Боледуване на децата ни – тема 20

• 36 785
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
При нас Зиртекът имаше много гадни отклонения, но е добре да се направят изследвания, които да ви дадат яснота.
Аз днес купих бейби вак. Опасявам се, че секретите са много жилави и да не прецака я капилярчета на нослето, я по-лошото - да удари ушлетата. Когато няма секрет в носа, съответно и кашлица няма. Когато се позадръсти - започват къртещите звуци.

# 676
Силвиана ,дано всичко е наред  Hug

# 677
  • Once there was a Hushpuppy...
Малката от 4,5 дни кашля,суха е кашлицата,на моменти изобщо не кашля,в други повече,особено вечер като легне да заспива и се почва.Едната вечер дадох Синекод,успокои се,другата вечер  дадох Ериус  успокои се и заспа.През деня й правя чайчета.Днес я заведох да я чуе педиатъра-каза че няма хрипове ,но имала малко удължено издишване,той свързва това с евентуален спазъм,няма иначе свирене .Досега спазъм  не е правела,баткото ги прави спазмите.
И в крайна сметка лекаря каза  ако се влошава кашлицата следващите дни  да й дам Вентолин сироп. Rolling Eyes

Добре деее, тия лекари защо не обясняват на хората #Cussing out
budiko - нищо лично към теб Peace
Казвам го за всички, отново, ако случайно не се е разбрало в един или друг разговор тук.
Еднократно даване на Ериус ви гарантирам магия не прави.
Най-малко 10 дена, най много 3 месеца без спиране. После месец почивка, или докато не се разболява детето.
Моята лекарка знае, че го давам вече ще станат 3 години по 3 месеца 2 пъти в годината, и за по 5-10 дена, когато е болен. Но ми препоръча да му направя схемата целогодишна. 2 месеца давам, 1 почива...За сега няма да минавам на нейната, защото пик-а на алергичните ринити е пролет и есен.
Но, нека се знае за Ериус, че той се натрупва в организма и действа във времето.

За Синекод, Рали е обяснила. Много коварен сироп /то, май са капки до 6 годишни, нали/ за малки деца е. Да се избягва бих казала Peace

Дани, лошо с АБ. Но, няма начин. Бързо да му подейства и да оздравявате Hug

# 678
  • Варна
Добре де, това къде е упоменато? Чета листовката, намерих още една публикация в нета, никъде не пише колко време трябва да се приема, да не говорим точно в диапазона 10 дни - 3 месеца newsm78

# 679
Ериуси, Кларитини и всякакви антихистамини се предписват единствено от лекар и се дават според лекарска препоръка.  Peace

# 680
  • Пловдив
Ralichka това за синекода го знам и няма да давам.То просто от целия преглед лекаря не знаеше какво да предпише,защото реално тя само кашля,няма находка,няма хрипове,няма хрема,гърлото не е червено,но нещо я дразни на моменти newsm78
Тя беше преди това болна,имаше си влажна кашлица,която отшумя, и започна тази сухата.Според лекаря е остатъчна кашлица.Едната вечер когато много се беше закашляла,й бях правила преди това чай от липа и мащерка.И като легна се разкашля ,няма спиране.После като се успокои ми се чуваше като сложех ухо на гърба нещо като бълбукане в десния дроб.И затова я заведох да чуе да няма  някоя пневмония,но каза че няма.

Hushpuppy чела съм тук във форума за Ериуса ,че е с натрупване.
Но детето се успокои  половин час след него,сигурно  е било съвпадение newsm78
Лекаря каза да продължа с Ериуса,и евентуално ако се влоши Вентолина....

# 681
Малката от 4,5 дни кашля,суха е кашлицата,на моменти изобщо не кашля,в други повече,особено вечер като легне да заспива и се почва.Едната вечер дадох Синекод,успокои се,другата вечер  дадох Ериус  успокои се и заспа.През деня й правя чайчета.Днес я заведох да я чуе педиатъра-каза че няма хрипове ,но имала малко удължено издишване,той свързва това с евентуален спазъм,няма иначе свирене .Досега спазъм  не е правела,баткото ги прави спазмите.
И в крайна сметка лекаря каза  ако се влошава кашлицата следващите дни  да й дам Вентолин сироп. Rolling Eyes

Попитай за Бронхолитин,много добро сиропче е,действа коплексно-подтиска кашлицата,разширява бронхите и извлича секрета ако има такъв. Peace

