Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 923
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Пия витамини Doppel herz Актив мама + Огестан.Това ми е изписано от лекаря...

# 241
Пия витамини Doppel herz Актив мама + Огестан.Това ми е изписано от лекаря...

И аз съм на Doppel herz Актив мама,но и на Магнезий,Емил (против гадене и повръщане),Малтофер фол и Но-Шпа при болки.Както казах яж повече плодове преди да станеш ходеща аптека  Rolling Eyes Laughing

# 242
Здравейте!Последната ми менструация настъпи на 1 декември 2014г. ,по принцип ми е редовен (на 28-9 дни),но в последните няколко месеца периода на цикъла ми се удължи (два месеца ми идва на 37-8),като декември месец ми дойде на 17 ден.С мъжът ми не се пазим ,но не свършва в мен .Тест ще си правя утре ,та ..въпроса ми е възможно ли е да съм бременна?

# 243
Здравейте!Последната ми менструация настъпи на 1 декември 2014г. ,по принцип ми е редовен (на 28-9 дни),но в последните няколко месеца периода на цикъла ми се удължи (два месеца ми идва на 37-8),като декември месец ми дойде на 17 ден.С мъжът ми не се пазим ,но не свършва в мен .Тест ще си правя утре ,та ..въпроса ми е възможно ли е да съм бременна?
След като не използвате контрацепция, възможно е.

# 244
Здравейте мами Simple Smile Искам да попитам тези от вас ,които са имали някакъв неприятен опит със спонтанен аборт в 8-9 г.с.. Историята на кратко беше следната:  на 14.11.2014 гинеколога при който отидох ми констатира бременността , на 28.11 чухме сърчицето на бъдещето ни детенце и на следващия преглед, който се оказа фатален-17.12.2014, се наложи  кюретаж поради спряна сърдечна дейност на зародиша  cry  Интервенцията се наложи 2 пъти, защото малкото ми беше се вкопчило в матката и докторите не успяха от първия път да го изчистят  Cry Та въпроса ми е, след колко дни би трябвало да настъпи цикъла ми? Питам за отговор, защото гинеколожката ми която следеше бременността не ми даде достатъчно информация за това което най-много ме интересуваше, а именно цикъла ми и възможностите за следваща бременност. Единствено в деня на изписването от болницата ми казаха  15 дни да нямам интимни контакти.
А между другото...имам някакви придърпвания ниско долу и в областта около пъпа  Sad Това нормално ли е? newsm78
Извинявам се, че ви натоварвам с моя проблем, но просто търся отговори и не мога да чакам! Другата седмица имам час при гинеколожката и тогава се надявам всичко да е наред!

# 245
Здравейте мами Simple Smile Искам да попитам тези от вас ,които са имали някакъв неприятен опит със спонтанен аборт в 8-9 г.с.. Историята на кратко беше следната:  на 14.11.2014 гинеколога при който отидох ми констатира бременността , на 28.11 чухме сърчицето на бъдещето ни детенце и на следващия преглед, който се оказа фатален-17.12.2014, се наложи  кюретаж поради спряна сърдечна дейност на зародиша  cry  Интервенцията се наложи 2 пъти, защото малкото ми беше се вкопчило в матката и докторите не успяха от първия път да го изчистят  Cry Та въпроса ми е, след колко дни би трябвало да настъпи цикъла ми? Питам за отговор, защото гинеколожката ми която следеше бременността не ми даде достатъчно информация за това което най-много ме интересуваше, а именно цикъла ми и възможностите за следваща бременност. Единствено в деня на изписването от болницата ми казаха  15 дни да нямам интимни контакти.
А между другото...имам някакви придърпвания ниско долу и в областта около пъпа  Sad Това нормално ли е? newsm78
Извинявам се, че ви натоварвам с моя проблем, но просто търся отговори и не мога да чакам! Другата седмица имам час при гинеколожката и тогава се надявам всичко да е наред!

На мен цикъла ми дойде веднага след процедурата,като не ми дадоха никаква друга информация какво трябва или не трябва да правя съответно 2 месеца след аборта отново бях бременна при което ме усведомиха,че е трябвало да се пазя 6 месеца,но вече беше късно и ето ме сега на 25 Март живот и здраве ще ставам мама. Препоръчвам ти обаче да не правиш мойта грешка а да си изчакаш възтановяването защото от бързото забременяване кървях до 3 месец от малка плацента в следствие на това че не съм се възстановила и ми бяха забранили натоварване,разходки и какво ли още не.Все пак да чукна на дърво и кървенето не ми попречи  preggo

# 246
  • София
Момичета, мисля, че направление може да се вземе и от друг град, стига да е в различна област.

Преди няколко години живеех в Пловдив, а съм от София и със синята книжка спокойно си ходех при местно GP. Тогава така ми обясниха в а и областите

# 247
Благодаря ти за отговора Вайълет Ийв   Simple Smile Ти си истинска героиня за това през което си минала! Дано имаш леко и безпроблемно раждане и всичко да е наред след това! Praynig
А аз почвам да се безпокоя, да не последвам твоите стъпки , но дано да не е така... защото изчаках 2 седмици да не съм интимна с мъжа ми и уж се пазим и няма за какво да се притесняваме...а този цикъл така и не идва...Но най много ме тревожи това придърпване, което ми наподобява в началото на бременността  newsm12

