Отговори
# 285
Мон...,

в първите чисти дни на цикъла можеш да довършиш лечението!  Peace

# 286
Здравейте.
Аз преди малко се връщам от гинеколога- откриха ми PAP III D. След 2 дни правя 22 години.
Изчетох темата ви, както и няколко други. По съвет на лекаря единственото ми решение в момента е повишаване на имунната система, защото той вярва, че младият ми организъм има по- голям шанс да се справи с вируса.
Бих желала да ви попитам за препоръки за повишаване на имунитета, как би следвало да се храня спрямо вируса?

Благодаря ви!

# 287
Пап 3Д е сериозен резултат - PAP III D (III Б) — лека до среднотежка дисплазия (ЦИН – цервикална интраепителна неоплазия I или II)
Измененията могат да се достигнат  раков процес.
Карцинома ин ситу (CIS, Carcinoma in situ).

Съветвам те да направиш колпоскопия и биопсия ако това не е правено и задължително оше ако не едно а две мнения  Peace
Ти при кого ходи Точицаа...  Confused

# 288
Живея в Германия, тук ходих на лекар. Скоро обаче се прибирам към България и ще ходя и там. Благодаря ти за съветите!

# 289
  • София
Аз бих препоръчала да започнеш да консумираш червено цвекло - за ядене или като фреш за пиене. Ако решиш да е фреш, трябва да знаеш, че не се пие веднага, добре е да престои около час преди консумация. Другото, което трябва да знаеш, е че трябва постепенно да увеличаваш количеството. Първия ден не превишавай 50 мл.
Почти сигурна съм, че ще има резултат.
Въпреки това си направи нова цитонамазка + колпоскопия.

# 290
Ооооооо, IIID е бившият ми резултат  Crazy Бях в ужас тогава, яко паника
Но пък накрая излезе, че нямах CIN, така че всичко е индивидуално. Задължително колпоскоп + биопсия  Peace

# 291
  • в Низината
Споделям чиста микробиология и отново цитонамазка 3А.  Tired

# 292
  • София
Слънце,колко време мина от конизацията?Понякога,когато не е все още добре зараснало,цитото дава такъв резултат.Ако при прегледа с колпоскоп всичко е наред,не трябва да се притесняваш.

# 293
  • в Низината
bonibon , три месеца без малко минаха, което знам, че е нормалното време.  Rolling Eyes

# 294
Слънце, след още 3 месеца си мисля, че резултата ще е по-актуален  Hug

# 295
Здравейте, не знам дали въпроса ми е в правилната тема, но за първи път пиша във форума и съм леко неориентирана.  hahaha
От както имам цикъл имам и течение, ходила съм на гинеколог, но не са установявали нищо нередно. От около два месеца забелязах една доста остра миризма, не мога да определя и аз на какво, но се усещаше дори през дрехите, което ме караше да се чувствам доста некомфортно. Спазвам строга лично хигиена, имам постоянен партньор от доста време. При него на няколко пъти са му се появявали ситни пъпчици по главичката на пениса. Преди 3 месеца си правих цитонамазка 2А група, което гинеколога каза, че е нормално, но има раничка на шийката на матката, която трябва да се третира с лазер. Поради невъзможност не направих препоръчаните процедури. Малко след това се появи и миризмата. Миналата седмица бях на преглед при друг лекар. Взе ми секрет и пусна микробиологично изследване. Директна микроскопия и посявка на цервикален секрет. Излезе че лактобактериите ги няма, което предразполага развитието на анаеробна инфекция. Предписа ми на мен и моя партньор Тинидазол 2х1 на ден за 6 дни, и за мен отделно свещички Флажил 500мг 2х1. за 5 дни. Та затова съм малко озадачена, след като прочетох листовката и фармацевта се учуди от дозирането на Флажила. Tired Тъй като е оказано по една свещичка на ден в продължение на 10 дни. Лекаря днес замина за чужбина, не знам дали има нужда да се обаждам и да искам второ мнение, след като специалист ми е предписал този прием. Има ли някоя от вас, на която са предписвали такава дозировка и имам ли повод за притеснение или да спазвам спокойно препоръките на лекаря. Благодаря предварително   bouquet

# 296
Излезе че лактобактериите ги няма, което предразполага развитието на анаеробна инфекция.   bouquet
Тоест освен, че липсват лактобацилите изолира ли се друго? Думата "предполага" нещо не ми допада  Thinking
Ако само ти липсват лактобацилите се ползва нещо от рода на Вагилакт и т.н., но ако предполагаме, че имаш изолирани и други бактерии, то тогава следва лечение с препарати. Освен това на резултата от МБ трябва да има антибиограма.
Иначе така на сляпо лекуваш и ти не знаеш какво  Whistling
Флажила не знам защо ти е даден така, обикновено вечер по 1 глобула, ама за 2 за сефте чувам.
  bouquet

# 297
  • София
elnego334, строгата лична хигиена означава ли, че правиш вагинални промивки? Ако по какъвто и да е начин "почистваш" вътрешността на влагалището си, спри незабавно, за да не си докараш постоянни проблеми.

# 298
Пусната ми е и антибиограма, но сметнах, че не е нужно да го споменавам. Докторът така ми го обясни, анаеробна инфекция, липсват лактобактерии. Иначе за вагиналните промивки, по принцип от година и нещо не бях правила, но преди 2 седмици не се стърпях и си купих Розалгин и с него си направих една с преварена вода. Както и да е, снощи започнах с Тинидазола и с една свещичка Флажил и през нощта се събудих от болки. И оп изненада, дойде ми. Цикълът ми не е изобщо редовен и нямаше как да сметна, че ще ми дойде точно в този период. Сега предполагам, че трябва да спра и двата медикамента, докато не ми свърши, нали трябва да вървят паралелно. newsm78

Самите изследвания, които получих:
Материал от генитална система; Резултат - Не се изолираха микроорганизми
Директна микроскопия; Резултат - Добре изразена клетъчна възпалителна реакция. Липсват лактобактерии. Епителни кл. Кокобактерии без clue sells

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 09:26 от elnego334

# 299
elnego334, строгата лична хигиена означава ли, че правиш вагинални промивки? Ако по какъвто и да е начин "почистваш" вътрешността на влагалището си, спри незабавно, за да не си докараш постоянни проблеми.

Напълно подкрепям този съвет, видяла съм от първо лице до какво могат да доведат промивките. Внимавайте  Sad

Общи условия

Активация на акаунт