Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 061
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз от сиропите за облекчаване му давам или Хустагил или на Др.Тайс и двата му действат добре. Да бях купила, нищо има време. Ще пратя баща му.
Иначе Цинабсин съм давала при обилно течаща напред хрема Peace За ефект, не съм много сигурна Rolling Eyes

# 646
  • Варна
Точно Хустагил давах - ами засилва му кашлицата на моя Confused От Гринтуса никакъв ефект не видях, май и аз съм сред противниците на тези сиропи вече... Давам топъл чай с мед, май има най-голяма полза.

# 647
Охх, като каза чай, да правя Tired Че забравих, ту наливам компот, ту чай, редувам.
Много ме е страх от обезводняване Tired Като бяхме в болница така беше обезводнен, че му вливаха 2 банки венозно...и аз от тогава умирам от ужас да не се обезводни ooooh!

# 648
  • Куциндрел
Аз купих от аптеката сироп Биос Тими, бг вариант на Хустагила. Разкашля като за световно, изпитано е и при мен. Sunglasses
Не всяка кашлица е за сироп. Понякога има неща за отхрачване и това, че се засилва кашлицата е ОК. Откашлящите сиропи не лекуват, ами помагат за отхрачването на секрети.
Последно при нас беше от сополите, та слагахме и АБ капки.
За сега при нас нещата са на калъч - аха да се разболее. Ще видим, миналата година точно по Коледа започна да кашля и кашля до края на Януари, когато след снимка на бял дроб пи АБ и спря да кашля. (нямаше никакви други сиптоми). Дано тази година да е по-добре.

# 649
Благодаря,момичета  Hug

Бързо оздравяване на всички сладури !

# 650
Цинабсина е точно за задна хрема, не за предна...така поне аз знам де. Аз само него давам, че при нас яко тече назад обикновено... За ефект ми е трудно да кажа.. Rolling Eyes

Пъпи, щом е вирус, ще го преборите..аз от тях не се боя вече, защото само ден два има Т, после остава само сополяка и подкашлянето. Но мен по принцип ме е шубе от висока Т, а при вирусите, поне при нас  последните пъти, за три дена отминава...

# 651
Щом е задна може да пробваш с ударна доза през два часа инфлуцид и цинабсин. При нас действа, а ако е напред сопола пак инфлуцид и коризалия. За съжаление го дебни от редовното кашляне да не направи спазъм, че при нас вече два пъти така се получава и правя инхалации с вентолин. С опита ми от миналата година се убедих, че при нас действито на сиропа е никакво в сравнение с инхалацията. Бързо оздравяване и дано не вдига температура.
Той нали не ходеше на градина или вече е тръгнал?

# 652
  • shumen
Хъшпъпи,да се оправя скоро малкия.
Аз тази вечер да се оплача си взех детето от яслата със сополи,а сутринта му нямаше нищо.Дадох веднага Коризалия и му капах Ксиламетазолин и Коларгол.Като да ляга му намазах и краката с мас и сода и засега спи спокойно. Утре им е коледното тържество и ще го пусна,а за другите дни до края на седмицата ще решавам в последствие.Дано се разминем само с това този път,че да сме здрави за празниците.Вече не знам,ако е все така как ще е караме цяла зима.
Аз при нас видях ефект единствено от сиропа на д-р Тайс Лека нощ.
Лисе,аз му мия косата един път в седмицата сега зимата.

# 653
А за косата, ние също я мием един път седмично зимата, но той все пак е момче и лесно се издухва после със сешоара. За съжаление не сме на парно и прехода до банята е малко гадничък.

