Косопад - 7 тема

• 99 908
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • в 1001-та нощ
Хубаво е, че са от малките - и аз взимам тях и пия по 1 на ден  Peace

# 406
  • Бургас
Хубаво е, че са от малките - и аз взимам тях и пия по 1 на ден  Peace

Защо по 1?Така ти препоръчаха или ти сама си прецени?Вчера изпих 3 и следобед нямах никакъв апетит и ми беше едно отмаляло.Възможно ли е да е от дражетата?

# 407
  • в 1001-та нощ
Така прецених аз, а и се оказа, че ми е достатъчно, дори да ги приемам през ден-два  Peace

Пий по 1, като начало и се наблюдавай  Peace

Имам приятелки приемат по 1200-1500 мг еднократно за деня и нямат проблеми  Peace

# 408
  • Бургас
Благодаря!Ще наблюдавам всичко.

# 409
Наминавам да споделя, че не издържах и се отчетох с дерматолог, ендокринолог, кръвни изследвания + тироидни хормони -- всичко е в норма... Каква е следващата стъпка?  newsm78 Буквално ме изпратиха с думите 'да си вземете маски и витамини'. Меко казано съм изненадана и отказвам да приема, че обилен, вече 4-месечен косопад се третира с маски и витамини. Не може да няма по-сериозна причина -- но къде да я търся? (И аз ли да я търся, бе...) Изрично попитах дали следва да правя още изследвания (например полови хормони), но не, щом цикълът ми е редовен, нямало нужда.
Според вас към какъв специалист мога да се обърна? newsm78

# 410
  • Street of Dreams
Мда... и аз минах от там, докторът каза - Regaine. Да, косопадът спря на третия месец, което е голямо щастие. Но имам страхотно гъст мъх по лицето - основно под ъглите на долната челюст, слепоочията... Не знам какво да правя. Скибане на вежди всеки ден, крем-депилатор по цялото тяло през 2 дни...хем минах на 2%...А на глаавата не забелязвам да ми расте коса. Сега ме е страх да спра - след ужаса, който изживях...още сънувам, че ми пада косата... Cry

# 411
Здравейте,

днес по-рано точно за косопада писах, но в друга тема, та ще копирам и тук, ако някой иска да се възползва. Лично при мен подейства много добре. Корени от коприва - купуват се от аптеката, на самата опаковка пише как се приготвят. След измиване косата се полива с отварата (която трябваше да престои известно време, но и това е описано на опоковката) и не се изплаква.

# 412
  • на острова на мечтите
Наминавам да споделя, че не издържах и се отчетох с дерматолог, ендокринолог, кръвни изследвания + тироидни хормони -- всичко е в норма... Каква е следващата стъпка?  newsm78 Буквално ме изпратиха с думите 'да си вземете маски и витамини'. Меко казано съм изненадана и отказвам да приема, че обилен, вече 4-месечен косопад се третира с маски и витамини. Не може да няма по-сериозна причина -- но къде да я търся? (И аз ли да я търся, бе...) Изрично попитах дали следва да правя още изследвания (например полови хормони), но не, щом цикълът ми е редовен, нямало нужда.

Забеляза ли точно откога започна твоят косопад? След силен стрес, или след употреба на определен вид продукт за коса-боя, шампоан, или друго. Все трябва да има някакво обяснение, нещо, което е предизвикало този процес. Освен дерматолог, не се сещам какъв друг специалист мога да те посъветвам. Опитай с маски, на мен ми помага тази със синап. Не ми капе косата и има мек и лъскав вид. Още от първият опит. Но и моят косопад не е обилен, но неприятен. Пия и хапчета на основа на просо,вземам две на ден, а вчера видях, че трябват три, но ще ги пия по-дълго.

# 413
  • гр. София
Това за корените от коприва и аз го писах наскоро.  Simple Smile При мен също имаха изненадващо добър ефект. Не очаквах.

# 414
  • гр. София
Меичка, може да е сезонен/временен косопада ти. Пий нещо, аз лично съм доволна от Приорин, писала съм по-назад. Вземи си ампули или спрей, изобщо нещо без отмиване и ще отмине. Явно сериозна причина няма за косопада ти. Може да е от годините....С напредване на възрастта на някои жени косата оредява и се променя.  Peace

# 415
  • в 1001-та нощ

Витамин Д и серумно желязо изследвахте ли?

В момента какво ползваш - локално и през устата?

# 416
Привършвам тримесечния курс с Anacaps и веднага след това смятам да започна Maxi Hair, ползвам и различни билки за плакнене. newsm78 И други неща съм прилагала през този период, но по-несериозно. Blush
За желязно-дефицитна анемия ме изследваха, да. Витамин D май не newsm78 Ще ходя на контролен преглед при дерматолог след празниците и ще питам. Peace Но нямам идея от какво може да се породи. Живея под някакво ниво на стрес (като всеки човек) и сменям чат-пат продуктите за коса, но нищо не е в драстична степен.
Благодаря ви за идеите, момичета, и съжалявам, че ви занимавам. Просто все си мисля, че трябва да има определена причина, и вече натам да се 'атакува'... Thinking

# 417
  • на острова на мечтите
Привършвам тримесечния курс с Anacaps и веднага след това смятам да започна Maxi Hair, ползвам и различни билки за плакнене. newsm78 И други неща съм прилагала през този период, но по-несериозно. Blush
За желязно-дефицитна анемия ме изследваха, да. Витамин D май не newsm78 Ще ходя на контролен преглед при дерматолог след празниците и ще питам. Peace Но нямам идея от какво може да се породи. Живея под някакво ниво на стрес (като всеки човек) и сменям чат-пат продуктите за коса, но нищо не е в драстична степен.
Благодаря ви за идеите, момичета, и съжалявам, че ви занимавам. Просто все си мисля, че трябва да има определена причина, и вече натам да се 'атакува'... Thinking
Hug Ами, ако не питаш "патило" тук, кой друг ти остава Wink Аз оттук научих, и продължавам да научавам много неща за косата, за които преди не съм се и замисляла. Не съм се изоставяла никога, не съм злоупотребявала с продукти, но с годините наистина тялото ни започва да се променя, а и начинът ни на живот, често под стрес, допринася за  подобни негативни ризултати.

# 418
Здравейте Simple Smile Да ви попитам някой чувал ли е за маска от Сминдух ?

# 419
Меичка, може да е сезонен/временен косопада ти. Пий нещо, аз лично съм доволна от Приорин, писала съм по-назад. Вземи си ампули или спрей, изобщо нещо без отмиване и ще отмине. Явно сериозна причина няма за косопада ти. Може да е от годините....С напредване на възрастта на някои жени косата оредява и се променя.  Peace

Ето сега получих и аз обяснение на моя косопад(не че ме успокоява, но има обяснение вече) - не съм първа младоста, а косопада се засили след 3-то раждане и последващо напускане на БГ и изселване в друга държава. Стреса беше и е огромен, така че много благодаря за насоката. Сега ще търся само как да се пооправя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт