Отговори
# 210
Момичета,днес ме гледаха на колпоскоп и се видя,че имам изменение.Докторът ми каза,че е около 2 стотинки с дълбочина 4мм.Явно резултатите от цитонамазката ми не са верни.На амбулаторния ми лист пише ерозио и ектопион на шийката на матката.Каза ми ,че трябва да направя тест за ЧПВ и вариантите са два.Ако е отрицателен,ще се опитаме да лекуваме с глобули,но ако е положителен трябва да се прави биопсия .Пуснах си и ДНК тест за хламидии,микоплазма и уреаплазма.Моля ви кажете ми такава ли е процедурата.Не трябва ли да си направя биопсия дори при отрицателен резултат?

# 211
А какъв беше резултата от цитото, Шани?

# 212
  • Бургас
Шани, къде те пратиха за биопсия?

# 213
Това,което пише е група 2 ,адекватност-задоволителна,но ограничена от левкоцити и цилиндрични клетки.Категории-клетки в норма.Клетъчни елементи от сквамозен и ендоцервикален епител/суперфициални,интермедиерни,цилиндрични клетки,обилно слуз,висок брой левкоцити.Аз тълкувам,че не е точна,тъй като се видя изменението,а на цитонамазката пише клетки в норма,не знам дали е така.

# 214

Хихихих абе почивай си сега ти се е паднало

Аз дълго почивах. Но беше преди почти година и половина. Последната ми цитонамазка бе ПАП 1. Това за повдигане на вашия

Аааа аз помислих,че сега си в болничен и искаш да се връщаш на работа хихи

# 215
За биопсия никъде не ме е пращал,аз повдигнах въпроса ,но д-ра каза нека първо да ми излязат резултатите от ЧПВ и тогава щели сме да говорим.Абе то с ченгел трявба да им вадиш думите на тези доктори.Затова сега се чудя не трябва ли задължително да направя биопсия независимо от ЧПВ.

# 216
Мон... ето информация за еритроплакия и левкоплакия, дай боже да не е това при теб   bouquet
http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D … D0%B0%D1%82%D0%B0

Dados,  това е нещо друго. В статията говорят за вулва- външните гениталии.
Левкоплакията и еритроплакията като колпоскопски находки означават изменени участъци в маточната шийка съответно с бял или червен цвят, които са съмнителни и изискват уточняване с биопсия. Само биопсията ще даде диагнозата. Това са просто "образи", които лекарите-колпоскописти изучават, за да могат да ги разпознават и биопсират.

момичета,аз бях с левкоплакия..не е толкова страшно,отстранява се до здраво с конизация и се приклва с проблема!Горе главата и бъдете здрави!

# 217
pipilotka87,благодаря ти за отговора,обаче се учудих като ми каза,че ако е отрицателен резултатът ще пробваме да лекуваме с глобули.Може ли само с тях да се лекува?При евентуална конизация след това имали проблеми да се забременее,тъй като аз все още нямам деца.

# 218
  • София
pipilotka87,благодаря ти за отговора,обаче се учудих като ми каза,че ако е отрицателен резултатът ще пробваме да лекуваме с глобули.Може ли само с тях да се лекува?При евентуална конизация след това имали проблеми да се забременее,тъй като аз все още нямам деца.
Може да се лекува с глобули, зависи какво се лекува все пак. И може да се забременява, може и да се износи бременност след конизация.

# 219
Много ви благодаря   bouquet

# 220
Може да се лекува с глобули, зависи какво се лекува все пак. И може да се забременява, може и да се износи бременност след конизация.

Имам две раждания по естествен път след висока LEETZ-конизация (тоест липсва почти цялата маточна шийка). Едното бебе си остана вътре почти до термин, другото се роди в 8-мия месец заради инфекция. Няма общо с конизацията. Успех!

# 221

не само с глобули...ще има и обгаряне-докторът ти ще прецени..зависи от дълбочината на заболелите клетки.ако са повърхностни ще пробват първо с полиженакс..и още едно лекарство,но не се сещам наименованието му.Мен ми изрязаха 4 мм и ми казаха,че няма никакъв проблем от забременяване...по-късно по време на бременността може да се направи серклаж в края

# 222

Имам две раждания по естествен път след висока LEETZ-конизация (тоест липсва почти цялата маточна шийка). Едното бебе си остана вътре почти до термин, другото се роди в 8-мия месец заради инфекция. Няма общо с конизацията. Успех!

Дай боже всекиму,да са ти живи и здрави.
Благодаря ви за подкрепата!

# 223
iliqna_ , д-р Хубчев е специализирал лапароскопска гинекология, урогинекология, онкогинекология, гинекологична ендокринология и 4 D  ехография - антенатална диагностика. Член на Европейската асоциация по урогинекология.
Ти при кой онкогинеколог ходи?

Знам, че е много добър специалист, чела съм за негови операции, където е вадил няколко килограмови тумори. В Русе той прави най-добрите гинекологични операции, освен това е шеф на отделението. Нямам никакви съмнения в способностите му. Мисля, че той е единствения в Русе, който има колпоскоп. Когато стана въпрос за мен, мои познати, които са оперирани ми препоръчаха Света Марина в Плевен и по-специално професор Горчев. Така се насочих на там. Той ме оперира, като преди това ме наблюдава година, за да е сигурен, че операцията е наложителна. За това избрах Плевен - клиниката е специализирана в тази област и мисля че и операциите са по-щадящи. Моя позната се оперира в Русе за миома миналата година и все още я боли ужания ръб, който и оставиха. В Бургас може би има по-добра апаратура.

# 224
Момичета,днес ме гледаха на колпоскоп и се видя,че имам изменение.Докторът ми каза,че е около 2 стотинки с дълбочина 4мм.Явно резултатите от цитонамазката ми не са верни.На амбулаторния ми лист пише ерозио и ектопион на шийката на матката.Каза ми ,че трябва да направя тест за ЧПВ и вариантите са два.Ако е отрицателен,ще се опитаме да лекуваме с глобули,но ако е положителен трябва да се прави биопсия .Пуснах си и ДНК тест за хламидии,микоплазма и уреаплазма.Моля ви кажете ми такава ли е процедурата.Не трябва ли да си направя биопсия дори при отрицателен резултат?

От това което си написала се вижда че си направила 100% изследвания-цитнамазка, хпв, колпоскопия, хламидия.... Биопсия се прави  ако има показания, доктора ще ти предложи ако има такива, не се притеснявай... Иначе какво-влизаш и казваш-наравете ми биопсия на шийката ми  моля?

Общи условия

Активация на акаунт