Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 54 001
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
Въобще не съм сигурна, може да е както едното, така и другото. Ама да карате човек задължително да пие лекарства е безумно. Смятам, че лекар трябва да прецени дали трябва или не да се пият лекарства спрямо случая.
Можеш да дадеш съвет, ама чак пък да задължаваш...

# 496
  Добро утро, момичета!
Кажете ми, какво е мнението ви за хапване на кълнове по време на бременността? Дали е добра идея? Благодаря!

# 497
  • София
Не виждам нищо вредно в кълновете. Аз харесвам соеви кълнове. Купувах си консервирани на Bonduelle.

# 498
  Добро утро, момичета!
Кажете ми, какво е мнението ви за хапване на кълнове по време на бременността? Дали е добра идея? Благодаря!

Да, можеш да ги ядеш, но бланширани. Това е една от малкото храни, които не могат да се ядат сурови. Единствените известни на мен (и много вкусни) бобови, които могат да се ядат на сурови кълнове са леща, адзуки, мунг, леблебия и зелен грах.

# 499
Благодаря за отговора, момичета!   bouquet
Вкъщи имам само от пшеница, но ще ги пропусна.

# 500
  Добро утро, момичета!

Да, можеш да ги ядеш, но бланширани. Това е една от малкото храни, които не могат да се ядат сурови. Единствените известни на мен (и много вкусни) бобови, които могат да се ядат на сурови кълнове са леща, адзуки, мунг, леблебия и зелен грах.

Защо да не могат да се ядат сурови?

# 501
Пауър, повечето бобови съдържат токсини, които се махат само с варене/висока температурна обработка.

# 502
Аха, ти бобовите имаш предвид. Понеже кълнове от жито може например, доколкото ми е известно.

# 503
Аха, ти бобовите имаш предвид. Понеже кълнове от жито може например, доколкото ми е известно.
Зърнени (жито, пшеница, спелта и пр.), семена (люцерна, репички, броколи, слънчоглед, киноа и пр.) спокойно могат да се ядат на сурови кълнове или поници и даже така са по-полезни.

# 504
Мами, бременна съм в 5та седмица! Искам да ви попитам понеже съм много притеснена : днес при навеждане да си обуя обувките, дънките ми (явно започват да ми стават тесни) ми притиснаха корема и изпитах силна болка за момент! Та въпроса ми е: може ли да съм направила нещо или да съм увредила плода. Извинявайте, че ви притеснявам просто днес е неделя и не посмях да се обадя на докторката ми. А се притеснявам да не се е случило нещо лошо...

# 505
Не ми се вярва да си го увредила, та то е още малко зародишче. Притиснала си матката повече сигурно, внимавай занапред и се пази.

# 506
И според мен всичко е наред, Анонимен.

# 507
Не ми се вярва да си го увредила, та то е още малко зародишче. Притиснала си матката повече сигурно, внимавай занапред и се пази.
Благодаря ви  bouquet много ме успокоихте. Цял ден стоя и си мисля, боже ако съм му направила нещо. Уж ми бяха широки около корема  newsm78 но явно от навеждането се е получило.

# 508
Мами, бременна съм в 5та седмица! Искам да ви попитам понеже съм много притеснена : днес при навеждане да си обуя обувките, дънките ми (явно започват да ми стават тесни) ми притиснаха корема и изпитах силна болка за момент! Та въпроса ми е: може ли да съм направила нещо или да съм увредила плода. Извинявайте, че ви притеснявам просто днес е неделя и не посмях да се обадя на докторката ми. А се притеснявам да не се е случило нещо лошо...
Спокойно, бебчето е няколко милиметра, добре защитено в матката. Дискомфорта си усетила само ти  Hug

# 509
И според мен не си навредила на бебчето. Обаче те съветвам да носиш по-свободни панталони/дънки. На мен започнаха от втория месец да ми дразнят, може би заради гаденето и набързо си купих дънки за бременни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт