Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 303
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • Плевен
Здравейте за друга тема е знам, но пиша тук дали дават пари само на студенти които са редовно обучение или дават и на задочниците? Някъде казват, че дават по 3000 на редовните, но за задочниците нямам идея понеже аз съм задочно.

# 376
Здравейте за друга тема е знам, но пиша тук дали дават пари само на студенти които са редовно обучение или дават и на задочниците? Някъде казват, че дават по 3000 на редовните, но за задочниците нямам идея понеже аз съм задочно.

Само за редовно обучение.

# 377
  • Плевен
И аз знам че е така, но последно ми казаха, че е и за задочниците и затова иначе мерси за отговора Simple Smile

# 378
Здравейте,мами.Днес бях на консултация при моя лекар и така установи се,че имам учестен пулс над 100 беше.Направих си кардиограма,която не показа нищо тревожно,само учестения пулс,кардиолога я разчете и каза само,че при бременните е нормално да са с такъв пулс.При аг-то съм чак след 2 седмици и ми е притеснено.В 17 г.с съм ,дано не навреди на бебето и дано да нямам проблем със сърцето Sad Нека някоя мама с такъв проблем да пише и изкаже мнение.Благодаря!

# 379
Здравей, не мисля, че имаш повод за притеснение. Моя нормален пулс е винаги над 100. Правила съм кардиограми, изследвала съм хормони, антитела и какво ли още не. Извода на лекарите беше, че няма причина просто си е такъв. От както съм бременна пулса ми е дори още по бърз. Стигал е и до 134.Моя доктор твърди, че дори наличната в тяло кръв се увеличава като литри по време на бременност, а това също е причина за покачването на пулса. Така, че е съвсем нормално при бременност да е по-ускорен , стига да нямаш и други оплаквания.

# 380
  • burgas
И моя нормален е около 100, така че спокойно. В кофти ситуация го видях 152  Simple Smile

# 381
Нямам други оплаквания.Кръвното ми е 100/60 .След раждането ще изчезне ли този проблем с ускорения пулс?  Thinking

# 382
Моя нормален пулс е винаги над 100. Правила съм кардиограми, изследвала съм хормони, антитела и какво ли още не. Извода на лекарите беше, че няма причина просто си е такъв.
Над 100?! За пулс в покой когато не си била бременна говориш, нали? За възрастен човек това е много. Изумена съм, че личният ти лекар не е препоръчал спорт... Моят пулс в покой е 65-68, но това е резултат на редовни тренировки.

# 383
 Здравейте момичета ,
Не знам дали тука е подходящото място да питам , но съм на скрининг в 12 г.с след седмица и забравих да питам лекаря си как протича самото изследване .Първо се взма кръв и след това се гледа бебето или обратното .Предполагам резултати излизат след седмица , кой разчита резултатите , защото скрининга ще ми го прави лекар различен от ЖК ?

# 384
Най-често (не знам дали винаги) първо се прави ехографското изследване и до 48 часа трябва да се вземе кръв. Резултатите излизат до няколко дни и се разчитат от лекаря, който води ЖК.
Стискам палци резултатите да са хубави! 

# 385
Резултатите ще ги разчете лекаря, при който ще правиш скрининга, а не този от ЖК  Peace

# 386
  • София
Здравейте момичета ,
Не знам дали тука е подходящото място да питам , но съм на скрининг в 12 г.с след седмица и забравих да питам лекаря си как протича самото изследване .Първо се взма кръв и след това се гледа бебето или обратното .Предполагам резултати излизат след седмица , кой разчита резултатите , защото скрининга ще ми го прави лекар различен от ЖК ?

Зависи къде ще го правиш? При мен в Щерев беше първо УЗ и след това кръв ми взеха, и предварително ми изчислиха риска

# 387
В  Надежда при др.Михова съм се записала  , ама съм си на възраст и доста се притеснявам от резултата !Ако ги разчита този , който прави скрининга , означава ,че трябва пак да отида на преглед след няколко дни с резултатите от кръвния тест , така ли ?

# 388
  • София
В  Надежда при др.Михова съм се записала  , ама съм си на възраст и доста се притеснявам от резултата !Ако ги разчита този , който прави скрининга , означава ,че трябва пак да отида на преглед след няколко дни с резултатите от кръвния тест , така ли ?

Питай в темата на Надежда как точно става при тях. Те доколко знам изпращат в Майчин дом кръвта. Виж ти ще разбереш още на самия преглед дали всичко е наред, ако НТ е в норми не се притеснявай въообще. То риска ще си е увеличен заради годинките но ако Михова ти каже че всичко е наред свиркай си!

# 389
Благодаря ти , дано всичко е наред .

Общи условия

Активация на акаунт