Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 336
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
  • burgas
Има и неболезнени контракции, ако пак ти се случва питай АГ. Когато е контракция корема се втвърдява, но е за 20-30сек. и се отпуска

# 541
Момичета, да ви питам един въпрос, който сигурно е в графата вманиачаване, ама...

Трета семдица след овулация съм и с положителен тест от една седмица.
Обаче тая моя базална температура - вчера беше 36.9 в 5:30, днес в 4:00 беше 36.8, а в 6:30 - 37.1.  С първата ми бременност не съм мерила и следила.
Другото е, че нямам никакви признаци - гърдите съвсем малко ме болят само при натиск, не ми се гади, не ми е лошо от миризми.
Да оставим признаците настрани, ама тая базална температура ме притеснява.  newsm78

# 542
  • Sofia
Момичета, да ви питам един въпрос, който сигурно е в графата вманиачаване, ама...

Трета семдица след овулация съм и с положителен тест от една седмица.
Обаче тая моя базална температура - вчера беше 36.9 в 5:30, днес в 4:00 беше 36.8, а в 6:30 - 37.1.  С първата ми бременност не съм мерила и следила.
Другото е, че нямам никакви признаци - гърдите съвсем малко ме болят само при натиск, не ми се гади, не ми е лошо от миризми.
Да оставим признаците настрани, ама тая базална температура ме притеснява.  newsm78
Температурата не е показател. Аз съмо с второто съм мерила и също варираше. И да го мислиш и да не го - след няколко дни ехографът ще покаже Peace

# 543
  Добро утро от мен!
Имам разширени вени, диагнозата ми е потвърдена от съдов хирург. Какво трябва да направя в този случай? Мисля да поискам направление от ЖК за специалист, да ме насочи към подходящи чорапи с правилната компресия за мен. Но нещо друго? Наясно съм,че това е доста сериозно, искам да съм подготвена и да знам какво да направя, за да предотвратя евентуален проблем за в бъдеще.

Благодаря!

# 544
  • Варна
Базална температура се мери всяка сутрин по едно и също време, непосредствено след събуждане, а не веднъж в 4, втори път в 6, трети път в 5 часа. Също така за да е показателна трябва да е мерена целия месец. Ако не са спазени тези условия една стойност нищо не означава.

# 545
  • Плевен
Здравейте аз имам висок хемоглобин и ми изписха Малтофер фол 3х1 до края на бременноста да попитам на някоя от вас изписвали ли са и и дали после дозата се намалява, защото четох в листовката, че после маи се взима по 1 на ден и възможно ли е хемоглобина ми да е 100  #Crazy

# 546
Здравейте аз имам висок хемоглобин и ми изписха Малтофер фол 3х1 до края на бременноста да попитам на някоя от вас изписвали ли са и и дали после дозата се намалява, защото четох в листовката, че после маи се взима по 1 на ден и възможно ли е хемоглобина ми да е 100  #Crazy
Щом са ти предписали Малтофер, хемоглобинът ти е нисък, не висок. Ако си пуснала изследвания, да възможно е да е 100. С напредването на бременността хемоглобинът почва да пада. По реферетни граници, долната граница е 120. Аз както и много бременни сме пили Малтофер. Дори ми го смениха на Ферофолгама, защото не ми понасяше и нямаше ефект. Приемай дозата, предписана конкретно за теб. Не е нищо особено, може да те позапече малко, изпражненията стават черни, да не се шашнеш.

# 547
Контакции ли,но не ме е боляло,аз не знам какво е да имам контракции Simple Smile просто мислех ,че ми е по издут корема ,защото това е бебето и днес като ми беше поспаднал реших че нещо има с бебето ,но нищо не усещам така или иначе.Просто в последните 2 седмици ми се струва ,че е по уголемен и по - твърд и си мислех,че бебето расте.
Това са подготвителни контракции, за това не те боли. Съвсем нормални са. 17-18-та седмица и аз се бях шашнала, но се оказа че всичко е наред. Ако са на често, или станат болезнени задължително питай АГ-то си.

