Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 091
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Once there was a Hushpuppy...
Мерси, Лисе, не знам, но при вас всичко сигурно е наред Hug Четох до момента с операцията, после спрях малко да се поотърся..

Деви, ужас, преди ако ми се беше случило да откаже термометъра сигурно щях да изпадна в паника.
А, сега направо действам на сляпо - доктор Куин лечителката... Но, човек като си познаве детето стават работите. Но, вече е голям.
Трябва си опит да се натрупа иначе за бебета не си и помислям да се действа без термометър Peace

Точно се събуди, май няма Т. Аз след малко ще ходя да купя батерия и да видя, но чакам да отворят магазините.
Казва, че го боли мозъка/не главата Crazy - той така говори, заради Спондж Боб Laughing/

# 601
Хъш,дано е добре детенце !

Добре сме ние - вкъщи на топло  Hug

# 602
Радвам се, Лисе щом вече всичко е минало Hug Идват празници, трябва настроение Peace

Вече се обзаведохме и със зелен сопол ooooh!
Иначе правя Пулмикорт инхалации още от събота...
И чайове колко съм дала, свят ми се завива. Но, той поне обича, та няма проблем само го наливам.

# 603
А от пулмикорта получава ли се сърцебиене ? /питам информативно/  newsm78

# 604
Не съм забелязала да ти кажа newsm78

# 605
  • софия
Здарвейте,
Лисе от Вентолина се получава сърцебиене и то най вече при сиропа,инхалациите са по щадящи.
Hushpuppy, да ви минава бързо. Hug
Сина ми е по добре Praynig, но аз съм със хрема и страхотен запушен нос, много е гадно, само малката да опазим да не се разболее Praynig, давам Окцилококциум и Имунобор.

# 606
Мерси, Цвети Hug Дано запазите малкото Peace

# 607
tzvetihc , да ти минава бързо  Hug

Благодаря ви за инфото  Peace

# 608
Хъш, като нищо може да е и грипа, и моята преди месец беше с "болки в мозъка"  Laughing, Т за не повече от 24 часа, но нищо друго - нямаше кашлица като че ли. Ама те са с разл. прояви при разл. хора вирусите, така, че нищо със сигурност не може да се каже май.
Каквото и да е - да минава бързо и лесно  Hug Hug Hug

Лиси, пулмикортът няма такова действие, много добър препарат е  Peace

Цвети, и на теб бързо да ти минава   bouquet Пробвай цинабсин за носа  Wink

# 609
  • в огледалото на живота
Дъщеря ми е пила няколко пъти сироп Вентолин и изобщо не съм забелязала такъв страничен ефект.
Противно на всички описания в листовката,педиатъра ни каза,че не е проблем да се спре от раз,когато настъпи подобрение.

# 610
Мерси, Рали Peace
По повод Пулмикорта да ви питам лесно ли намирате? Тук при нас сякаш има дефицит и то в големи вериги аптеки Rolling Eyes Има места, където не го продават без специална рецепта, май за болни от астма деца. А, аз имам само обикновена. Последно го намерихме в една аптека, в която мразя и не влизам дори, но нямаше в големите, в които предпочитам да пазарувам.
Сега дори смятам да се запася с няколко блистера, че все пак предстои цяла зима. Ако вземе, че изчезне - не знам просто Tired
Дано да го заместят с нещо друго със същото действие.

Чакам да стане 10ч да ходя за батерия, времето не ми минава.
Той си лежи, не му давам тв да гледа, играе си с животните там. И сега един чай му охлаждам, дадох сироп за кашлица и така. Пулмикорта е към 10.30....

# 611
  • софия
Аз от Вентолин сироп съм си изкарвала акъла такова силно сърцебиене имаше че звънях на доки, друг ефект от него е зачервяване на бузките, в Пулмологията като лежахме всички деца със червени бузи и понеже бяхме в отделение без деца с температура питах доктора и тои каза че е от вентолина.
Аз знам че Пулмикорт действа на гърлото, тоест за ларингити, трахити, а Вентолина отваря бронхите за спазми, бронхити. И двата знам, че се спират постепенно.
Пъпи, лесно го намирам без рецепта съм купувала, аз не знам дали една ампула може да се прави сутрин и вечер, тоест веднъж отворен сутринта да се даде вечерта.

# 612
Пулмикорт досега съм вземала само с рецептурна книжка  - за астмата, както и са ми изпращали мами от нашата тема за астматичетата, които имат в повече. Тъй като сглупих по някое време и сменихме пулмикорт с Фликсотид, сега не мога да го взема по ЗК, а имам още съвсем малко  Confused
Цвети, правила съм по половин ампула пулмикорт сутрин и вечер, действа си, няма проблем  Peace Той е достатъчно скъп, за да си позволим да го хвърляме. А освен на гърлото, действа мн. добре и надолу, в дробчетата. Както и на сополи  Sunglasses

# 613
  • софия
Rallichka Благодаря за отговора, наистина е скъп Rolling Eyes, ще го сложа отворената ампула в хладилника за всеки случай.

# 614
Правя го и по половин ампула, Цвети.Нищо му няма, както писа и Рали Peace държа го в хладилник.
Но, видях че е малко в събота и неделя и започнах с цяла неразредена.
Той  е на 5 и половина, има си 21-22 кг., нещо малко ми се вижда по половин.
То, лекарите още преди една година ми казаха по цяла да правя на 12 часа, ама аз пусто да не го натоварвам с тоя препарат, да му спестя нещо си....пустия страх от кортикостероиди.
Правим си цели вече два дена..
Като овладеем положението смятам пак да мина на половинки за няколко дена и така Peace

Общи условия

Активация на акаунт