Искам да кажа ... (13)_01.12-07.12

• 47 399
  • 1 077
  •   1
Отговори
# 915
Подаръци и аз не съм купила още. Не бързам. Най-накрая се наканих и украсих изкуствената елха. Половината играчки се оказаха счупени...поне гирлянди се намират.

И ние тази вечер сме на пици, но домашни. ММ прави много хубави.

Alleisha , разбирам те много добре.

# 916
  • Ямбол
Някой знае ли за календар като този: http://pochivnidni.eu/2015 , но след като си кликна на планувана отпуска, да може да се запази или поне да си го разпечатам?

# 917
Ей, да не закръжат след малко винарки в темата  Simple Smile
А аз пък се отказах днес от вечеря. Рекох да си направя салата от праз и домати - нарязвам праз, сипвам зехтин, начупвам сирене и отварям буркан домати от нашите си. Лятото отделихме един цял уикенд с мм, за да сложим зимнина. Не съм предполагала, че такава ужасяваща миризма може да живее в буркан с домати! Изхвърлих, взех втори - и той си заминал, всичките си бяха заминали, досега съм изливала буркани с развалени домати, че заради природата не бива да изхвърлям брака заедно с бурканите.
И вече нямам апетит, каквато и рецепта да споделите, няма да ми се прияде. Хубавата новина е, че чушките, които пекох на балкона, а мм стерилизира с бързовар в една кофа в банята, са екстра. Подозирам, че доматите просто са били изключително некачествени, нямам друго обяснение.
Снощи сънувах кошмарища и се чудя дали не е, защото слушах преди сън избрани части от реквиема на Моцарт, а след това и малко Вагнер. Тази вечер или сама ще си пея, или ще си пусна Гюрга Пинджурова, поне и съседите да сънуват кошмарища.
пп: Като написах бързовар, се сетих, че наскоро открих едно писмо, писано от баба ми до баща ми, който е бил на бригада. От 1976 г. Пише му, че не е лошо това, дето се е уредил с бързоварче, но тя да предупреди, че е опасно да се бърка вътре докато топлиш водата и няма да е никак лошо ако комсомолците му услужат с някакво котлонче Simple Smile Пише още, че дядо ми донесъл от село много неща, измежду които едно живо петле и леля ми не давала дума да се издума да го колят, засега го били вързали в мазето и се чудели докога ще седи така.

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 22:11 от Янечек

# 918
  • Лутаща се
И аз се отказах от вечеря..........ама до преди малко  Simple Smile
Натъпках се с ашуре като попско дете на Задушница. Ядох, ядох, заситих се, ама гледам малко останало, не върви да се прибира. Та го доядох и сега в профил приличам на бременна хлебарка  hahaha

Правих го по миналата вечер. Към 19 часа ми се дояде. Тръгнах към магазина да си купувам жито и на тръгване мярнах нарязаната пастърма на масата. После стрелнах кучето с поглед - стои си кротко в леглото. Викам си, сега ще направя проверка дали пипа на масата и преброих парчетата. Като се върнах.....от 8 броя останали 4. Помислило добичето, 50:50 за нея и за нас  hahaha
А уж не пипаше  Thinking Е, постоя наказана, а пък аз вече няма да оставям нищо в близост до носа й  ooooh! ooooh!

# 919
  • Ланкър, планините Овнерог
Поне нормални неща краде. Нашият (умря на 15г миналото лято) налиташе на хартия....... че и пари от масата е изяждал. Никога не е свивал месо от чиниите, но салфетките ни винаги трябваше да са под око, че току видиш как се изплъзва надолу  Mr. Green
Иии, замислих се дали фрикаделите биха станали с месо от риба. Даже вече си наумих с коя риба ще ги пробвам. Аууу, супер идейка. Гита, виж без да искаш какви гениални прозрения предизвикваш Mr. Green
Я, пА аз  Crazy С каква риба и как си го замислила да стане?

# 920
Как беше името на сиропа против кашлица, който коментирахте наскоро?  Някакъв Тус беше.
Малката кашля.  Tired

# 921
  • Ямбол
ГринТус. Много е добър.

# 922
ГринТус. Много е добър.
Благодаря.  bouquet Кашля рядко и сухо, за сега. И е със запушен нос.
Да започвам ли сиропа?  Thinking

# 923
Аз снощи го купих за малката,днес педиатърката го одобри и наистина мисля,че действа.От 3 приема е доста по-добре кашлицата.

# 924
Нашият котар не краде. Единствено като в панерката за хляб останат трохи сяда и ги изяжда. Много му се о(у)слаждат.

# 925
Взех един шаран за утре.Дайте идеи за бърза рецепта във фурната  Hug
Мама се прибира и ще има  кисело зеле със свинско,но нали и риба трябва да има на трапезата,съкровището няма да и прости  Simple Smile

# 926
  • Ланкър, планините Овнерог
На мен много ми миришат пустите шарани. Аз утре най-много да се замъкна до едно магазинче, където продават директно готова за ядене риба. Всякаква има и на място я пекат/пържат  Thinking

Благодаря.  bouquet Кашля рядко и сухо, за сега. И е със запушен нос.

Същата работа и Емма. Взех Назик за носа, снощи набутах два тампона с ракия, че ми писна да я слушам как се мъчи да диша. Днес поне има какво да издуха, а не да стои в носа. За прокашлянето взех Бронхо Стоп за смучене. Ще ги видя биват ли.

# 927
Цъкнах този Гринтус да видя какво съдържа, а то е билково нещо. Мога да ви кажа нашенските имена на другите две билки, освен теснолистия живовлек, просто за да знаете какво давате на децата. Едното е жълт смил, още известен като безсмъртниче, а другото е хвойна. Предполагам, че действието се дължи основно на теснолистния живовляк, защото той си е класика при кашлицата. Хвойната е диуретик, също има противомикробно действие и се пие при възпаление на пикочните пътища, а жълтият смил е жлъчегонно средство и се дава при задържане на жлъчка и чернодробни проблеми.

# 928
  • София
Леле, хора, как се отцепих...Умори ми се гърбът, докато направя постните бонбони за утре, че то голямо връткане беше и помолих мъжа ми да ми направи масаж...и като съм заспала CrazyТой ми метнал само едно мекичко одеалце и направо...ей сега преди малко се събудих  - детето ме цункаше за лека нощ ooooh! Ужас, сега сигурно ще се оцъкля до среднощ.

Я, пА аз  Crazy С каква риба и как си го замислила да стане?
Яла съм у кумата ми някакви такива картофени кюфтета, в които тя слага месото от сьомгата, което остава по костите. Те си купуват цели сьомги от Метро, филето си го пекат, главата на супа, а ей това, дето остава по костите - то си е хубаво, само е надробено, го слагат в картофени кюфтета, пържени. Та си казах, че ако взема един нормален котлет и го обезкостя и нарежа на малки парченца, сигурно фрикаделките ще станат вкусни Simple Smile

# 929
  • Ямбол
...Ужас, сега сигурно ще се оцъкля до среднощ.
...
Не се притеснявай, няма много да се цъклиш, защото сега е среднощ.
Защо ставаш изобщо, трябваше да си поспиш.

Общи условия

Активация на акаунт