Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 304
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, момичета.

Обмисляме след време посещението на курорт с минерални извори, например Велинград.
Четох, че не е полезно за бременната жена да използва топли басейни, вани, сауни и прочие. Смятам да се въздържа от всичко това и близките ми  хора да се насладят.
Питането ми е, сама по себе си минералната вода може ли да ми навреди, дори и да не е много топла? Притеснявам се, защото дори от душовете тече минерална вода и има високо съдържание на натрий.
Ако не я пия и не се къпя дълго с гореща вода, може ли да ми навреди?

Благодаря

# 391
Мами,силният звук от концерт на открито може ли да навреди на бебето?В почти 5 месец съм? Simple Smile Одеве бях и сега се притеснявам дали не съм му навредила?   newsm78

# 392
Мами,силният звук от концерт на открито може ли да навреди на бебето?В почти 5 месец съм? Simple Smile Одеве бях и сега се притеснявам дали не съм му навредила?   newsm78
С какво да му навреди  Laughing Най-много да се стресне докато спи и да изядеш някой тупаник отвътре. Но още си в малък месец, така че нищо не е разбрало детето Wink

# 393
Помислих,че силният звук може да му е навредил....не бях много далече от сцената  newsm78 Laughing Изчетох доста мнения ,попаднах и на такова ,че силният звук от такива мероприятия може да увреди слуха на бебето и куп такива стряскащи неща... Благодаря,че отговори бързичко Simple Smile

# 394
Обмисляме след време посещението на курорт с минерални извори, например Велинград. Притеснявам се, защото дори от душовете тече минерална вода и има високо съдържание на натрий.

Проблемът е по-скоро високата температура на водата. През бременността кръвното налягане и без друго се покачва, а топлият душ, особено когато пада върху зърната, предизвиква контракции.

Аз не бих рискувала. Не си струва.

# 395
  Привет от мен отново!
Имам хрипове в гърдите, трудно се отхрачвам, може ли да ми препоръчате нещо ефикасно? Много ме мъчи това "напъване" Sad Пия чай, слагам мед в ноздрите ( да успокои запушения ми нос).
Благодаря!

# 396
Продават един много добър чай на Цярь "за кашлица и бронхит". В листовката обаче не пише дали се препоръчва при бременни. Предполагам че по 1-2 чаши на ден няма да се отразят негативно.

# 397
Здравейте отново скъпи мами. Може вече този въпрос да е задаван, но аз неможах да го открия,дано не ми се накарате. Та: как да изчисля в коя седмица съм?когато отидох на преглед първият път докторката ме попита кога ми  е бил последният цикъл, последната дата на последния ми цикъл беше на 15.11. И докторката ми каза така и горе-долу една седмица значи на 22 август ти е терминът.по мои изчисления аз трябва вече да съм в 10 даже от днес в 11седмица. Но тази седмица като отидох на преглед тя ми казва вече си в 9 седмица newsm78. Та се обърках

# 398
  • София
Здравейте отново скъпи мами. Може вече този въпрос да е задаван, но аз неможах да го открия,дано не ми се накарате. Та: как да изчисля в коя седмица съм?когато отидох на преглед първият път докторката ме попита кога ми  е бил последният цикъл, последната дата на последния ми цикъл беше на 15.11. И докторката ми каза така и горе-долу една седмица значи на 22 август ти е терминът.по мои изчисления аз трябва вече да съм в 10 даже от днес в 11седмица. Но тази седмица като отидох на преглед тя ми казва вече си в 9 седмица newsm78. Та се обърках

Точно така в 11  та седмица си и термина ти е 22.08.  Лекарката как определи седмицата по калкулатор или УЗ? Много е важно да го уточниш. Имаш ли снимка от УЗ? На нея по принцип пише също седмиците.

# 399
Обмисляме след време посещението на курорт с минерални извори, например Велинград. Притеснявам се, защото дори от душовете тече минерална вода и има високо съдържание на натрий.

Проблемът е по-скоро високата температура на водата. През бременността кръвното налягане и без друго се покачва, а топлият душ, особено когато пада върху зърната, предизвиква контракции.

Аз не бих рискувала. Не си струва.

Фея, ако водата не е много топла може ли?
В самия хотел от душовете тече минерална вода, но аз ще я пускам хладка?

# 400
  • Sofia

Днес започваш 12 гестационна седмица
Peace Аз съм с последна менструация на 16.11 и съм последен ден от 11 г.с. Най -точно си в 11 г.с и 0 дни, което означава, че си свършила 11 и утре ти е първия ден от 12 седмица Peace

# 401
Стига да не киснеш в минералните басейни (дори само краката да са ти в горещата вода, кръвното пак се качва) и да не се къпеш с прекалено топла вода, не виждам причини за тревога.

Внимавай, ако смяташ да пиеш минералната вода, богата на натрий. Ограничи силно количеството - да кажем чаша на ден. През останалото време пий обикновена филтрирана вода.

Бих препоръчала да попиташ и следящия те лекар за всеки случай.

# 402
Стига да не киснеш в минералните басейни (дори само краката да са ти в горещата вода, кръвното пак се качва) и да не се къпеш с прекалено топла вода, не виждам причини за тревога.

Внимавай, ако смяташ да пиеш минералната вода, богата на натрий. Ограничи силно количеството - да кажем чаша на ден. През останалото време пий обикновена филтрирана вода.

Бих препоръчала да попиташ и следящия те лекар за всеки случай.

Точно така мисля да направя. Благодаря ти.  Hug

# 403
Благодаря ви момичета. Heart Eyes

# 404
Видях че си говорите за вода и ми хрумна нещо-вреди ли на бременноста ми това че пия само минерална вода,понеже чешмянката ни е гадна?

Общи условия

Активация на акаунт