Искам да кажа ... (13)_01.12-07.12

• 47 386
  • 1 077
  •   1
Отговори
# 960
  • Once there was a Hushpuppy...
Добро утро Wink

Честит празник на всички празнуващи днес! С гордост да си носите хубавите имена и много здраве желая!    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

На бургазлии също честит празник! Както и на рибари и банкери!
   bouquet

И аз съм на гости довечера, на нашите. Имам си майка именичка Peace

# 961
  • София
Мире, няма такова нещо като задължително.  Peace Никулден е може би единственият празник, който не е личен на никой от семейството ми, и който харесвам и почитам чрез пълнено шаранче.

Признавам си, че Бъдни вечер не е моят празник. Всички тези традиции и ритуали ме изнервят. Да не говорим, че и почти нищо от традиционното ядене тогава не ми допада.

GeNa, когато дъщеря ми беше болна от варицела, не съм се и замисляла за диета. А и не съм чувала за нещо подобно.

# 962
Честит празник на всички именници, имаме приятели и бургазлии и банкери, всички да са живи и здрави! Шаран ще обядваме, ама пържен, от вчера се кисне в айрян, така се премахва миризмата и става много вкусен и крехък. Салата зеле, моркови, цвекло.
Довечера сме на рожден ден, а така ме боли корема от цикъла, че ще откача. Пазя един Нимизил за преди излизане.
Намери ме мой първи братовчед, който съм виждала един единствен път. Поради разни причини не подържам връзка с чичо си. Но сега ми беше много мило да видя братовчед си, станал е прекрасно момче, току що завършил магистратура актьор е и режисьор, дори се снимал в американски филм с малка роля, но е нещо за начало:) Когато го видях разбрах какво е силата на гените, имаме някои общи маниери, въпреки че не сме се виждали, има и визуална прилика с моя татко, който е починал, когато съм била на година. Имал е абсолютно същата бенка до нослето, като на татко, но я е махнал. Много се зарадвах за него, тръгнал е от нищо, с вечно пиян баща, а се е изучил, работи, самостоятелен е. Изплувал е, помага и на майка си. Не можехме да се наговорим. Хубава, емоционална среща.
Това исках да кажа:)

# 963
Здравейте, шаранчета и рибки мои!  Heart Eyes

Благодаря за поздравите и аз на свой ред поднасям моите поздрави към всички, които имат именници, както и на всички останали, тъй като Никулден е един от няколкото празници, които се празнуват от всички. Бъдете живи и здрави, плувайте в свои води, нека ви закриля личният чудотворец на всяка/всеки от вас и парички да дрънкат в джобчетата.
Аз съм и банков чиновник, та днес поздравявам и всички мои колеги!

Партито мина снощи добре, кротко и приятно. От прическата остана и за днес  Mr. Green

Приятен ден ви желая и до скоро!  Hug

# 964
  • София
Жаклин, много мило наистина. А пък аз имам първа братовчедка, която дори живее в нашия квартал, но не сме се виждали от...20 години май Rolling Eyes

Оттатък става нещо страшно. Викове и смях се носят на талази. Много е хубаво Simple Smile

Нино, ако успея утре за коледния базар, нали ще можем на място да си купим билети?

# 965
Нино, ако успея утре за коледния базар, нали ще можем на място да си купим билети?

Разбира се! Ще бъде голяма лудница. Аз след обяд, може би към 14.30-15.00 ще съм там, ако си там по това време и ме разпознаеш - обади ми се! Вероятно ще съм с еленски рога на главата.

Жаклин, чудесни неща са това!

# 966
  • Бургас
Жаки, насълзиха ми се очите. Много е хубаво това, което разказваш. Дано си станете много близки. Аз винаги съм била за сплотеност в семейството, дори това да значи да преглътна леките странности на хората. Сестра ми пък само се чуди какво да не й хареса в някой, за да го зачеркне завинаги.

Срам ме е, че съм бургазлийка, а вместо да запретна ръкави да почета празника, аз още се ослушвам от дивана  Blush

# 967
Честит имен ден на всички, които имат повод да празнуват!
Най-сърдечни пожелания за здраве и късмет!
   bouquet

Аз много харесвам този празник, въпреки че нямаме близки именици - просто ми харесва като символика, и винаги от него натам започва да ми идва зимното Коледно-Новогодишно настроение, преди това ми е още есенно. Та ще си го празнуваме с кеф. Много обичаме у дома да ядем риба, но не и да я приготвяме, та сме малко на мързелив вариант  Embarassed Поръчали сме си две рибни блюда в един изпитан ресторант (пълнен шаран в тесто и четири парчета лаврак по някаква гръцка рецепта), у дома само ще забъркаме една огромна зеленчукова салата с риба тон, ще подредим масата и... готово.  Много съм мързелива. Ужас  Embarassed

Дано се пооправи малко положението в засегнатите от лошото време и вдигнатата вода райони, много ги мисля тия хора. Мъжът ми и група приятели заминаха сутринта рано за Монтанско да помагат на едно бедстващо село, взеха акумулатори, котлони на газ, газови бутилки, оборудваха се все едно ще ходят на К2...  

# 968
BirdsFlu, така хубаво описа хапването, че направо не е истина  Blush  Чак ми се дояде шаран, дето много не обичам. Хапвам, де.
У нас мама готви днес и за празници. Тя обожава. Прави пъстърва, но печена, с някакви подправки и бадеми. Но сега като каза и може да направим и една салата с риба тон.

Чудесна инициатива са подели мъжете ви  Heart Eyes

# 969
BirdsFlu, така хубаво описа хапването, че направо не е истина  Blush 

Joy То като друг го приговя е лесно да го опишеш  Joy Такава съм си аз - колкото повече време прекарвам в кухнята, толкова повече губя апетит. Случвало се е да приготвям разни неща и дори да не ги опитам - докато станат, и вече са ми писнали. Виж, когато готви мъжът ми, или някой друг - ям като разпрана  Crazy

Jacklin, радвам се на срещата и емоцията ти. Има един-двама човека, които много ми се иска да издиря, ама пусто толкова разочарования съм имала от такива срещи, че все се разколебавам...

# 970
  • София
Веднъж съм опитвала шаран в тесто и никак не ми хареса. Стои като сварен. Обичам отгоре да е препечен и да има коричка.

Аз имам една първа бротовчедка, с която дори не се познаваме. Нито знам къде е, нито нищо. Но и тя е от онази страна на фамилията, която не съществува за мен.

# 971
Бърдс, аз бях със смесени чувства, даже по- скоро негативни. Първото, моето си помислих беше , какво иска от мен. Сега ми е криво, че това беше първоначалната ми реакция, но съм сърбала попарата на баща му не еднократно. Така горда се почуствах с братовчед си, с образованието му, получил е медал показа ми снимка на диплома си , само шестици! Много особено, хем е непознат, хем го почувствах адски близък, не мога да обясня. На момента свалихме маските и си казахме неща, от които поплакахме.
Едва ли бихме ги говорили с други хора. Много трудно му е било, но е успял, дано тепърва жъне успехи!
Покани ме на представление ще отида и ще се вълнувам много:)
Никога ме бихме се познали, той ме помнел с дълга тъмна коса, много белолика и румена, приличала съм му Снежанка:) Занесла съм му шоколад Своге и количка, а аз и това не помня.
Каза ти имаш голям дъщеря, можеш ли да си представиш, че се запозная с нея след време и нещо се случи, а ние сме кръв! Има го и това в живота. Не е нормално да не познавам най- близките си роднини, добре че поправих тази грешка. Той заминава за чужбина, но ще поддържаме връзка със сигурност.

# 972
Жаки, много е хубаво това, което сподели. Hug Аз също имам братовчед, когото не съм виждала. Само на снимка, но там е дете. Тъжното е, че ако го видя на улицата, ще се разминем най-спокойно. Няма да го позная.

Времето е много мрачно и неприятно. На мен ми влияе такова време и ми е някак криво.

# 973
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Честит празник на всички именници   bouquet

Друго май нямам какво да кажа толкова рано в събота, душата ми спи Mr. Green

# 974
  • София
Аз пък на дърти години се научих да ям шаран и го харесвам само пържен, свеки го прави чуден. Но за Никулден няма лошо да се направи пълнен, да се спази традицията, един вид Simple Smile
Освен на 6-ти, през годината никога не ядем шаран.

Купонът достига върховите си точки, надуха музика Laughing Надявам се съседите да проявят разбиране, до два часа тъй ще е.

Нино, ако изобщо успеем за утре, ще е докъм обяд, така че няма да се засечем, уви! Нищо, друг път.

Общи условия

Активация на акаунт