Има ли "място" детето на спалнята при родителите си?

• 28 766
  • 460
  •   1
Отговори
# 405
  • София
 Jesus е партенка, лоша шега. Е, не е невъзможно да е истинско  уникално зловредно същество, но някак си мисля, че само хората с умствени смущения могат да вървят толкова напряко на всички биологични закони. Не искам да мисля, че общуваме с последното, ще е много жалко, за това го намирам за партенка.

Хиляди родители са имали моменти, в които са се чувствали слаби, несправящи се, което е нормално, макар не винаги фактите да са такива. Но такава драматична липса на усет към потребностите на собственото ти  дете, това няма как да се случи на здрав човек ( и най-вече категоричното твърдение, че това не е грешка, слабост, човещина, приемлив риск... а най-доброто и правилното поведение към невръстно дете). Тук изобщо дори не говорим за "дребнави" подробности от сорта на кое дете къде спи... говорим за опасно за децата поведение, защото тя не може да ги усети ( или въпреки усета си, върви напук на него, водена от незнайни сили). Нейните размисли/действия противоречат на всички биологични закони, познати до днешни времена.

Партенката ми изглежда като най-смислен отговор на това безумие. И понеже се захванахте с нея на сериозно, тя само продължи, вкарвайки се в собствения си филм, защото отключихте защитните ѝ сили в неумение да се измъкне от ситуацията.

# 406
Ама какви са тия превземки?!
Тя просто каза, че ако ти е важно да си научиш детето на нещо, просто ще го научиш, защото ще подходиш с по-голяма мотивация. Ако не ти е толкова важно или си конформистки настроен спрямо детето си и предпочиташ да ти се качи на главата, но не и да му тропнеш с крак, тогава ще оправдаваш всяка дивотия с нещо и на всичко ще се съгласяваш.

Децата няма да умрат от самота и нощни страхове, ако спят в собствените си легла. Спането в свое легло е сред напълно постижимите приучения.

Аз не си гоня детето, когато дойде нощем при нас, защото нямам никакви сили за среднощни дебати. Искам на всяка цена да се наспя. Но напълно разбирам някой, който би инвестирал в усилия да го научи да се успокоява и да си заспива само и не виждам защо подобно нещо трябва да се драматизира и обвинява.

# 407
  • Куциндрел
Тъй, тъй...
Всеки има право да има фен-клуб. Mr. Green

# 408
Аллана , напълно съгласна съм .

Има после хиляди теми след това как да се справим с незаспиващото си дете , как да го възпитаме , защо е злоядо , защо се държи еди как си и т.н.  Но когато пишеш механизмите , с които да се справят родителите с тези прояви още в началото на възпитателния процес се започва едно вадене на вода от 100 кладенеца , нападки и подигравки.

Цеца ,винаги ли си така нападателна или само тук това ти е заявката за аргументиран спор ?

# 409
  • Куциндрел
Цеца ,винаги ли си така нападателна или само тук това ти е заявката за аргументиран спор ?
Май ми се е случало и да не съм. Mr. Green

Контесо, всяка сериозност от моя страна би била загуба на думи.

# 410

Ако пред мен не смее да се разреве, пред кого тогава?

Номерът е да няма нужда да се разреве, а не да го потиска. Няма да има нужда, ако го научиш за какви неща се реве и за какви не. Като изключим падането с нараняване до кръв и някакви по-екстремни ситуации, които я му се случат на детето веднъж в годината, я не... то няма неща, за които да трябва да се реве.

# 411
  • София - Рим и обратно
Аллана , напълно съгласна съм .

Има после хиляди теми след това как да се справим с незаспиващото си дете , как да го възпитаме , защо е злоядо , защо се държи еди как си и т.н.  Но когато пишеш механизмите , с които да се справят родителите с тези прояви още в началото на възпитателния процес се започва едно вадене на вода от 100 кладенеца , нападки и подигравки.

Брей, чак пък хиляди... Да не си сънувала нещо. Цеца се чуди как да обърне на шега нелепиците ви, ама вие се изживявайте в "хилядите" теми като видни възпитателки, не пречите никому.
Освен от емпатия към чувствата на собствените си деца, сте оперирани и от чувство за хумор. А тук това е просто  досадно, та борим скуката. Рабирам я Цеца Simple Smile.

# 412
Чета , чета и си викам къде сбърках? Голямото дете от двумесечно започна да си спи самичко по цяла нощ без да се буди , без да ме търси . Малкото почти вече е на 2 години и се буди по амнайсе пъти на нощ и реве ли реве . И съм го взимала при мен да спи и съм го оставяла да си поплаче... Ама не много че има друго дете , баща който става рано за работа , пък и комшиите чуват. Та мисълта ми е че уж еднакво ги гледам , пък то какво става... Явно причината не е в мен.

# 413

Но напълно разбирам някой, който би инвестирал в усилия да го научи да се успокоява и да си заспива само и не виждам защо подобно нещо трябва да се драматизира и обвинява.

То е ясно,че ще го научи,а дали детето ще иска е отделен въпрос.

Ако пред мен не смее да се разреве, пред кого тогава?

Номерът е да няма нужда да се разреве, а не да го потиска. Няма да има нужда, ако го научиш за какви неща се реве и за какви не. Като изключим падането с нараняване до кръв и някакви по-екстремни ситуации, които я му се случат на детето веднъж в годината, я не... то няма неща, за които да трябва да се реве.
  ooooh!

Как ще научиш някой за какво да реве?!?!

Вече не се учудвам как и защо може да има деца убийци.Нали са научени да не реват и да не се глезят.Мама е казала да се реве само ако има кръв.

# 414
Та мисълта ми е че уж еднакво ги гледам , пък то какво става... Явно причината не е в мен.
Две различни деца... не трябва да се гледат еднакво. Ако при голямото не е имало никакъв проблем и никаква нужда от възпитание и строгост в това отношение, при малкото има. Ще спре да реве, че е в леглото си, ако алтернативата е по-лоша. Ти я измисли каква да е и твърдо я отстоявай. Детето има нужда от сигурността, че може да разчита на теб, че си силна и знаеш какво правиш, независимо дали то реве или се усмихва. Децата се страхуват да поемат контрол над нещата заради липсата си на опит. Не му правиш услуга като му се връзваш.

# 415
  • Куциндрел
Е, не....  Joy Joy Joy Joy

Цитат
Ще спре да реве, че е в леглото си, ако алтернативата е по-лоша. Ти я измисли каква да е и твърдо я отстоявай.
Мазето или семейното чудовище.

Ох, все едно гледам черно-бял телевизор. Даже и нюанс на сиво не се вижда.

Експертите, да сте чували за NIGHT TERRORS?
Че аз познавам такова дете и подобни родители експерти, моето и то имаше подобен период. /подобен, бързо мина, сега рядко се появява, така че мисля, че не е точно NIGHT TERRORS./

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 17:37 от Ceca

# 416
Ще спре да реве, че е в леглото си, ако алтернативата е по-лоша.
Каква може да е другата алтернатива?

# 417
Как ще научиш някой за какво да реве?!?!
Елементарно. Спъва се и пада. Разревава се. Не се втурвам да оплаквам детето и живота му и да го гушкам и да му обяснявам колко го боли и какво ужасно нещо му се е случило, а реагирам все едно е паднало, но не се е разревало - с най-спокойния възможен тон (и език на тялото - бавни движения, не бързи) казвам на детето да размачка с ръчичка удареното, показвам му как и то като го направи, питам весело "мина ли?" и независимо от отговора, казвам нещо от сорта на "така като го мачкаш минава по-бързо" и си продължаваме живота все едно не се е случило. След 2-3 такива пъти детето вече не драматизира като падне. Научено, че падането не е кой знае какво, че да се реве.

Или... тръшва се в магазина за бонбони, след като съм отказала да купим. Излизаме от магазина бързо и тръгваме към вкъщи. Наказано без разходка повече и без нищо от магазина, естествено. След 2-3 такива случая вече не реве за бонбони, а само мрънка, ако му откажеш или пита "ама защо?", на което отговаряш и обясняваш. Научено да не реве за неща в магазина, а да иска учтиво и да се владее дори да получи отказ.

# 418
Каква може да е другата алтернатива?
Всичко, което детето ще сметне за по-лошо от това да спи в леглото си.

# 419
Да, това го разбрах. Питах по-конкретно. На пода, на дивана, в банята?
И само го заплашваш с думи или наистина го слагаш там да спи?

Общи условия

Активация на акаунт