# 654
Нейната е много дълга и поне 20-на минути суша.

# 655
Пъпи, благодаря, че сподели за пулмикорта. На нас пулмолог ни беше назначил тази схема, пу-пу, доволна съм. Може и да има истина в това, което казваш  Peace
Гледам, че си споделила, че кашлицата от птхрачваща е преминала в по-скоро суха (ако не е така, съжалявам, не съм разбрала) - имали сме доста такива случаи и личното ми мнение е, че колкото по-бързо включиш Вентолин, толкова по-добре  Confused Иначе е безсмислено (за мен) да даваш само сироп. А от Бронхостопа и аз съм доволна, но беше при влажна кашлица, пробвахме го аз и ММ, на детето не съм давала. Ти си знаеш, де, но пак да си кажа моят опит - в такива случаи първо Вентолин, след като си свърши работата - включвам сироп.
Някой спомена Биокс-Тими -ами прощавайте, ама по-грешно похарчени 2 лева не знам да имам  Laughing - уж на вкус е като сиропите от едно време, а пък в листовката пише, че "не е лекарствен продукт"  newsm78 Е, ами аз като давам сироп, искам да е лекарствен.

# 656
  • Куциндрел
Rallichka, Биокс Тими съдържа екстракт от мащерка, като Хустагила. Не е лекарство, просто е спомагателно средство, мащерката има откашлящ ефект. И ефекта наистина е откашлящ - проверено при мен и при малкия. Давам му го като започне да кашля, т.е още не се е разболял. Иначе действам с ГрийТус или с някой по-силен, ако се наложи, който също съдържа билки, т.е няма синтезирано вещество като лекарство.
Ти искаш специално да има лекарство вътре - ами вземи АЦЦ или подобни сиропи, които не са билкови, но тези сиропи са вече за по-сериозни кашлици.

Имам още въпроси за Вентолина: При положение, че този сироп е доста силен, има странични ефекти като сърцебиене, защо докторите ви (нашата док не го е изписвала никога) го изписват за всяка кашлица? А и вие го давате без да знаете от къде кашля детето - дробове или гърло?

# 657
Добро утро, момичета Hug
Благодаря за подкрепата и съветите Hug

Нощес имаше слаба Т, но аз спя при него като е болен и го чувам как бълнува/той винаги говори, когато е с Т без значение каква/ и реших да му дам Нурофен към 2 е било. Ейй, така да го мрази този Нурофен /друг път тайно му го давам/, а сега като ме видя, че като ревна....ужас, идва ми да го удуша Rolling Eyes Аз се боря, като прасе с тиква, а то само си вреди...бясно ми е още. Нали знаете, тези които имате приключения с ларингита как един рев прави спазми, задух, червенеене, кашляне и ужаса в очите му.
Откачих, едвам го озаптих. Изпи Нурофена, направихме една инхалация само с физ. разтвор, че нали вечерта правих с Пулмикорт и сега го чакам да стане да правим следващата.
След Нурофена и инхалацията така е заспал без да мръдне и да каже нещо повече. И най-хубавото е, че затвори устата. За мен е важно, че иначе зачервяваме гърлото и Т продължава.
Започнах Лимфомиозота и Хомеовокс, спрях сиропите.
Ще почна с Вентолина днес. Рали, писали сме едновременно Peace
Дадох само на Др.Тайс нощния и днес мисля от него, пък после ща включа и Флудитек.

Ейй, още ме боли глава от нерви, не от друго. Ти гледаш да го оправиш, то само се влошава #Cussing out Аз не давам по никакъв повод да ми реве,когато е с ларингит по принцип че получава задух.

# 658
Аз Вентолин взех веднъж,но след това,което стана предпочитам да не ми го изписват вече.Дано и не се налага ...  Praynig

# 659
  • софия
Здравейте и от мен.
Пъпи, дано днес са по добре нещата. И аз на челна стойка стоя само и само като е болна да не плаче, че става страшно, а аз започвам да изпадам в страшни нерви, като гледам как си вреди така, особено вечер преди лягане, ако се разплаче значи няма да спре да кашля цяла нощ.
Аз вчера ги водих на Коледното парти от работата ми беше в Кукления театър, стояхме на по задните редове, дано не са олепили нещо PraynigТака се ядосах на мъжа ми той я доведе, не и сложил потник ooooh! по една тънка блузка и по анцуг, не пожелала да си облече роклята, която гладих 2 часа, защото е тънко плисе. Добре, че беше топло в театъра.
Аз днес съм по добре с хремата, но с извинение такива храчки плюя че Embarassed, представям си малките дето не могат и ги гълтат тези секрети.

Общи условия

Активация на акаунт