Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 285
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
По никакъв начин не би навредило.

# 406
  • Sofia
Видях че си говорите за вода и ми хрумна нещо-вреди ли на бременноста ми това че пия само минерална вода,понеже чешмянката ни е гадна?
По добре пий изворна Peace

# 407
По никакъв начин не би навредило.

Не си права.

И аз препоръчвам или филтрирана чешмяна, или изворна. Дриймърче, можеш да добавяш "освежители" във водата: пресен босилек, прясна мента, резен лимон/лайм, портокал или ягода...

# 408
На мен лечно ми казаха да пия много минерална вода(не чешмяна, което подчертаха няколко пъти) след като ми откриха бактерии в урината(който не лекувах с водата естествено). Но явно има нещо което не знам. Моля ви, кажете с какво може да навреди минералната вода, защото се притесних?!.. пия по 3л на ден Sad

# 409
А кой ти го каза, Марч1? Лекуващият те лекар?

Излекувана ли ти е бактериалната инфекция?

От колко време пиеш такива количества минерална вода? От един и същи извор ли в взимаш или от различни? Ако е от различни извори, това ще е по-добре, защото ще получаваш различна концентрация на минералите.

# 410
Добро утро, момичета!
Чета, че хремата е нормално състояние при бременната, но се чудя едно - през цялата бременност ли може да ме мъчи, или само за кратко? Наясно съм, че всяка бременност е индивидуална ( но хремата ми стига вече и до гърлото ), но ми се ще да споделите вашия опит.
Благодаря!

# 411
L0v3d не точно хремата е нормална при бременни, а запушеният нос.
Дължи се на хормоните.Но лично при мен е само запушен нос, без секрет.
Мисля си,че ако има секрет може би има някаква инфекция.
При мен е на моменти - има дни в които не е запушен носа, има дни в които е лека запушен и такива, в които едвам дишам.

# 412
Благодаря ти за отговора!  Hug Имам и още един въпрос - имам инфрачервена лампа, дали е удачно да си правя нагревки с нея? От безопасно разстояние, разбира се?

# 413
Благодаря ти за отговора!  Hug Имам и още един въпрос - имам инфрачервена лампа, дали е удачно да си правя нагревки с нея? От безопасно разстояние, разбира се?

Аз мисля, че не, но нека някой по - запознат отговори.

Можеш да си слагаш вода със сол или мед в носа, както и да си правиш инхалации, но с полезни билки, които не вредят на бременни.

# 414
  • Варна
А колкото до водата пия минерална купена от магазина, не налята направо от някой извор, ако това има значение.

Пий изворна или трапезна, не и минерална. На мен са ми препоръчвали Хисар при цистит, но само докато отмине проблемът, в никакъв случай за постоянно. И задължително се сменят марките на водите, ако пиеш минерална. Но не са за ежедневна и постоянна употреба със сигурност.

# 415
  • на пясъка при черупките от миди
А защо да не трябва да се пие минерална вода?  newsm78

# 416
А защо да не трябва да се пие минерална вода?  newsm78

Не че не трябва, а да е в умерени количества и от различни извори. Иначе се получава пренасищане на организма с определени минерали.

Правилото важи за всички, не само за бременните.

# 417
  • на пясъка при черупките от миди
Да, да това ми известно за смяната + редуване с изворна. Просто по- нагоре в темата видях няколко поста, които категорично отхвърлят минералната вода при бременност, та се учудих  Mr. Green

# 418
  • Варна
Никой не е казал, че не трябва да вкусваш минерална вода. Не трябва да се пие САМО минерална, т.е. да си набавяш трите литра дневно с минерална и това месеци наред... Точно пренасищане с определени минерали се получава. минералната вода е лечебна, пие се с определена цел, ежедневните нужди се задоволяват с изворна или трапезна, т.е. вода с ниска минерализация.

# 419
Просто по- нагоре в темата видях няколко поста, които категорично отхвърлят минералната вода при бременност, та се учудих  Mr. Green
Връщах се отново да чета постовете за минералната вода. Никъде не видях категорично да се отхвърля приемът й.

Както с всичко останало, и с водата трябва да има разумна мярка и разнообразие.

Общи условия

Активация на акаунт