Косопад - 7 тема

• 100 091
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • гр. София
Меичка, може да е сезонен/временен косопада ти. Пий нещо, аз лично съм доволна от Приорин, писала съм по-назад. Вземи си ампули или спрей, изобщо нещо без отмиване и ще отмине. Явно сериозна причина няма за косопада ти. Може да е от годините....С напредване на възрастта на някои жени косата оредява и се променя.  Peace

Ето сега получих и аз обяснение на моя косопад(не че ме успокоява, но има обяснение вече) - не съм първа младоста, а косопада се засили след 3-то раждане и последващо напускане на БГ и изселване в друга държава. Стреса беше и е огромен, така че много благодаря за насоката. Сега ще търся само как да се пооправя  Hug

Стресът също е една от причините. За съжаление след стрес казват, че косата почти не се възстановява. Аз също съм под постоянен /почти/ стрес и се боря с косопада вече 2-3 години като периодично намалява и отслабва. Реших да мина на по-сериозни и скъпи продукти против косопад + професионална козметика за коса, че останах наистина без коса. Засега съм го намалила доста, почти спря.  Peace

# 421
Меичка, може да е сезонен/временен косопада ти. Пий нещо, аз лично съм доволна от Приорин, писала съм по-назад. Вземи си ампули или спрей, изобщо нещо без отмиване и ще отмине. Явно сериозна причина няма за косопада ти. Може да е от годините....С напредване на възрастта на някои жени косата оредява и се променя.  Peace

Ето сега получих и аз обяснение на моя косопад(не че ме успокоява, но има обяснение вече) - не съм първа младоста, а косопада се засили след 3-то раждане и последващо напускане на БГ и изселване в друга държава. Стреса беше и е огромен, така че много благодаря за насоката. Сега ще търся само как да се пооправя  Hug

Стресът също е една от причините. За съжаление след стрес казват, че косата почти не се възстановява. Аз също съм под постоянен /почти/ стрес и се боря с косопада вече 2-3 години като периодично намалява и отслабва. Реших да мина на по-сериозни и скъпи продукти против косопад + професионална козметика за коса, че останах наистина без коса. Засега съм го намалила доста, почти спря.  Peace

За съжаление, от дебелата ми опашка, която едвам събирах в шепа, сега остана миша опашчица. Надявах се да е временно, но явно не е. А и липсата на време си оказа думата

# 422
  • в 1001-та нощ
Само след стрес - косата се възстановява напълно, друг е въпросът дали стресът не е отключил нещо друго, което провокира косопад - я проблеми с някоя жлеза, я друго ....

Иначе при стрес се отделя повече кортизол ...и се поразбъркват малко хормните  Peace

# 423
Мда... и аз минах от там, докторът каза - Regaine. Да, косопадът спря на третия месец, което е голямо щастие. Но имам страхотно гъст мъх по лицето - основно под ъглите на долната челюст, слепоочията... Не знам какво да правя.

един път на ден ? - ползвам регаин по един път на ден от самото начало , много бързо даде резултат , чак се учудих колко лесно стана ,
сега взех и да пропускам по някой ден - пак става , макар че виждам някой и друг косъм по мен , но каналът в банята е чист и понякога го гледам просто така , за удоволствие и мен ме е страх от окосмяването , затова така

за растежа - трябва поне година / аз поне толкова ще чакам / - това ще са 10-тина см , за да видя как е , иначе за два-три месеца няма какво да се види - това са няколко хиляди косъма на фона на 300000 общо ....

# 424
Наминавам да споделя, че не издържах и се отчетох с дерматолог, ендокринолог, кръвни изследвания + тироидни хормони -- всичко е в норма... Каква е следващата стъпка?  newsm78 Буквално ме изпратиха с думите 'да си вземете маски и витамини'. Меко казано съм изненадана и отказвам да приема, че обилен, вече 4-месечен косопад се третира с маски и витамини.

някой ден ще се убедиш колко са прави ,
няма смисъл да се измъчваш и да си внушаваш , че си болна ,
ако имаш няколко заболяване , то си има и други симптоми , не си внушавай разни работи

за косата установих колко е важна качествената храна ,
най-хубава коса имах , когато се хранех ВМ-НВ - и хроничния косопад почти спря , и самата коса бе много хубава , но не успях с килограмите , затова махнах мазнините , за два месеца се скапа - и косопадът се върна , стана една пършива , формата се развали ,
затова почнах с регаин , който бързо даде резултат, върнах и малко мазнини в храната , има ефект , но все пак не е така както бе , когато ядях свинско всеки ден : ))

# 425
  • София
Момичета, може да ви се стори смешно, но под "косопод" какво се разбира, над колко паднали  косъма на ден  Rolling Eyes, чувала съм за 100, но така ли е?

# 426
eau, на колко процентен си ти?
Не се ли маже 2 пъти дневно?
Имаш ли страничните ефекти но OnDiNe?
Мен все ме е страх и не съм пробвала още  Confused

# 427
Само след стрес - косата се възстановява напълно, друг е въпросът дали стресът не е отключил нещо друго, което провокира косопад - я проблеми с някоя жлеза, я друго ....

Иначе при стрес се отделя повече кортизол ...и се поразбъркват малко хормните  Peace

Последно, косата, опадала от стрес и хормонален проблем възстановява ли се или не, че прочетох 2 коренно противоположни мнения?  Rolling Eyes

# 428
  • в 1001-та нощ
Ако има хормонален проблем, то следва той да се реши  Peace И тогава тя да се възстанови  Peace

# 429
eau, на колко процентен си ти?
Не се ли маже 2 пъти дневно?
Имаш ли страничните ефекти но OnDiNe?
Мен все ме е страх и не съм пробвала още  Confused

2 % , пише да се слага по два пъти , но аз слагам по 1 , /само първите дни - по два /
нямам никакви поникнали косми никъде ...

# 430
И по главата ли няма Cry

# 431
косопадът спря ,
на мен си ми расте косата  и с косопад , просто се ''обновява'' непрекъснато , защото съм с хроничен косопад ,
ще чакам 1 година , за да видя как ще стане , иначе не знам как мога да преценя на око , но е факт силно намаленото капане ,
/аз не го разтривам по скалпа , само капя с един капкомер , може би не се разпределя добре , но и така ме устройва .../

# 432
  • София
а.л.е.н.а, Hug Heart Eyes
Тези дни попаднах на следното:
https://www.aad.org/dermatology-a-to-z/diseases-and-treatments/e … agnosis-treatment
Предвид, че винаги ще има запитвания все от начало, няма ли да е добре да се сложи на 1-ва стр?

# 433
  • в 1001-та нощ
Може, като пускаме новата тема  Peace Напомни ми Simple Smile  Heart Eyes

# 434
  • на острова на мечтите
за косата установих колко е важна качествената храна ,
най-хубава коса имах , когато се хранех ВМ-НВ - и хроничния косопад почти спря , и самата коса бе много хубава , но не успях с килограмите , затова махнах мазнините , за два месеца се скапа - и косопадът се върна , стана една пършива , формата се развали ,
затова почнах с регаин , който бързо даде резултат, върнах и малко мазнини в храната , има ефект , но все пак не е така както бе , когато ядях свинско всеки ден : ))
По повод споделеното, преди много години,профилактично си мажех главата с мас и газ, против въшки, нямаше тогава в Бг подходящи шампоани за тази цел. И тогава имах разкошна и блестяща коса. Проблемът беше в "уханието" около мен Sick Mr. Green Но съм напълно съгласна, че имаме нужда от балансирана диета и правилно хранене. Аз съм веган и проблемите ми започнаха донякъде и от липсата на мазнини,макар че използвам зехтин и други растителни, трябва да внимавам в тази насока!

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 18:28 от danilu

Общи условия

Активация на акаунт