Бебешка козметика за зимата

• 5 455
  • 14
  •   1
Отговори
Моля препоръчайте ми актуална бебешка козметика за мазане на тялото след баня/олио или мляко/, подходяща за зимния период /ползвала съм мляко от синята серия на A-derma и млякото на Бочко/. По кожата на бебе то ми обаче се появяват сухи петна, които се усещат по грапави, понякога стават и леко по-тъмни/

# 1
Ние сме на Бюбхен Peace за зимата се препоръчва мазане с олио,не с мляко

# 2
  • най-шареното място
Забрави за Бочко ако има проблеми.
Има много течен парафин, а хубаво да няма хич.
Aqua, Isopropyl Myristate, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Olea Europaea Oil, Stearic Acid, Ceteareth-15, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Chamomilla Recutita Extract, Dimethicone, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Panthenol, Sodium Hydroxide, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum, BHA, BHT, Propyl Gallate, Disodium EDTA.

# 3
Олио на Нивеа. Не сме имали проблем с него. За един грапав участък зад ушите мажех с крем на Мустела за суха кожа. За седмица кожичката й омекна Simple Smile

# 4
  • София
За зимните месеци използвах олио на Бюбхен.

# 5
Взех си наскоро на Веледа, ползвам от една седмица олиото им с невен. Бебето обаче пак има суха кожа около коленете, която леко прилича на обрив и като го намажа с крем здраве, се излющва, но на другия ден пак се появява. Както и да е..
Взех си и кремче пак на Веледа за мазане на бузки, ръчички, при вятър и студ, като излизаме на разходка да му пази кожата на бебето. Но доста скъпа ми идва тази козметика. Допреди бях на Бочко и прочетох доста отрицателни коментари. Ще търся друга.

# 6
  • NE
Според мен всяка бебешка кожа си е различна и по различен начин се отразява всяка козметика. Аз ползвам Mustela и съм доволна - шампоан за коса и тяло и лосион за след баня без значение от сезона. Кожата добре се хидратира и не прави реакция. Иначе като новородено през зимата мажех с преварен висококачествен зехтин.

# 7
Лято, зима, мажа единствено с интензивно хидратиращ крем на Биодерма. Подходящ е за всички части на тялото.

# 8
"Лято, зима, мажа единствено с интензивно хидратиращ крем на Биодерма. Подходящ е за всички части на тяло"

Здравей,
Това оп. от 500 мл ли е, пише Atoderm Intensive  и струва около 40 лв.?

# 9
"Лято, зима, мажа единствено с интензивно хидратиращ крем на Биодерма. Подходящ е за всички части на тяло"

Здравей,
Това оп. от 500 мл ли е, пише Atoderm Intensive  и струва около 40 лв.?
Точно този, но не голямата опаковка. Ползвам разфасовката от 75мл. Стига ми за 4 месеца, струва около 13-14 лв. Мажа всеки ден след баня.

# 10
  • София
Откакто стана студено след баня я мажа с олиото на Хип, много хубаво овлажнява кожата, попива бързо и не стои мазно.
За навън купих колд крема на Юриаж и мажа личицето с него, защото започнаха да й изпръхват бузките, когато температурите са много ниски.

# 11
  • София
Като за начало е хубаво да го погледне детски дерматолог, защото това, което описваш, ми прилича на проявления на атопична кожа. Характерното за нея е, че зимата се увеличават сухите участъци, които са грапави, розовеещи и сърбят. Стоят като на петна.
Подходящи консистенции за мазане за този тип кожа са емолиентите. Такива са Липикар на Ла Рош Позе, Екзомега на А-дерма, Стелатопиа на Мустела, Xemose на Uriage, Linola. Има и други, но в момента не се сещам. Трябват не мазни, а силно хидратиращи и възстановяващи липидния слой продукти.
Добре е къпането да не е с много топла вода, да се използва душ олио без сапун, да се подсушава, без да се търка кожата и да се избягва прекомерното охлаждане и стопляне на тялото.
Забрави за всякакви Бочко, Бюбхен, Хип и пр. масова детска козметика, поне докато не се успокои кожата на детето. 

# 12
Може и да ме "освиркате", но моето бебе, беше с много бяла кожа, родено през януари и го мажех с пречистена мас и да ви кажа, нямах никакви проблеми, никога детенце не се е подсичало или каквото и да било друго.

# 13
Записвам се, че така и не открихме нищо подходящо за тяло за зимата. Освен с крема за лице на Бюбхен за вятър и студ да почна да му мажа и тялото?!  newsm78 Този крем за лице е много хубав и само с него лицето му не изпръхва /медицинските нямат никакъв ефект при него - много пари за нищо/.
Не се подсича, но кожата му се лющи. Това е само зимата, сега взех някакъв крем-лосион за къпане  на Хип /наместо обичайния душ гел/, ще видя дали ще се промени нещо.

# 14
Използвам олио Себамед, но не всяка вечер. Засега не мажа крем за лице за студено време.

Общи условия

Активация на акаунт