Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 023
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Пъпи ,дано днес всичко е добре  Hug

Силвиана ,как сте ?  Hug Hug Hug

# 661
Пъпи, големи приключения при вас, дано скоро да овлажни и да започне да оздравява малкото човече   bouquet и на тях не им е лесно, миличките....
Цеца, Вентолин не давам при "всяка" кашлица, още по-малко на сироп  Peace Използваме солуцио, който е за инхалатор. Моето момиче има астма, много пъти ни е спасявал. и вече, за съжаление, всички тук си знаем и кътните зъби, както и как и от какво най-често ни боледуват децата. Затова и си позволявам да посъветвам Хъш да не отлага Вентолин (и тя го инхалира, сироп повечето тук отдавна не ползваме  Peace). Всички имаме достатъчно акъл в главата (мисля  Grinning), че да не си лекуваме децата по съвети от форума само, но всяко мнение, оформено на база личен опит, е полза, надявам се  Hug
За Биокс-тимито - едва ли е по-добър от един чай от мащерка, да кажем  Thinking

# 662
  • Куциндрел
Доста мащерка трябва да вариш, за да постигнеш концентрацията като в сиропа.
Както и да е.

# 663
  • София
Вентолина хич не е безобиден и аз лично също не бих давала без лекар да го е изписал и не мисля че някой тук би го давал ей така, просто да пробва, да не говорим пък при предозиране какво може да се случи.  Нашата лекарка дори и отхрачващи сиропи не ни е изписвала никога, тъй като досега инфекция не е слизала към дробовете. При последния вирус със зверската кашлица на своя глава давах Флудитек защото кашлицата беше наистина много влажна, но пък както изведнъж започна, така и изведнъж съвсем спря и не знам дали наистина е имало нужда от нещо такова, по-скоро си беше моя параноя.

Hushpuppy, бързо оздравяване  Hug За по-слаба Т давай по-добре Панадол щом мрази Нурофен, аз Нурофена го пазя за над 38.5, че тогава само той сваля. Като е с по-ниска Т през деня нищо не давам, но през нощта гледам все пак да давам, че знам ли колко ще вдигне и колко ще има да ми се върти и да мрънка.

danaeka, дано само с това да се разминете  Hug

# 664
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета, още веднъж благодаря за подкрепата Hug
Може да опитам с Панадол Peace

По повод температурата:
Аз ще кажа сигурно за пореден път /понеже съм убедена/, че по-добре нощно време да се сваля всякаква Т Peace Защото детето не спи пълноценно, а се мъчи. И ви давам пример - представете си вие имате Т. Е, ще седите ли с нея, само защото сте склонни да пиете понижаващо след еди каква си стойност?
За това, който може да се постави на мястото на малкия човек би дал, също като мен през ноща температуропонижаващо Peace
Аз имам гаден опит от не сваляне на Т, седене и чакане да дам препарат когато достигне до 38.5 по препоръка от педиатърката и прочетено от форума. И за себе си съм избрала варианта да свалям винаги Т. Единствено го оставям през деня и то с не повече от 38. Като го наблюдавам дали е способен организма да я сваля сам в рамките на няколко часа. Ако не се справя до 2-3 часа понижавам, пък ако ще и да е 37.5.
Та,така, от опит боли глава Wink

# 665
Пъпи,и аз като теб не чакам за да я свалям,имам страх.

# 666
видя ли, че минава 37,8, значи отиваме над 39 градуса, така че не чакам и давам нурофен. За съжаление от панадола ми става н обриви след два приема и го избягвам.
Аз също правя инхалации с вентолин, защото е астма и знам кога получава спазъм, въпреки, че не се случва често, но определено не мога да го чакам да го заведа при някоя велика личност на спешен кабинет, която ще отсече че е за антибиотик. Това вече съм го минала миналата година.
Пожелавам бързо оздравяване и много положителен тон и информация в темата, че идват празници :*

# 667
  • Пловдив
Малката от 4,5 дни кашля,суха е кашлицата,на моменти изобщо не кашля,в други повече,особено вечер като легне да заспива и се почва.Едната вечер дадох Синекод,успокои се,другата вечер  дадох Ериус  успокои се и заспа.През деня й правя чайчета.Днес я заведох да я чуе педиатъра-каза че няма хрипове ,но имала малко удължено издишване,той свързва това с евентуален спазъм,няма иначе свирене .Досега спазъм  не е правела,баткото ги прави спазмите.
И в крайна сметка лекаря каза  ако се влошава кашлицата следващите дни  да й дам Вентолин сироп. Rolling Eyes

# 668
Budiko, дано не се стига до спазъм, но не мога да пропусна тук като дърта свекърва пак да повторя за Синекода - в никакъв случай при дори и най-малки  съмнения за спазъм  Peace Той потиска кашлицата и може да навлече куп неприятности  Confused

# 669
  • shumen
Благодаря,момичета.За сега сме само с хремата и няма друго.Днеска го заведох на ясла и минах през педи и според нея всичко е от Моракселата.Изписа му и Аугументин и колкото и да не исках да давам АБ за нея му го взех и от довечера започваме.
Хъшпъпи,и аз свалям Т колкото ще да е,защото не е ли сваля ми вдига до 39,че и нагоре.

# 670
Дани,бързо оздравяване на Малчо !  Hug

# 671
  • shumen
Лисе,благодаря.

# 672
budiko и на вас бързо оздравяване   bouquet

# 673
Лисе, благодаря, че ни мислиш. и трите сливици са увеличени, но лечение не ни предписаха, ще изчакаме ден-два, за да видим накъде ще тръгнат нещата. снощи пак дръпнах едни бистри секрети с бейби вак, вече не знам какво да мисля.
момичета, малката ми изглежда някак подпухнала. миналият път когато се лекувахме пак с тежките аб (тогава имаше и кортикостериоди) и противоалергичните, пак така ми се струваше. мислите ли, че може да е от лекарствата или си внушавам?

# 674
  • Пловдив
sylviana, напълно е възможно.

Имаше един период при синът ми, когато едно оправяхме друго разваляме ooooh! За капак лекуващата го лекарка каза, че спираме с лекарствата.
А детето говореше с носа и не чуваше с едното ухо.

Общи условия

Активация на акаунт