Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако изпитвам контракции и болки или леко отделяне и контракции?
Какво да правя, ако лекарят ми не предоставя ясна информация за моята бременност?
Какво да правя, ако изпитвам гадене и не мога да ям?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако изпитвам контракции и болки или леко отделяне и контракции?
Ако изпитвате контракции и болки, важно е да се консултирате с лекар. Контракциите могат да бъдат предвестник на раждането, но е от решаващо значение да се определи дали са истински контракции и съответно да се предприемат действия. Прилагането на магнезий може потенциално да успокои мускулатурата и да облекчи контракциите. От съществено значение е наблюдението от лекар и предприемането на подходящи мерки, ако е необходимо. Ако имате леко отделяне и контракции, важно е да се консултирате с лекар. Утрогестанът може да бъде предписан за употреба, но ако се чувствате зле и имате болки, потърсете медицинска помощ. Необходими са мерки за осигуряване на нормалното протичане на бременността.
-
Какво да правя, ако лекарят ми не предоставя ясна информация за моята бременност?
Ако вашият лекар не предоставя ясна информация за вашата бременност, важно е да потърсите второ мнение. Необходимо е да знаете състоянието на бебето, термина, както и да имате яснота относно изследванията и прегледите, които трябва да се извършат. Важно е да се чувствате уверени и информирани за развитието на бременността.
-
Какво да правя, ако изпитвам гадене и не мога да ям?
Ако изпитвате гадене и не можете да ядете, важно е да се консултирате с лекар. Гаденето може да бъде често срещано в началото на бременността, но ако стане непоносимо, потърсете медицинска помощ. Опитайте се да консумирате по-леки храни като варени картофи със сирене, бисквити, ябълки и пийте много течности. Ако състоянието продължава, консултирайте се с лекар.
-
Какво представляват контракциите по време на бременност?
-
Какви са причините за предписването на магнезий по време на бременност?
Искам да попитам тези от вас ,които са имали някакъв неприятен опит със спонтанен аборт в 8-9 г.с.. Историята на кратко беше следната: на 14.11.2014 гинеколога при който отидох ми констатира бременността , на 28.11 чухме сърчицето на бъдещето ни детенце и на следващия преглед, който се оказа фатален-17.12.2014, се наложи кюретаж поради спряна сърдечна дейност на зародиша
Интервенцията се наложи 2 пъти, защото малкото ми беше се вкопчило в матката и докторите не успяха от първия път да го изчистят
Та въпроса ми е, след колко дни би трябвало да настъпи цикъла ми? Питам за отговор, защото гинеколожката ми която следеше бременността не ми даде достатъчно информация за това което най-много ме интересуваше, а именно цикъла ми и възможностите за следваща бременност. Единствено в деня на изписването от болницата ми казаха 15 дни да нямам интимни контакти.
Това нормално ли е?
и така вече имаше бебче,като доктора ми обясни че била закъсняла бременност и за това не съм имала цикъл толкова време и предния път не сме го били уловили.Така че при съмнение тест и тичай при АГ- успех от мен