Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 906
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Да започнеш друга работа ( по-лека) колкото можеш или както направи ММ да намери някъде (примерно неговата фирма ако шефа му е пич ) да те водят на работа и да си внасяте на месец около 240,250лв,  до 9ти месец на бременността. Simple Smile

# 256
Да започнеш друга работа ( по-лека) колкото можеш или както направи ММ да намери някъде (примерно неговата фирма ако шефа му е пич ) да те водят на работа и да си внасяте на месец около 240,250лв,  до 9ти месец на бременността. Simple Smile

И аз минах по този начин,но плащахме по 130 лв. до шестия месец и от тогава в болничен по 30 и нещо.

# 257
Знам, че има тема за Майчиното счетоводство , но пиша тук поне за макън отворо и яснота: работя от 8 години, имам най-добрия и точен работодател /откъм осигуровки/, ако се роди детето нормално на какви обезщетения, помощи имам право ако може поне с 2 думи да помогнете, какви документи трябва да се попълват за социалните и т.н. малко обща, обща информация..... благодаря ви

# 258
  • София
дравейте и от мен.
Предварително се извинявам, че ще ви натоваря с отрицателни емоции, но имам нужда от съвет. Днес и аз бях на преглед в Щерев, но новините не са добри. Плодпият сак отговаря на 6гс и 1 ден вместо 7гс и 3 дни. Гледа ме Андреева като повика и Савова. Според тях най-вероятно е празен и ще се наложи пресъсване. Не е въпрос на късна ову. Пусна ми кръвни изследвания и в понеделник ще ме види пак. Каза да пия утлогестан 2х2.
Според вас да се надявам ли, че в мен все пак расте живот или да се подготвям за лошите новини? Аз имам усещането, че този преглед е насрочен единствено за мое успосоение, че е направено всичко възможно. Вие как мислите?

# 259
Iveto_sr, можем само да гадаем - освен да ти пожелаем всичко да се окаже, че е наред, друго не знам! А и ти е дала утрогестан, може пък да има надежда, не се отчайвай, искрено желая една чудесна развръзка и скоро да се похвалиш. Hug

# 260
дравейте и от мен.
Предварително се извинявам, че ще ви натоваря с отрицателни емоции, но имам нужда от съвет. Днес и аз бях на преглед в Щерев, но новините не са добри. Плодпият сак отговаря на 6гс и 1 ден вместо 7гс и 3 дни. Гледа ме Андреева като повика и Савова. Според тях най-вероятно е празен и ще се наложи пресъсване. Не е въпрос на късна ову. Пусна ми кръвни изследвания и в понеделник ще ме види пак. Каза да пия утлогестан 2х2.
Според вас да се надявам ли, че в мен все пак расте живот или да се подготвям за лошите новини? Аз имам усещането, че този преглед е насрочен единствено за мое успосоение, че е направено всичко възможно. Вие как мислите?

Да пиеш Утрогестан ли? Не ти ли го изписаха вагинално?

# 261
Не се притеснявай,може пък да има някаква грешка,в никакъв случай не си мисли лоши неща,защото колкото повече си ги втълпяваш толкова по-реални стават(както е при мен).

Искам и аз да попитам тези,които ползват болнични дали е грешка ако примерно болничният е издаден на 14,но се занесе на следващият ден на работодателя ?Ще има ли някаква вероятност да ми се прекъснат болничните или нещо друго ако не го занеса на същият ден,в който е издаден?
Благодаря предварително .

# 262
Не се притеснявай,може пък да има някаква грешка,в никакъв случай не си мисли лоши неща,защото колкото повече си ги втълпяваш толкова по-реални стават(както е при мен).

Искам и аз да попитам тези,които ползват болнични дали е грешка ако примерно болничният е издаден на 14,но се занесе на следващият ден на работодателя ?Ще има ли някаква вероятност да ми се прекъснат болничните или нещо друго ако не го занеса на същият ден,в който е издаден?
Росинка , няма зна4ение кога ще го занесеш моят беше от 14 аз го занесах на 06.01 януари Wink просто преди това бях в болница после пък бяха празниците и те така . Всичко е ОК не е проблем

# 263

Зависи на коя дата работодателя ти (по-точно счетоводителката) ти внася документите.На моята работа счетоводителката внася болничните в началото на месеца така че е имало периоди в които съм си го държала в мен по 10 дена и не съм имала проблем с преводите (да чукна на дърво).

# 264
Нормално ли е в самото начало на бременността ( 6-7-8 г.с.) да има леко бяло зацапване на бельото (без сърбеж, оплаквания,неприятна миризма и тн) ?
Много благодаря за отговора, Veninka92,  Daniviv  Hug

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 17:55 от L0v3d

# 265
Аз също имам, казват че е нормално

# 266
Нормално е Simple Smile Даже цяла бременност да го имаш е нормално , но се следи да няма бактерий

# 267
И аз го имам все още,а съм в 7 месец

# 268
  • София
Здравейте! От близо десетилетие пиша във форума, предимно в темите от Хоби и Красота. Днес вече мога да се преместя тук, бременна съм в 8 г.с. Всичко се развива добре, но едва вчера научих, че е следвало да приемам фолиева киселина дори преди забременяването. Не беше планирана бременност, дори късно се сетих, че цикълът ми закъснява. Дори и да се бях сетила да направя тест навреме и незабавно да започна приема на ФК, пак щях да съм закъсняла. Чувствам се страшно виновна, че не съм знаела тази важна подробност. Аз принципно съм против изкуствено вкарване на каквото и да е в тялото, както и не съм минала през неуспешни опити за бебеправене, поради което не съм и срещала материали за ФК в Интернет. Не пия лекарства, алкохол, не пуша, не съм на диета, гледам да се храня балансирано, готвя, въпреки че съм страшно заета.... От началото на бременността до сега единственият ми дискомфорт е лека болка в гърдите и може би по-лесна уморяемост. Въпреки всичко се чувствам страшно виновна, че не съм знаела и не съм го приложила.

Знам, че има тема за ФК, но ... ако може някой да ми помогне да се успокоя, ще съм благодарна.

# 269
  • Инсбрук
Фолиевата киселина изобщо не е задължителна, освен ако не е изписана от лекар. Не съм чувала досега за превантивно пиене на ФК, дори някои жени имат проблеми с неусвояването и. При несъществуващ проблем, както е при теб, съвсем правилно не си я пила  Peace

Лека и безпроблемна бременност   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт