Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 373
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Нормално ми е да имам кървави съсиреци в носа? Само от едната страна и след като си издухах носа даже си потече малко кръв след тези съсиреци? От 2 дена ми е така, днес леко и корем ме боли, но може и да е от притеснението в момента Grinning Има ли за какво да се тревожа, да бягам ли до АГ-то?

# 226
Съвсем нормално е, увеличава се притокът на кръв по време на бременност. И венците може да ти кървят по същата причина.

# 227
Кога трябва да се запишем за следене на бременноста, в коя седмица?

# 228
Кога трябва да се запишем за следене на бременноста, в коя седмица?
Лично аз първите два прегледа след теста ги направих на частно.  Когато остановихме сърдечната дейност, разучих, избрах си доктор, взех си направление и се записах. Била съм някъде 7-8 г.с. Има майки които се записват след 10г.с. 12г.с. Не съм чувала да има точно определен срок.

# 229
Защото аз още не съм ходила на преглед, но си направих кръвни и знам че съм бременна и ще ходя да си взимам направление ( от др град, защото тук нямам личен лекар) и да си взема направо за следене. Има ли определено време в което да трябва да се запишем примерно в 3 месец или може и в 7ма седмица

# 230
Няма конкретна седмица, в която да се запишеш.
Аз си бях избрала лекар предварително и след като видях двете чертички си записах час за потвърждаване на бременността (7-ма или 8-ма седмица). Тогава се разбрахме и за направлението и следващият преглед (12-та г.с.) беше по ЗК.
Лека и успешна бременност!

# 231
Няма конкретна седмица, в която да се запишеш.
Аз си бях избрала лекар предварително и след като видях двете чертички си записах час за потвърждаване на бременността (7-ма или 8-ма седмица). Тогава се разбрахме и за направлението и следващият преглед (12-та г.с.) беше по ЗК.
Лека и успешна бременност!
Благодаря и аз мисля да се запиша от сега, че не ми се минават по 100 км за направление или да ходя по часно, мисля паричките да си ги давам за повече ехографчета

# 232
Здравната каса ти покрива всичко на всичко 2 ехографа + няколко изследвания, останалите си ги плащаш ти. Понеже и моята лична лекарка е в друг град се уговорих с нея да даде направлението на майка ми и тя да ми го прати. Не знам обаче доколко е редно да се прави ...

# 233
Да точно за това за да мога да се гледам всеки път на ехограф че се плаща отделно, макар че зависи при кой лекар си някой си го правят за тяхна сметка, но не знам на какъв ще попадна и да, и на мен майка ми ми е пращала направления по еконт, че иначе няма как. А личния като си ни познава си знае и си и дава Simple Smile

# 234
Здравейте!Бременна съм в 4-ти месец.В момента съм със страшна хрема Sad чух се с моя лекар и той ми каза да пия Парацетамол или тези прахчетата,всичките съдържали Парацетамол.Искам да Ви попитам Вие какво сте пили/пиете в такъв момент???Страх ме е да не навредя на бебо,пия  прахчета Колдрекс максгрип -съдържа 1000 мг  Парацетамол.Благодаря предварително Simple Smile

# 235
Аз бих пила чист парацетамол, защото в тези прахчета обикновено има други съставки. Иначе има  разни хомеопатични капки за нос, които са позволени.

# 236
Аз също предпочитам чист парацетамол или хомеопатични средства. Също е добре да добавиш и витамин С.

# 237
Здравейте!Бременна съм в 4-ти месец.В момента съм със страшна хрема Sad чух се с моя лекар и той ми каза да пия Парацетамол или тези прахчетата,всичките съдържали Парацетамол.Искам да Ви попитам Вие какво сте пили/пиете в такъв момент???Страх ме е да не навредя на бебо,пия  прахчета Колдрекс максгрип -съдържа 1000 мг  Парацетамол.Благодаря предварително Simple Smile

На мен със същите симптоми плюс температура в четвърти месец,ми казаха нищо друго освен Парацетамакс и при поддържане на висока температура инжекции течен аналгин,но естествено под лекарски контрол. Изкарах си простудата с много сън,плодове,парацетамакса и лукчета,като ми мина на третия ден,което направо си ме изненада при положение,че имам 2 прекарани пневмонии и само да кихна ме почват с антибиотиците по 1 седмица. newsm78 Grinning

# 238
Благодаря Ви.Витамин Ц на хапчета може ли?

# 239
Благодаря Ви.Витамин Ц на хапчета може ли?

Вече би трябвало да са ти изписали комбинирани витамини,които се пият през цялата бременност така че се съмнявам да ти дадат и отделно Витамин Ц.

Общи условия

Активация на акаунт