Странна болка в главата и челюстта - дайте идеи какво може да е

• 35 137
  • 34
  •   1
Отговори
Знам, че не можете да ме диагностицирате, но ако на някой му се е случвало нещо подобно много ще ми помогнете ако поне ме насочите към нещо. Това незнание просто ме побърква и започвам да се депресирам.
Най-общо казано болят ме главата и челюстта. Главата по-скоро отстрани, а челюстта към задните зъби. Болката не е силна, но усещам постоянно едно напрежение, като налягане. Не ме боли докато ям, не забелязвам и да се провокира от нещо болката, през нощта не ме боли. Освен това се чувствам постоянно отпаднала, нямам сили и апетит, въпреки че гледам да се храня достатъчно. Мога да кажа също, че мен през живота ми не ме е боляла главата никога. Само ако съм болна с висока температура съм усещала някаква болка, но случаят не е такъв.
В последните седмици ми се случиха много неща и не знам дали имат връзка помежду си, затова ще ги споделя всичките. Първо ходих на зъболекар, имах само два кариеса, единия го оправихме, втория се оказа по-голям и не стана наведнъж. След първия път зъбът започна да ми боли и зъболекарката каза, че ако е засегнат нерв ще трябва да го извадим и няма смисъл да се лекува понеже беше мъдрец. Сложи ми временна пломба и ме прати да си ходя да вдим дали пак ще се появи болка. 6 дни по-късно се появи това главоболие, което описах. Тогава беше даже по-силно. Същия ден си забелязах плешиво петно на главата. На следващия ден отидох при кожен, каза че е алопеция ареата. Можело да е от зъб, стрес и т.н. Обадих се на зъболекарката да го вадим този зъб, предположих, че болката в главата ще е от него. Тя ме прати да ме изследват за огнищна инфекция на зъбите и изненадващо не излезе нищо никъди. Зъбът го извадих все пак, защото не ми се занимаваше повече с него. Болката спря когато го извадиха и се появи отново след 6 дена. От тогава мина седмица и в общи линии не е спирала, въпреки че е по-лека. Но я има, дразнещо е и се чувствам отпаднала постоянно.
Кожният лекар ми назначи лечение и ми пусна кръвни изследвания. От тях почти всичко беше нормално с изключение на леко завишени левкоцити, желязо и антистрептолизинов титър. Отидох при хематолог, каза че нищо ми няма, слуша ми сърцето нямам шум. Каза, че има някаква инфекция някъде и ме прати на УНГ. УНГ-то ми взе носен и гърлен секрет, поисках и снимка на синусите, защото като четох за синузита болката ми отговаряше на описанието в голяма степен. От снимката нищо, чисти са синусите, в носа нищо, в гърлото излезе един стрептокок, но докторката каза, че за това по принцип не би ми изписала АБ. Все пак ми изписа един, но вика да говоря първо с кожния преди да го пия.
Това е в общи линии. Освен главоболието нямам никакви други оплаквания. Нито хрема, нито болки някъде. На гинеколог ходих преди месец профилактично, всичко беше наред и там.
УНГ-то каза да съм отидела на очен и невролог. Честно казано много се чудя дали да ходя. Като цяло нямам проблем с очите и просто не ми се ходи, за да ми кажат, че ми няма нищо.

# 1
  • TX
а като спиш стискаш ли си зъбите или имаш ли данни дали скърцаш с тях, щото аз го правя и понякога разбирам от болката в главата и челюстите на др. ден

# 2
Да не е нещо от типа на мигрената  newsm78

# 3
 Аз имам такава болка...особено , когато е студено . Диагнозата ми е , разтягане на сухожилията на ставите на челюстта от дълго ходене на зъболекар . Вероятно при вадене на зъб са менатискали повече и се случило това . Лечение няма . Понякога пия едни силни обезболяващи изписани ми от личния л-р за артритни бо Peaceлки . От тях минава , но при студено време съм задължително със шапка и шал , защото болката понякога отива към ушите и там е страшно болезнено .  Confused  Има някакви упражнения , които облекчават , но трябва да се потърси из ю туб .

# 4
Мисля, че не си стискам зъбите и не скърцам.
По принцип вечер сякаш се засилват симптомите, сутрин май съм по-добре, въпреки че и тогава се усеща.
Мигрената не знам как се диагностицира, но както казах досега не ме е боляло глава и малко странно ми е откъде се появи изведнъж. А и мигрената не би ли трябвало да премине някак? Вече става седмица откакто ми се появи болката за втори път.
Не мога да преценя и от медикаменти дали се повлиява, сякаш не особено. Пила съм дексофен и нурофен и май не помагат особено.

# 5
Публикувала съм два пъти без да искам, а нещо от телефона не виждам как да го изтрия.

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 13:38 от Бухтичка

# 6
 Помага /временно / топли нагревки на мястото , където боли . Не супер топло , че на главата не е препоръчително , но приятно топла грейка за известно време облекчава .

# 7
Снимка на зъбите правена ли е? По-точно панорамна (на всички зъби). Едната причина може да е някой зъб, втора причина ставата (за да се установи това, трябва да се направи снимка и на ставата). Какво изследване точно ти направиха за установяване на огнищна инфекция?

