Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 062
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Времето лети бързо,Ирина ,ние сме си вкъщи от близо 3 месеца ,няма да го усетите този 1 месец Wink

# 631
  • Пловдив
Хилда и аз напоследък ги разглеждам инхалаторите.Сега гледам на Пик -единия го пише ултразвуков,той предполагам е с нещо по-различен от другите?
Гледат ли се някакви стойности -размер на аерозолните частици като се избира?
АЗ като ги чета ,всеки един го описват като добър....

# 632
Четох, че е подходящ за много малки бебета.
В аптеката до нас има промоция на Мр Морков за 130 лева, та накрая ще взема него:(

# 633
Ние сме с ПИК - Панда. Като настолна вещ е у дома. Инхалираме се всички подред. Резервните части, маски, контейнерче са много евтини 4-5 лева.

Ceca  и у дома без Пулмикорт не се задържаме. Имам спешен комплект за пътуване. Е познайте Пулмикорта е там. Това лекарство го ползват хора които се препатили и знаят много добре кога и как да го ползват.

# 634
Пъпи, как е детенце?

Аз коса се е случвало да не мия и по три седмици...като ми е все сополив, и ме е страх, да не го изстудя..Иначе дупе си мием каждъй ден.. Косата му е суха и месец да не я мия, не му личи Mr. Greenстои си една и съща..
Баба ми казваше - да не е ходил на вършачката я hahaha

# 635
  • Куциндрел
Мия коса по 2 пъти в седмицата даже и като е болен, но при нас не е студено, защото сме на парно.
Но аз съм си с по-странни разбирания и мисля, че къпането не вреди на болно дете (ако не е много болно), стига да не е клинч там където се къпеш.

# 636
Ние също мием всяка седмица косата,мен идеята ми беше -дали сега да я мия пак след интервенцията или да поизчакам малко ?

ПП-Косата й е доста дълга в момента.

Не ми е проблем да затопля навсякъде,ама си ме е страх.

Иначе болна и аз съм си я къпала.

# 637
Всеки сам си преценява..

За мен лично къпането си е риск - имам предвид, че аз когато се изкъпя, и колкото и да се обличам, ме удря я в носа и почвам да подсмърчам, я ми се схваща отзад плешката/слабо място ми е/.
Но при нас отопляваме отделни стаи, а в коридора и банята си е студ. И като притичвам между стаите, колкото и да е, се изстива...

Болно дете не бих къпала аз. Още повече като знам, че може съвсем да се скапе и влоши.
Който е на парно обаче и е жега навсякъде, проблем не виждам..

Освен това моето е и с АД, така че къпането не се препоръчва често..Така че зимата в студа преценявам внимателно кога да къпя ... Peace

# 638
  • Once there was a Hushpuppy...
Тета, и аз на знам какво да кажа....
Цял ден нямаше Т, сега е малко топъл...
Не е спрял да кашля, въпреки сиропа за кашлица. Духането на нос, но се стича на зад. Едвам го издухвам.
Докторката ни каза, че не било слязло, но лимфите и те са започнали да се подуват малко.
Даже и Вентолин да почнем, освен това което давам...но, за сега ще изчакам малко. До вчера отхрачваше лесно, днес само кашля и нищо. Явно го дразни.

А, Рали, щях да забравя. Питах я нашата за дозировката на Пулмикорт и според нея той вече е голям и по 1 ампула. Каза, че при деца с астма е проблемно да се дава цяла ампула дълго време, от порядъка на месец....не съм запозната как е. Но, при него каза, че трябва винаги в началото според степента на обостряне да давам 1 ампула Peace  Та, може би има резон в даването на препарата и според възрастта на детето Peace

# 639
  • Варна
Hushpuppy,
сиропът за кашлица нали разкашля още повече. Аз затова го спрях, с кухата си глава му го давах точно преди лягане и посред нощ се будеше с кашлица по няколко пъти. Откакто спрях сиропа пак си кашля, но по-леко и за кратко.

# 640
  • Куциндрел
Лисичке, ти си преценявай, ако искаш изчакай още някой друг ден.

Всеки организъм е свикнал различно. Мен ми е кеф като съм болна да си тегля един душ, поне носа ми се отпушва. След баня винаги ми е топло, но винаги стоим в отоплена стая.

# 641
Месечинка, Бронхостоп му давам. Би трябвало да го облекчава, добър сироп е.
Не съм започнала с Флудитек, само го купих, не съм го отваряла с Вентолина Confused
Кашля и това си е.Страх ме е, че ще зачерви гърлото сега от дране....
Ох, освен да започна и Лимфомиозота, да спре да диша през устата. Да зопочне да му смалява лимфите и сливицата Tired

# 642
Пъпи, то е нормално ден два да му е скапано, важното е, че не вдига висока Т.. А и нали знаеш, че вечер вдигат Т..

За гърлото може да даваш лукче или нещо подобно за смучене..
Сигурно кашля от сопола...Цинабсин?
Аз не съм по сиропите за кашлица по принцип, не давам и не мога да помогна със съвет...ЛЛ какво каза, вирусно ли е?

Да се оправя човечето бързо Praynig

# 643
Вирусно било.
Цинабсина не беше ли за хрема. Ми той нашия още не се е разтекъл като за световно. Едвам духам. Страшилище е, само се стича на зад.Започнах и Лимфомиозот.
Мерси, Тета Hug

# 644
  • Куциндрел
На мен ми харесва сиропа Грийтус, аз съм го пробвала върху себе си. Наитсина облекчава лигавицата на гърлото. Като се разболее малкия му давам този сироп + витамини, другото вече е по предписание на докторката.

Този Цинабсин помага ли?

Общи условия

Активация на акаунт