Добре деее, тия лекари защо не обясняват на хората #Cussing out
budiko - нищо лично към теб Peace
Казвам го за всички, отново, ако случайно не се е разбрало в един или друг разговор тук.
Еднократно даване на Ериус ви гарантирам магия не прави.
Най-малко 10 дена, най много 3 месеца без спиране. После месец почивка, или докато не се разболява детето.
Моята лекарка знае, че го давам вече ще станат 3 години по 3 месеца 2 пъти в годината, и за по 5-10 дена, когато е болен. Но ми препоръча да му направя схемата целогодишна. 2 месеца давам, 1 почива...За сега няма да минавам на нейната, защото пик-а на алергичните ринити е пролет и есен.
Но, нека се знае за Ериус, че той се натрупва в организма и действа във времето.

За Синекод, Рали е обяснила. Много коварен сироп /то, май са капки до 6 годишни, нали/ за малки деца е. Да се избягва бих казала Peace

Дани, лошо с АБ. Но, няма начин. Бързо да му подейства и да оздравявате Hug

# 682
Добре де, това къде е упоменато? Чета листовката, намерих още една публикация в нета, никъде не пише колко време трябва да се приема, да не говорим точно в диапазона 10 дни - 3 месеца newsm78

Няма как да пише подобно нещо в листовка.
Не си спомням за което и да е лекарство да съм чела подобно нещо. Дори за Пулмикорт и още по-силни.
Не предполагах, че не знаеш.
Само лекар преценява колко де се пие.
И понеже е с натрупване се дава от 10 дена до ................................колкото прецени.

# 683
На нас са ни изписвали Ксизал за около пет дена..къде съм давала, къде не..но той май е по-различен продукт? newsm78

# 684
  • Варна
Ами на сина ми Ериус е изписван на 2 пъти за 5-6 дни, втория път след липса на всякакво подобрение минахме на ксизал, от който вече се повлия. Затова се изненадах, че трябва да се пие минимум 10 дни, откъде да го знам, никой не ми е казвал подобно нещо. А на много лекарства си пише колко обикновено продължава курсът на лечение, щом не пише аз го тълкувам, че е строго индивидуално.

# 685
Всеки лекар си знае колко да изписва.
УНГ го изписват обикновенно по повече време. Педиатрите, като "широки специалисти по детски болести" от страх да не сгрешат могат да го препоръчват и по 1 ден да се пие.Все ми е тая.
Не споря с никой Peace

Месечинка, сега видях че си писала Peace

За всички, моля за отговор /който иска Hug/

КАК СИ ПРЕДСТАВЯТЕ ПОДОБРЕНИЕТО В СЛЕДСТВИЕ НА ПРИЕМ НА ЕРИУС?
Как се изразява точно?
И на кое /или кой орган/ е подействал Ериуса?

# 686
Ериус ми се наложи и на мен да пия,че нали хванах варицела от малката,след 30 мин спря да ме сърби,като преди това се поливах с неистови количества ментолов спирт ,успокояваше за кратко,след Ериуса спах като бебе.

За малката нямам големи наблюдения как й е действало ... но докато го пиеше по време на шарката,казваше,че не я сърби.

Относно другите му действия,когато са ни го изписвали нямам големи наблюдения как й е действал.

# 687
  • Куциндрел
На мен периатърка от Варна ми препоръча Ериуса да го давам 1 месец. Не го давах. Давам го само като е болен, уж да отпусне лигавицата, така ми каза една докторка УНГ.

Аз пих последно Ериус заедно с изписания ми АБ и след приключването на АБ и Ериуса направих алергична реакция - уртикария. hahaha hahaha hahaha Подозират АБ, алерголога, при който ходих, даже се учуди, че въпреки Ериуса съм се надула.

# 688
  • Варна
Ами не знам, пише, че действа 24 часа, като пикът така да се каже е 3 часа след приема му, така четох някъде. Доколкото знам облекчава отока на лигавицата при хрема, дори и самата тя да не е с алергичен причинител, както и кашлянето от хрема. В този случай защо да се пие след отминаване на симптомите на хремата, които са най-тежки 2-3-4 дни да речем?

# 689
Рали, да те питам конкретно теб, но може и други, ако има запознати Peace
Днес намалява кашлицата, не е като вчера. Тръгнаха секретите на пред. До тук добре.
Започнах с Вентолина, но да започвам ли Флудитека сега? Или от утре...
Нещо се шашнах Rolling Eyes с тия лекарства. То, не за друго, ами от страх да не го разкашля отново.. Tired

Общи условия

Активация на акаунт