  bouquet
А маската със синап е уникална. Толкова много косми имам поникнали. Като си измия косата и те щръкват нагоре. Дано да почнат и да растат по-бързо, какъвто е търсеният ефект от нея. Simple Smile

# 362
  • Пловдив
Аз да се похваля  смоите хапчета на основата на просо. Косата ми изглежда по-лъскава, определено по мека и здрава, а съм изпила само една опаковка-10 дни и сега започнах втората.  #2gunfireДай боже!
Но имаската със синап правя, от която също усещам голяма полза и положителна промяна!
Кажи кои са тия хапчета с просо, да не ровя назад.  bouquet
А маската със синап е уникална. Толкова много косми имам поникнали. Като си измия косата и те щръкват нагоре. Дано да почнат и да растат по-бързо, какъвто е търсеният ефект от нея. Simple Smile
Моля те спомени за тази маска да не се връщам да чета ?От колко време я ползваш ?

# 363
  • София
Това е оригиналната рецепта.
"2 с.л. зехтин, 2 с.л. топла вода, 1 жълтък, 2 с.л. горчица на прах /суха горчица-купувам я от Берьозка-руския магазин/ и 2 ч.л. захар. Всички продукти се разбъркват добре и се нанасят върху кожата на главата.
Внимание: маската може да Ви пари. Според чувствителността на кожата ефектът на маската може да бъде от леко затопляне до усещане за горене. Колко време ще стоите с маската е въпрос на търпение, воля и издържливост, но 15 минути са минимумът, който ще даде ефект. Маската трябва да бъде покрита с полиетиленова шапчица и кърпа, за да се загрее добре."

Обаче аз слагам 1 с.л. суха горчица, по 1 ч.л. зехтин, царевично, рициново, бадемово масло, каквото имам, топла вода на око и 1/2 ч.л. захар. Пропускам жълтъка понякога. Мажат се само корените. Има подобна маска, но и с 1 с.л. канела към гореизброените. Намалила съм пропорциите, щото почти не ми остана коса за мазане. Sad  Не стоя повече от 15-20 мин., много пари. Слагам найлон и една шапка отгоре.  Правя я от около месец и нещо и все повече виждам сгъстяване. Успех!

# 364
  • на острова на мечтите
Ето ги хапчетата.
Аз в маската вместо яйце слагам ленено семе смляно, заради миризмата на яйце(мм не може да я понася). Добавих и лют зехтин, но на мен не ми пари от синапа, което по принцип е странно, защото когато си правя пластир за кашлица, или настинка не мога да го изтърпя повече от 10_на минути Thinking Ефектът е много добър. Косата става лъскава, гладка и мекичка.

# 365
  • в 1001-та нощ
В България  Приорин е с екстракт от просо  Peace

# 366
  • Пловдив
Благодаря за маската !  bouquet
Сега си взех от Кристиано оф фрома някакъв ш-н за косопад мирише много силно на мента съдържа и ехинацея  и гуараня .
Ами взех го да пробвам и с него .

# 367
  • на острова на мечтите
Благодаря за маската !  bouquet
Сега си взех от Кристиано оф фрома някакъв ш-н за косопад мирише много силно на мента съдържа и ехинацея  и гуараня .
Ами взех го да пробвам и с него .
По едно време сестра ми работеше там и си бях взела някой серуми за след измиване. Страхотни. Тук не мога да ги намеря, ама и не съм се разтърсила както трябва. Май бяха с течни кристали и едното с диамантен прах. Вълшебно!

# 368
  • гр. София
В България  Приорин е с екстракт от просо  Peace

Аз съм много доволна от Приорин+шампоан. Пих 1 месец, сега съм на GNC.  Peace Но бих искала и аз да разбера, ако има други такива хапове с просо.

# 369
  • Street of Dreams
Аз включвам шампоана на Напура за израстване на коса. Пожелавам си постоянство в употребата, понеже постоянно сменям шампоаните си. ooooh!

# 370
  • на острова на мечтите
Именно постоянството е това,което дава по-дълготрайни резултати Peace А и на мен не ми е най- силната страна.     Embarassed

# 371
Аз пак да се похваля. Вече окончателно мога да заявя, че косоподът ми намаля с поне 70-80 %. Сега се боядисах и не ми паднаха 2 шепи коса  Crazy

# 372
  • в 1001-та нощ
Честито  Hug Голяма радост е  Heart Eyes

# 373
Поздравления!!! И аз се надявам да стигна до този момент, но..... не знам кога ще бъде. Подстригах се, за да ми е по-лесно да си правя маски, пия Биотин и чай от коприва и чакам.... Thinking

# 374
Аз пак да се похваля. Вече окончателно мога да заявя, че косоподът ми намаля с поне 70-80 %. Сега се боядисах и не ми паднаха 2 шепи коса  Crazy

Каква беше тайната при теб?  Embarassed Embarassed Embarassed

Алена, попитах те кой точно вид боя Лореал харесваш? Доста видове са, какъвто съм карък ще уцеля най- лошата сигурно  Wink

Общи условия

Активация на акаунт