# 548
Бременна съм в 36 гс. Още от 30 гс насам резултатите от феталната морфология показват, че бедрената кост си отговаря на седмицата, стомахчето е +1 седмица напред, а обиколката на главичката е +4 седмици напред. Докторите казват че е генетично, но като че ли нямаме роднини с големи глави. Имал ли е някой подобен случай, с 4 седмици разлика между различните части на тялото?

# 549
Контакции ли,но не ме е боляло,аз не знам какво е да имам контракции Simple Smile просто мислех ,че ми е по издут корема ,защото това е бебето и днес като ми беше поспаднал реших че нещо има с бебето ,но нищо не усещам така или иначе.Просто в последните 2 седмици ми се струва ,че е по уголемен и по - твърд и си мислех,че бебето расте.
Това са подготвителни контракции, за това не те боли. Съвсем нормални са. 17-18-та седмица и аз се бях шашнала, но се оказа че всичко е наред. Ако са на често, или станат болезнени задължително питай АГ-то си.

Дори да не са болезнени, пак кажи на доктора. Щом не си сигурна дали са контракции, явно си с първа бременност. Малко им е раншко през 17 г.с. да се появяват, но и при мен беше така и износих до края, така че не се шашкай, само запомни колко пъти дневно са - ще те питат, и по колко време траят, преди да те отпусне. Тези ранни контракции не са същите като в последните месеци, ще усетиш разликата и сама. Успех!

П.С. Не съм сигурна дали успях да изпратя ЛС на една мама, която безкрайно мило ми предложи лекарство, което търсех преди време и от което вече нямам нужда - ако наистина ми е забил компът и не съм изпратила съобщението - да кажа и тук едно огромно благодаря!   bouquet

# 550
Бременна съм в 36 гс. Още от 30 гс насам резултатите от феталната морфология показват, че бедрената кост си отговаря на седмицата, стомахчето е +1 седмица напред, а обиколката на главичката е +4 седмици напред. Докторите казват че е генетично, но като че ли нямаме роднини с големи глави. Имал ли е някой подобен случай, с 4 седмици разлика между различните части на тялото?

С конкретни стойности не, но цялата ми бременност ми повтаряха, че детето върви с голяма глава, че и аз по едно време взех да се притеснявам, а накрая като го видиш, че е с размер на котка и си викаш - къде я видяха тая голяма глава Simple Smile
Иначе, обективно, ние сме с големи глави всичките.

# 551
  • Плевен
Ми сестрата дето ми гледа изследванията каза, че е висок може и да се е объркала, но се зачудих защо при висок ще ми изписват желязо.

# 552
Мерси за отговора,
А дали е притеснително ,че ми изглеждаше по- голямо коремчето и по напрегнато,а сега е по меко и малко а влязох в 18-та седмица  baby_neutral

Дори да не са болезнени, пак кажи на доктора. Щом не си сигурна дали са контракции, явно си с първа бременност. Малко им е раншко през 17 г.с. да се появяват, но и при мен беше така и износих до края, така че не се шашкай, само запомни колко пъти дневно са - ще те питат, и по колко време траят, преди да те отпусне. Тези ранни контракции не са същите като в последните месеци, ще усетиш разликата и сама. Успех!

П.С. Не съм сигурна дали успях да изпратя ЛС на една мама, която безкрайно мило ми предложи лекарство, което търсех преди време и от което вече нямам нужда - ако наистина ми е забил компът и не съм изпратила съобщението - да кажа и тук едно огромно благодаря!   bouquet

# 553
Здравейте аз имам висок хемоглобин и ми изписха Малтофер фол 3х1 до края на бременноста да попитам на някоя от вас изписвали ли са и и дали после дозата се намалява, защото четох в листовката, че после маи се взима по 1 на ден и възможно ли е хемоглобина ми да е 100  #Crazy

И аз пия Малтофер.Хемоглобина ми беше 103,след 2 седмици употреба се вдигна на 109,не са ми го намалявали и това беше миналия месец-този не са ми взимали кръв,казаха да продължавам да си го пия,чак другия месец щели да ме изследват пак малко преди раждането  newsm78

# 554
Здравейте бъдеща майка съм първа бременност ми е и искам да попитам генеколога ми каза че в шестия месец ще ми прави почистване на влагалището това нормално ли е опасно ли е за мен и за бебето. Ще се радвам да получа отговор от някого

Общи условия

Активация на акаунт