Работехте ли през бременността?

• 16 809
  • 108
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Не знам как да гласувам... работех и първата седмица от 9 месец. Принципно бях на граждански договор, за това и  не ми са им се полагали болнични и майчинство, просто "напуснах" в 9 месец...по собствено желание ест.

# 46
  • Перник
Аз си взех болничен от третия месец, защото работата ми беше тежка - 8-10 часа на крак,носене на всякакви тежки неща ( по 15,20,25 кг); клиентите винаги ми кашляха и кихаха в лицето, имах право на 30 мин почивка за хранене, но не когато огладнея, а когато решат да ме пуснат, освен това пътувах по 30 към в едната посока, а и имах леко отлепване на плодния сак  та се наложи да пия доста време но шпа и дуфастон.  Наистина е много скучно стоенето вкъщи, ако работата ми беше по-лека щях да си работя поне до 6-7 месец.

# 47
Много ви благодаря.   bouquet

# 48
И аз няма как да гласувам. Работих до първият ден на деветия месец. След това поработвах по малко от вкъщи докато родих.

# 49
Аз работих до 20-ти ден преди термина и спрях не за друго,а защото страдах от параноя да не започна да раждам докато съм на работа.Иначе нямах никакви проблеми.

# 50
И аз се притеснявах да не започна да раждам в офиса.

# 51
С първата бременност работих до 7м и 1/2. И тиквен медал не получих, за сметка на тонове помия, която се изля върху мен. Сега отново съм бременна, но с голяма отпуска, която ще ми стигне точно до 45 дневния. Не смятам да се връщам на работа там.

# 52
  • Варна
Работих до началото на 8-ми месец. Работя в офис и нямах физическо натоварване, но по това време у дома нямахме климатик и супер добре ми се отразяваше пребиваването в офиса. Можех да поработя и още, но започнаха много да ми се подуват краката и да ме болят, дори и когато бях седнала. И също така започнах да не си стигам клавиатурата, понеже коремът ми беше меко казано гигантски  Laughing.

# 53
Работих до началото на 3-ти месец понеже прокървих и се наложи да лежа в болница

# 54
  • Бургас
Работих официално до 45 дневния болничен. Неофициално до термин. Не съм имала проблеми, действаше ми разтоварващо.
+1 Peace
работя в офис на компютър .
Чувствах се добре и за мен това беше чудесно прекарано време в очакване на новото попълнение към семейството.

# 55
  • Варна
Аз съм си вкъщи и така ще си изкарам цялата бременност - високорискова е, а освен това преминах през всички фаза на постоянно гадене, повръщане, ускорен пулс, вариращо кръвно, понякога контракции. Не мисля, че щях да се справя на работа при това положение, въпреки че винаги съм работила на бюро, в офис, без физическо натоварване.

# 56
То и психическото натоварване не е за пренебрегване. От работа до работа има голяма разлика, нищо, че все е в офис.

# 57
Работих до началото на 6-ти месец, след което си пуснах отпуск до излизането ми в 45-дневен. Направих го по мое желание, а не поради това, че се чувствам зле. Работя във вредна среда - рафинерия и това, което дишах всеки ден, не е препоръчително за бременна жена. Повечето мои колежки, които забременяха изкарваха до 4-ти месец, но аз исках да направя така, че да не ползвам болничен и затова се съобразих с дните, които имах да взимам като отпуск.

# 58
Аз работех в училище и реално ходих на работа докато влязох в 3 месец. Всеки ден пътувах до работа по 45 минути в едната посока по планински път със страшно много завои. Не съм имала проблеми нито веднъж. След това излязохме в лятна ваканция и си пуснах отпуска. В края на август ми изтече срочният трудов договор и ме назначиха фиктивно на работа в една фирма. Взимах си болнични от септември до края на декември месец, но ако не се налагаше щях да продължа да работя, още повече, че накрая вече ми беше писнало от седене вкъщи.

# 59
  • София
и с двете бременности работих до 45 дни преди раждане. Естеството на работата ми го изискваше.

Общи условия

Активация на акаунт