# 248
Благодаря ти за отговора Вайълет Ийв   Simple Smile Ти си истинска героиня за това през което си минала! Дано имаш леко и безпроблемно раждане и всичко да е наред след това! Praynig
А аз почвам да се безпокоя, да не последвам твоите стъпки , но дано да не е така... защото изчаках 2 седмици да не съм интимна с мъжа ми и уж се пазим и няма за какво да се притесняваме...а този цикъл така и не идва...Но най много ме тревожи това придърпване, което ми наподобява в началото на бременността  newsm12

За цикъла се консултирай с АГ на мен веднага след аборта ми дойде и трая 3-4 дни,като след това повече не ми и дойде.Още на първото закъснение направих тест,който беше отрицателен и посетих АГ,който ми обясни че до 10 дни трябвало да ми дойде.Вече ставаха 2 месеца от аборта аз още нямах цикъл направих още 1 тест,който този път беше положителен и айде пак при АГ  newsm62 и така вече имаше бебче,като доктора ми обясни че била закъсняла бременност и за това не съм имала цикъл толкова време и предния път не сме го били уловили.Така че при съмнение тест и тичай при АГ- успех  от мен smile3525

# 249
Поне 30 дни изчакай за цикъла, нормално е. Какви са тези лекари, поне ги питайте, не си мълчете.

# 250
Здравейте, Дами,
Със съпруга ми правим опити за бебе от скоро. Последната ми менструация беше на 10 дек. Цикълът ми е с продължителност 23-25 дни. Имах късна овулация (24 дек.) МЦ трябваше да ми дойде на 02.01. До момента имам 10 дни закъснение, което никога не ми се е случвало. Имам болки като при цикъл, подути гърди, не ми се гади.
На 5 ден направих тест за бременност-отрицателен;на следващият ден отидох на гинеколог, направихме вагинален ехограф-видя се удебелена маточна стена, което може да е и пред цикъл и при бременност. Направих кръвен тест, резултатът беше  78.890. Докторът каза, че при този резултат не може да се говори за бременност. На следвашият ден направих нов тест за бременност-много слаба втора черта (дори не знам дали не беше след 10 мин.) Днес е 10 ден закъснение, правих си нов кръвен тест (не в същата лаборатория) 283.7. Не мога да си обясня тези резултати... Следобед съм на гинеколог, но до тогава ще се побъркам Sad
Може ли някакво мнение  Confused

# 251
  • Варна
Ако овулацията ти е била на 24 декември е прекалено рано да чакаш цикъл на 2 януари, това са 9 дни лутеална фаза - прекалено малко. Винаги ли ову ти е на 14-ти ден или просто този месец е така, а обикновено ти е по-рано? Защото с ову на 24,12 и тест както разбирам на 07,02 това изобщо не са 5 дни закъснение, а  точно 14 дни след ову, т.е. първи ден закъснение и резултатът от кръвния си е съвсем наред. как така няма бременност според този лекар като очевидно тестът е +? И удвояването ми изглежда наред, макар че би трябвало тестовете да се пускат в една и съща лаборатория... според мен всичко изглежда нормално, но при тези стойности на кръвния едва ли на ехограф ще се види нещо. ако не се види пусни вдругиден отново, но в същата лаборатория както днес. Ако запази удвояването в края на седмицата би трябвало да се види сакче на ехографа.

# 252
Аз искам да попитам- до коя седмица се гледа с вагинален.. аз предпочитам с коремен. Но дали ще се види ако евентуално съм в края на 6та началото на 7ма

# 253
Ако овулацията ти е била на 24 декември е прекалено рано да чакаш цикъл на 2 януари, това са 9 дни лутеална фаза - прекалено малко. Винаги ли ову ти е на 14-ти ден или просто този месец е така, а обикновено ти е по-рано? Защото с ову на 24,12 и тест както разбирам на 07,02 това изобщо не са 5 дни закъснение, а  точно 14 дни след ову, т.е. първи ден закъснение и резултатът от кръвния си е съвсем наред. как така няма бременност според този лекар като очевидно тестът е +? И удвояването ми изглежда наред, макар че би трябвало тестовете да се пускат в една и съща лаборатория... според мен всичко изглежда нормално, но при тези стойности на кръвния едва ли на ехограф ще се види нещо. ако не се види пусни вдругиден отново, но в същата лаборатория както днес. Ако запази удвояването в края на седмицата би трябвало да се види сакче на ехографа.

Благодаря за отговора.
Овулацията ми беше по-късна този месец. Обикновено е към 10-11 ден.
Лекарят ми е такъв, той твърди, че на преглед се ходи след 14 дни закъснение, за бременност може да се говори при стойности на чхг над 1000. Ако имах толкова търпение, щях да съм мн щастлива Simple Smile
Знам, че е добре да са в една лаборатория. Ще пусна отново в нея в другиден. И аз си мисля, че нищо няма да се види днес Sad
Просто искам да знам, убива ме това чакане...

# 254
Здравейте маминки .... аз съм най-новото попълнение и горда бременелка ... И съм в първия месец. Искам да споделя притесненията си относно стреса и майчинските. ММ работи, но заплатата му си е типично българска. Понеже от последната работа имам 3 месеца работни ... напуснах защото на една ревизия ме орязаха безпричинно с 50% заплата аз напуснах.... и сега имам пропуски в осигуровките ... моля Ви мами дайте съвет каквъв избор имам ?

Общи условия

Активация на акаунт