Сега като поразмислих, се връщам да се редактирам. Може да има още една причина за болката ти - невралгия (казваш, че няколко дни след ваденето на зъба не си имала болка, вероятно като последействие от упойката). Отиди на невролог, очен лекар както са те посъветвали, но и отново на стоматолог. Успех.  Hug

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 15:02 от Fortuna

# 8
Бих отишла на невролог.
Имах зверско главоболие с повръщане чак и куп други гадости.
Оказа се възпален нерв на гръбнака.

# 9
  • В реалния живот
Я, моите подобни проблеми от почти 1 година... Аз имах и все още имам подобни проблеми, но с тенденция да отшумяват, някои го оправям, с други свиквам...
В допълнение към другите бих те посъветвала да отидеш при лицево-челюстен хирург. Мога да препоръчам на лични. Била съм 2 пъти при други лицево-челюстни хирурзи по други поводи и другите ми се видяха тип за вадене на зъби. Та този ЛЦХ  ми направи подробен преглед на лицето, преглед по панорамна снимка и стоматологичен преглед. Гледа някак комплексно нещата, даде ми насоки какво да следя, на мен не ми намери конкретна причина, но поне се успокоих, че не е супер страшно.
В допълнение аз бях ходила с панорамните снимки по стоматолози, чух най-различни неща от рода да пробваме, не знаем и т.н. Като решение за сега - една дълбока пломба е сменена с биологична, имам един много малък, почти невидим за някой джоб, но го претирам с препарат, паста  за чувствителни зъби. Намерих много опитен стоматолог, които не бърза, знае много за материалите и внимава какво ползва.
Челюста и мен ме боли, както е написала една потребителка от пренапрежение след зъболекари, боли ме от студ, около 30 дни след зъболекар ме боли.
И аз исках да те питам как ти изследваха "огнищна инфекция на зъбите".

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 19:48 от TanyaMG

# 10
Актуална панорамна снимка не съм си правила, може и да си направя, но честно казано много малко вероятно е да е там проблемът. И двамата зъболекари ми казаха, че глава от зъб не боли. Или поне не по този начин.
На изследването за огнищна инфекция пише "тест за определяне на локална реактивност (ЕКТ на Гелен))". Не знам дали ви говори нещо, маза ме с една мокра четка известно време, която пускаше слаб ток мисля. И след това ми направи "Локален термометричен тест" или с други думи мери ми температурата на всички зъби. На първия тест нищо не усетих, нямах зачервяване, а на втория отклоненията бяха малки и недостатъчни.

Споделих днес с майка ми за тези болежки, тя ми вика да не е от кръвно. Аз кръвното не си го следя по никакъв начин, мерила съм го няколко пъти, казвали са ми, че ми е ниско, но дори не знам колко точно. Та измерих го - над 130 #Crazy Тя ми вика, че било нормално да ме боли главата, като иначе ми е ниско и не съм свикнала на такива стойности. Не знам, ще отида в понеделник при личната, да видим тя какво ще ми каже. Само дето пак не ми е ясно как от ниско кръвно и никакви други симпотим се озовах с високо изведнъж. Нямам 30 г., не живея супер здравословно, но и няма нещо, с което да прекалявам. Не пуша, не пия алкохол и кафе. Не виждам и от стрес да е, защото аз съм си така почти постоянно сега, не ми минава.

# 11
 До 140/90 го водят нормално кръвно . ..Дано само това да е проблема  Peace

# 12
  • загубено
Кръвно от 130/90  е високо.

Виж си щитовидната.
Аз бях така преди да ми открият проблемите с нея.
Що зъболекари посетих и лекари.
Освен болката в главата която беше дразнеща но не силна имах и в синусите.
Никога не съм имала проблеми с тях ,защо там никой не можеше да ми отговори.
След терапията всичко се успокои.

# 13
Определено е височко за мен, а и съм така от седмица вече. Ако болката е от кръвното, което е доста вероятно, то значи от седмица съм с такова кръвно и то не спада.
Мислих за щитовидната жлеза. По принцип досега не съм имала проблеми, а на кръвните, които си пусках сега поисках и TSH. Беше в норма. Отделно не съм ги изследвала хормоните, просто не знам дали има смисъл. Може би по-скоро на преглед да отида, но ще видим какво ще ми каже утре личната.
Много ми е непонятно откъде ще е това високо кръвно, защото от рисковите фактори, които чета нямам нито, ама нито един.

# 14
Възможно е главоболието да е от високото кръвно. А причина за него могат да много неща: проблеми със зрението, синусите, зъбите, бъбреците, ошипяване. Отиди при личната и моят съвет е: не лекувай само високото кръвно, а поискай да се открие причината.  Peace

Не съм съгласна, че глава не боли от зъб, а какъв е интензитета на болката и локализацията при болка от зъб е най-различна.  Peace
Направили са ти теста за огнищна инфекция, който по принцип се прави. Аз бих препоръчала и панорамна снимка, защото така картината е по-пълна, за да се отхвърли или потвърди дали причината са зъбите.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт