Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 214
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Обръщам се към тези момичета,които скоро ще раждат-в коя седмица ви правиха вагинален преглед с вземане на материал за микробиология?Аз съм в 36 гс,предстои ми такъв преглед а имам опасения дали няма да ми навреди по някакъв начин,тъй като в началото в 6 гс след цитонамазка и микробилогия получих кървене,последва лежане за задържане,лекарства...и до сега още треперя... Rolling Eyes

# 646
Мами,искам да попитам мога ли да си сменя лекаря водещ ми бременността и да започна да си ходя при друг?Не съм доволна от сегашния.В 5 почти 6 месец съм.

# 647
Микробиологията как може да предизвика кръвотечение?
Цитонамазка - да, но микробиологията според мен не би го причинила.

Мами,искам да попитам мога ли да си сменя лекаря водещ ми бременността и да започна да си ходя при друг?Не съм доволна от сегашния.В 5 почти 6 месец съм.

Вземи си направление от личната и си го смени гинеколога.

# 648
С прекъснати осигуровки съм.Сегашният не работеше със Здравната каса.Това означава ли,че мога да ходя при когото лекар си избера да ми води остатъка от бременността? Simple Smile

# 649
Здравейте, мили мами! Hug
Имам един въпрос: нормални ли са болките в стомаха по време на бременност? Много ме боли и направо не издържам!  Sad

# 650
  • София
С прекъснати осигуровки съм.Сегашният не работеше със Здравната каса.Това означава ли,че мога да ходя при когото лекар си избера да ми води остатъка от бременността? Simple Smile
Предполагам можете да ходите при такъв, който работи по линия на касата, но ще плащате някаква такса. Не знам как се определя таксата за преглед на неосигурени.
При някои лекари е 10 лв на преглед, но ще излъжа.

Здравейте, мили мами! Hug
Имам един въпрос: нормални ли са болките в стомаха по време на бременност? Много ме боли и направо не издържам!  Sad
Ами не са много нормални. По време на бременността може да ви се отключи стомашен проблем или да се засили стар такъв.
Аз имам проблеми с жлъчката и в края на бременността беше кошмар.
Направете консултация с гинеколог и гастроентеролог.

# 651
  • Варна
Микробиологията как може да предизвика кръвотечение?

Никак Simple Smile За цитонамазката е факт, моят лекар не правеше цитонамазка по време на бременност точно от такива съображения. Вземането на секрет за МБ обаче е напълно безопасно.

# 652
Благодаря за отговорите!  bouquet

# 653
Привет ! Вероятно въпроса ми е обсъждан тук, вероятно от опита, който имам трябва да мога сама да си отговоря, но се убеждавам, че изправи ли се човек пред това не мисли много логично. Та правих си вчера два теста- първия престо- втората чертичка беше бледа и леко размазана, отидох и си купих нов и направих него (шуър чек) втората черта от начало се появи пак бледа, после с време ставаше все по-ярка. Знам,че няма значение след време какво се появява, ако мине много време(понеже след време имам предвид след доста време). Питам и се шашкам, понеже преди време имах спонтанен аборт, който започна така с бледа чертичка. Забравих да уточня нещо, което не знам копко е важно- урината ми беше много бледа, почти прозрачна...не знам това има ли нещо общо? Embarassed Embarassed newsm78
Извинявайте за тоя вероятно тъп пост. Hug

# 654
Тихичко честито!   bouquet

# 655
Най-добре е кръвен тест два пъти през 48 часа за да видиш добре ли се удвоява Чхг. И от мен тихичко честито.

# 656
  • Плевен
Мами нещо ми дере на гърлото та да питам дали сте пробвали прополки и дали мога да си ги взема нали са хомеопатични?

# 657
  • София
Мами нещо ми дере на гърлото та да питам дали сте пробвали прополки и дали мога да си ги взема нали са хомеопатични?

На мен Исла Мус ми действаше много добре.

# 658
  • Плевен
Ами понеже на тях не пишеше нищо за бременни пък други които четох не се препоръчват аз съм в 8ми месвц почти накрая съм а от няколко дена само сутрин ми дере и четох добри отзиви за прополките

# 659
Прополисен спрей на Хипотест(не съм сигурна дали така се пише фирмата) има го навсякъде, билкови пастили също. Гаргара със сода, мед със сода, компрес с извара. Брех не съм писала в тая тема повече от две години и след две бремености имам чувството,че съм новак.
Най-добре е кръвен тест два пъти през 48 часа за да видиш добре ли се удвоява Чхг. И от мен тихичко честито.
Кръвен си правих оня пътм когато направих спонтанен, пак поради тая причина, че ми беше бледа чертичката и нищо не се виждаше когато отидох на преглед,ще чакам тоя път. Имам нерви и търпение за това (все пак ако всичко е наред това ще ни е третото дете, желано и правено вече година, но все пак малко ни е страх  Party)Та мисълта ми е, че от предния път разбрах,че ако трябва да стане- ще стане нито кръвен ще помогне, нито преглед, а аз не бих пила медикаменти за задържане. Просто се чудех дали имате някакъв отговор затова, че чертата потъмнява с времето. HugУтре сутринта ще си направя пак тест, но тоя път сутрешен и ще ви кажа какъв е резултата.

Общи условия

Активация на акаунт