Отговори
# 405
  • Бургас
момичета, в резултата ми пише само HPV, а чета че вирусите са около 100, някои по-опасни, други -по-безобидни така да се каже, как се изследва кой точно е видът

# 406
asya- има специален тест за ХПВ който обхваща високо и среднорисковите. В геника се праща материала. Мисля, че струваше около 100 лв.

# 407
Май беше скрининг и доколкото помня и аз включва високо рисковите типове както и че има и такъв за средно ниско рисковите , но доколкото помня не е задължително да се тестваш в Геника, помня че Синево имаха изследване точно за ЧПВ и то различните видове  Rolling Eyes

# 408
Здравейте, имам въпрос към тези които са претърпели конизация.След колко време след операцията започнахте са спортувате и да започнете половия си живот отново? :*

# 409
След 1 месец, тоест след следващият цикъл.

# 410
Здравейте. момичета! Започнах да чета темата, но тъй като ще ми отнеме известно време, направо ще питам. Можете ли да ми препоръчате добър лекар за преглед, цитонамазка и колпоскопия в Пловдив? Имам раничка на шийката, всяка година си правя цитонамазка, за сега винаги е била 2 група и съветът винаги е бил само да се следя, защото не съм раждала. Но сега ми е време пак за цитонамазка и ми се иска да си направя по-обстоен преглед, че нещо се психясвам, имам 2-3 дни преди цикъл едно зацапване, пък и четох разни неща и така... Ще съм ви много благодарна за всеки съвет!   bouquet

# 411
-Д-р Камен Ямаков
/акушер - гинеколог/,АГ кабинет,гр. Пловдив , кв.Капана
ул."Стефан Веркович" 3 ,ет 1
/в сградата на  Агенцията по вписванията/
GSM : 0888 65 23 47

Информация от първа страница на темата.

# 412
  • София
Хубаво е така наречената раничка да се види на колпоскоп.

# 413
При ДНК тест ми изолираха HPV 6 и 82. За 6-ти номер ясно - имам някакви нетипични кондиломи от време на време. В смисъл - плоски или и аз не знам - дори кожния каза че това не са кондиломи  newsm78 странно. Обясни ми че след като разпънеш кожата добре и нищо не изпъква, тогава не говорим за кондиломи. newsm78
Някой може ли да каже вярно ли е това!!!
Тогава за какво говорим - лезии или какво. Наистина след като разпъна кожата всичко изчезва - нищо не стърчи, мекички са и с почти същия цвят като останалата кожа. Ту се появяват ту изчезват. Пих кориолус, пих биозин. Нищо. Намират се на окосмената част и след епилация се появяват. В интерес на истината ми се появих за първи път след бръснене.

# 414
Nefertarri, благодаря! Два пъти прегледах лекарите на 1ва стр. , но така и не видях за Пловдив, толкова съм и гледала значи...  ooooh!  А някой има ли информация за цени на преглед и изследвания при него?

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 16:01 от *Бела*

# 415
Вероятно са като в София - 50-60 лв за цито + колпоскоп и вагинален ехограф.

# 416
Най добре е да се обади или да попита на място, а Нефертари я а те питам нещо - има ли някакъв точно определен ден от МЦ, в който се прави  колпоскопия и микробиология. Дали трябва да е в първите чисти или може в целия МЦ  Rolling Eyes

# 417
Най добре е да се обади или да попита на място, а Нефертари я а те питам нещо - има ли някакъв точно определен ден от МЦ, в който се прави  колпоскопия и микробиология. Дали трябва да е в първите чисти или може в целия МЦ  Rolling Eyes
Стига да не си в МЦ, то не е проблем  Peace

# 418
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Момичета, имате ли идея в момента за кои дати дават часове в кабинета на д-р Ганчева?
Ако някой има записан час в периода 09/03 - 19/03, а няма да успее да го ползва, моля да ми пише!

# 419
  • Бургас
...има ли някакъв точно определен ден от МЦ, в който се прави  колпоскопия и микробиология. Дали трябва да е в първите чисти или може в целия МЦ  Rolling Eyes

За колпоскопа е по-добре да не си в овулация в същия момент, не че пречи толкова, но все пак заради по-обилното течение ако не си е по-хубаво, поне така ми казаха на мен. В крайна сметка обаче за това изследване - когато отидеш.
За МБ лично на мен ми казаха да отида на третия чист ден от цикъла. Същото важи и за цитонамазката. Обичайно на около 10-ия ден от цикъла или там някъде.

Общи условия

Активация на акаунт