Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 836
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Имате ли представа когато се изпише утрогестан в по-големи седмици (след 20г.с. и нагоре) заради контракции и леко скъсена шийка дали се използва до края на бременноста?

# 466
Пак ще питам понеже пак ме боли, имали ли ств болки в корема 3 пръста над и отдясно на пъпа понеже 2ри ден ме боли?
Не, не съм имала. Обади се на АГ задължително. Дори и някоя мама да е имала подобна болка, не можеш да си сигурна дали причината е същата като при теб. Пожелавам ти да е нещо безобидно.

# 467
  • Плевен
Благодаря мисля още утре да ида : )

# 468
arinka90 , моя лекар ми забрани карането на велоергометър.  Peace

# 469
 L0v3d Благодаря ти! Да видим какво ще каже и моят, които все още не знам кои е. Трябва да избирам, а се колебая  newsm78

# 470
  • София
Имате ли представа когато се изпише утрогестан в по-големи седмици (след 20г.с. и нагоре) заради контракции и леко скъсена шийка дали се използва до края на бременноста?

мисля че  в 9я го спират. аз съм още в 8я и си слагам.

# 471
  • на пясъка при черупките от миди
някой питаше за идеи какво да прави, като му се гади от вода, чай и тн. Аз бях така, ейй хапчетата ги връщах веднага след като пия вода. Абе и с храната така. Та първите 3 месеца карах предимно на айран с малко сол. Това можех да понасям, а и с литрите айран си качих белтъците, които бяха ниски  Peace

# 472
Natally*, аз съм имала, но обикновено се получаваше при спане на дясната страна, рязко ставане и подобни неща. Беше свързано с притискане на орган от бебето. Все пак се обади на АГ и попитай.

march01, по принцип до деветия месец се пие. Аз си спрях лекарствата еднолично в осмия месец. Накрая все пак преносих.

# 473
За гаденето на мен ми помагаше Емил. Подходящ е за бременни.
За бронхит не знам, но точно 2-3 месец имах ужасна кашлица, която не се повлияваше от нищо. Ходих до ЛЛ и ми изписа едни перлички Тавипек, които много облекчиха положението. Велоергометър, знам че не е хубаво да се ползва по време на бременност. При нормално протичаща такава, може да се ходи на йога за бременни, ходене пеша, леки упражнения.

# 474
Имам питане - бременна съм във втори месец и ми се гади от вода, от чай, от течности изобщо, пия все по-малко, което, разбира се, е адски вредно. Ще съм благодарна на съвети Hug
На мен също ми се гадеше от течности. Реших проблема като ядях много кисело мляко и плодове, с тях не съм имала проблем.

# 475
Имате ли представа, когато се налага да се вземе влагалищен секрет за микробиология дали гинеколога го прави а ние го носим в лабораторията или направо го вземат в лабораторията и си го изследват?

# 476
Имате ли представа, когато се налага да се вземе влагалищен секрет за микробиология дали гинеколога го прави а ние го носим в лабораторията или направо го вземат в лабораторията и си го изследват?
Пробата се взима от гинеколога ти.

# 477
Здравейте момичета аз съм в 4-5седмица и получавам нещо като менструални болки от време на време... вие получавал ьи сте такива болки.. благодаря предварителнО... Hug

# 478
Много момичета имат такива болки в началото. Моя доктор ми каза, че са нормални, а и от други момичета го бях чувала. Каза, че може да пия нош-па и ми предписа утрогестан ( това е прогестерон предпазва от спонтанен аборт в ранни седмици), но той си го изписва на всички като един вид застраховка, иначе в повечето случаи го изписват, ако има прокървяване или зацапване.. Спокойно можеш да си пиеш нош-па.

# 479
Много ти благодаря за отговора защото доста се притеснявам...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт