Искам да кажа ... (13)_01.12-07.12

• 47 406
  • 1 077
  •   1
Отговори
# 900
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Благодаря.

# 901
  • София
аз слагам портокалова есенция. А ако държиш на екстракт, екстракт има в аромахаус Peace

# 902
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Благодаря. Не че държа, информирам се. Ама щом може и без изкуствени аромати, предпочитам.

# 903
  • Ланкър, планините Овнерог
Ха, добра вечер, отказах се да изчитам всичко, не мога. То като само вечер имам опция да влезна тук, пък вие пишете ли пишете  Laughing
Как се наричаха едни такива като кебапчета на фурна (кайма, картофи нещо имаше)?  newsm78
То пък утре риба се яде. Язък, че имам имен ден - риба хич не обичам. Може пак да я пропуснем (и на Бъдни вечер не постим - както казва мъж ми "40 дни не сме, та сега")

# 904
  • Пловдив
Как се наричаха едни такива като кебапчета на фурна (кайма, картофи нещо имаше)? 
Фрикадели.

# 905
  • Лутаща се
Да, точно преди празниците.
И шефът ми - стара номенклатура от "хлъзгавите" взе да ми се мазни. Ако бил можел да ми помогне нещо за работа да съм му кажела.
Отговорих: "Не, благодаря, мисля че нямам нужда"
И го направих с възможно най-широката си усмивка.
Той идеално знае, че оставам без работа, с кредит и студентка. Обезщетението ще покрива част от разходите ми. А останалите?
Можеше поне до Нова година да изчака. Но не, науми си толкова.

# 906
  • Ланкър, планините Овнерог
Как се наричаха едни такива като кебапчета на фурна (кайма, картофи нещо имаше)?  
Фрикадели.

Ха, благодаря. Помнех, че беше нещо с "Ф", но не и повече  Mr. Green

skarlet71, отвратително е. Преди 2г точно по същия начин се случи и при мен - средата на декември,  с тази разлика, че се случи заради фалит на фирмата (голяма фирма, ама гръцка). Всички над 150 човека бяхме чао. Само че при мен не беше чак толкова гадно, защото мениджъра на отдела ни направи фирма и ме взе. Само 1 седмица си стоях в къщи. Още съм в същата фирма.

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 20:19 от Гита Ог

# 907
  • София
Скарлет, не е хубаво така да си гориш мостовете, може да ти потрябват препоръки. Мазен, гнусен, казваш добре, благодаря и така Confused

Иии, замислих се дали фрикаделите биха станали с месо от риба. Даже вече си наумих с коя риба ще ги пробвам. Аууу, супер идейка. Гита, виж без да искаш какви гениални прозрения предизвикваш Mr. Green

# 908
Да, има и от риба фрикадельки, руски специалитет,
спомням си, че техните бяха нещо ужасно.

# 909
Искам да кажа, че...
Петък вечер е.
Радвам се, че съм си у дома. Любимите ми хора са край мен. Прекрасната ми котка също.
Седмицата беше доста натоварена и изморителна.
Всеки ден бях с хора, които си намират 101 причини, за да не работят когато са на работа. Логично това рефлектира върху мен. Работа и срокове предпразнично.
Към това да добавя, че не се чувствам сигурна за работата си.
Ще има банкет. Няма да ходя. Защото нямам 'компания'.
Майка ми ми е сърдита. Не ми говори...
Не ми е празнично.
Не съм купила нито един подарък.
Нямам и идеи.
Въобще ми е едно...тъпо  Cry

# 910
  • Лутаща се
Белинда, аз съм много горд човек.
Ако шефът ми наистина искаше да ми помогне, а той ИМАШЕ възможността, познанствата и връзките - щеше да го направи. Имаше предостатъчно време. Обмислял е съкращението от два-три месеца. Имах и едномесечен срок предизвестие, през който също можеше да съдейства за работа.
Той не го направи.
Не можех да позволя да си замаже съвестта с фалшиво обещание (предложение по-скоро) за помощ.
А и знам, че помощ няма да получа, защо да се унижавам? Току виж пък ми хрумнало наистина да го потърся. Така поне знам, че съм отказала.
Не знам дали ме разбирате, аз съм малко странна в разсъжденията си, често се случва да остана неразбрана.

# 911
И мен преди години ме съкратиха на 30 ноември - пътувахме радостни за рождения ден на майка ми, само час преди това бях на работа, уведомлението дойде по телефона, уж току-що дошло ''отгоре''. От 7 човека останаха двама, сега доколкото разбрах колежката по съвместителство е станала и касиер, а счетоводителят помага с фактурите Crazy Но иначе рекламки за билбордове имаме.

Алейша, аз за това не го понасям това изкуствено насадено коледно настроение - едва ли не трябва да се чувстваме зле и гузни, че не ни се празнува и че не сме взели подаръци. Работа, стрес, пазаруване, надбягване, съревнование - това консуматорство неусетно ни ограбва  щастието и ни взима здравето Rolling Eyes

В тази връзка, много ми хареса тази статия:
http://webstage.bg/socialni-temi/1167-umorenite-ot-zhivota-hora- … RI8uBIbl.facebook

# 912
  • Пловдив
Привет!Аз си изпих чашата с вино...а вие? Wink

Също не съм купила никакви подаръци,а и не знам какви...
Утре в късния следобед заминаваме при нашите,прасенце са гътнали,ма ние ние сме граждани обичащи френска селска,работещи,ще идем на готово. Grinning Каквото успея да помогнем в неделята ще е.
До нас отвориха Декатлон и утре мисля да скокна да видя какво има.

Вчера четох колко е полезна куркумата...и колко неща лекува.не знаех.

# 913
  • София
Тая вечер - пици от Лъчони. Толкоз, изморена съм страшно, тая седмица ме изцеди. Само синповтарям мантрата "още две седмици".
Щерката хич я няма по спането напоследък, а се случи и да се събуди напишкана на два пъти в ранни зори, та никакво наспиване не се получи. Стискам палци поне утре сутрин да не се събуди така, че да поспим.
Изпаднала съм в едно самосъжаление и само сменям темите - що работя вместо да си се занимавам с децата и аз ли съм най-простата, че съм останала в България - вече на пръстите на едната ми ръка се броят приятелките, които още са тук.
Нооо, да кажа най-важното, наздраве, пийнах си чаша вино, че и повторих Grinning

# 914
И аз се успокоявам с вино. И с котката.
Обичам празниците.
Но напоследък се получава така, че не мога да им се зарадвам.
Все се случва натоварено време, бързане...
Не успявам да усетя тръпката на предколедното пазаруване.
Блъсканицата и пазаруване като 'за последно' ме изнервя.
Плануваме да посетим роднини по празниците. А май ми се иска да си остана в къщи.
Това 'заедно' по празниците, ама и по задължение до някъде, ме изморява.
Като не отидеш - сърдити.
Като отидеш - пак може да се стигне то това.
Въобще...Нещо съм се депресирала Sad

Общи условия

Активация на акаунт