Ето, не остана вече, първа Коледа очаква с трепет ЮНСКОТО човече - 8

• 31 529
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Мики, хич не ми се ще да давам АМ като си имам мляко. По - скоро се замислям за електронна помпа. Аз имам една от Холандия, но е няма такава марка тука. И трябва да и намеря маркуч който да пасва и от там и другите накрайници.
Мама барба, ти си правиш оризово брашно, така ли. В смисъл - оризът е смлян суров, нали. На заглавната ни страничка видях, че има рецепти за домашно приготвени каши и там така пише. Ти как го правиш....

# 91
Цитат
заради това се буди са яде орез ноща,защото пропуска през деня и вечер си наваксва.
Това ми е ясно, но не знам мярка за превъзпитание.Синът ми се хранеше през нощта до почти 2г. Rolling Eyes Като гледам и сестра му няма намерение да се откаже от среднощните гурмета,за момента суче по 3 пъти на нощ.
Иванка  Hug
chilimura аз моята електронна я продадох чисто нова преди 3м.  Mr. Green

# 92
Добро утро момичета! Simple Smile
Как спахте?
Моя малчо трайно се премести при мен на спалнята и си спим по цяла нощ.В просъница посуква и пак заспива и мама е доволна,че не става да дундурка 9 кг бебе.И ние се захранихме,първо дадох картоф.Не го хареса особенно,правих го по рядко, слагах и кърма(доста трудно се цедя и аз),ама пак не го харесва.От 2 дни давам и тиква,чиста без кърма.След няколко лъжички после преди да заспи си търси гърдата,затова мисля,че си взима млякото което му се полага за обед Laughing
Вчера повреме на банята малко му се отлипи пишлето(кожичката де Simple Smile ),но не цялата и малко съм притеснена дали ще се справим с ММ да я отлепим до края.Вие до къде сте стигнали?С какво мажите после?Чудя се дали има нещо за мазане да поомекне тази кожичка и да се отлепи по лесно?
Нелка и аз мисля,че бебо е гладен.Чая е сладичък и само го залъгва,намали чая и така може да си пие млякото Peace
Иначе ви чета редовно и ви сверямам часовника.
Vess_Ok защо първо и последно?Доста рискуваш с тоя чесън,мурсалски чай,лимон.Има време за всичко нека поне да порасне малчо на годинка.Но ти си знаеш това е лично мое мнение Peace
Хубав ден  bouquet

# 93
Не ми се получи точно брашно. По-скоро  брашно и грис. Затова го варя повечко и доливам водичка при нужда.  Тайра ни е събрала много полезни линкове на първа  страничка.  bouquet Чилимура, благодаря,  че напомняш.Grinning

# 94
ribkata87 вие чак сега ли започнахте да забелвате? Ние от самото начало го правим, след баня, дръпваме кожичката надолу и капваме физ.разтвор. Др не мажем, доки каза, че ако до годинката не се забели - трябва хирург  Shocked
Аз с ръчнат помпа, само първите 3мес успявах да цедя, сега само с ел. А кърма в пюретата спрях да слагам, първо защото вече се справя с по-гъстата им консистенция и второ, че след това винаги суче. Когато спре да иска да суче, след пюрето - тогава ще започна пак да слагам.

# 95
  • Пловдив
Мама Барба, с какво мелиш ориза, че аз съм в чуденка как да си смеля киноа, понеже пасаторът не хваща всички зрънца и не ми се получава кашата newsm78

# 96
Нелка и нашата прави така...доста често денем не си изяжда млякото, а се натъпква вечер и нощем...ама от други майки чувам същото, явно е някаква тенденция.Ама давай на детето да яде, когато е гладно, то ще си навакса. А за през деня явно вече са пораснали и искат по-рядко да хапват

# 97
сетих се да питам, може ли да приготвям сушени плодове на пара!? Защото компромиси не си и помислям да правя с детето си, при положение, че ние почти не ядем бяла захар и сол... - а на малкия да давам готово пюре в което има бяла захар, и дори не е посочено, какво количество е  Crossing Arms

# 98
Musle, нали има пюрета без захар? може от тях да вземаш.
Аз днес дадох картоф с малко кърма - добре се прие Simple Smile

# 99
Musle, нали има пюрета без захар? може от тях да вземаш.
моля ако знаеш такова, да споделиш  Peace аз лично съм гледала предимно на хип и най-много исках да му взема сливи и кайсии, защото имам във фризера домашни круши,ябълки и праскови. Питах и продавачката ми каза, че сливите и кайсиите били кисели затова им слагали захар! Много по-лесно е който иска да е по-сладко допълнително да слага захар, отколкото да слагат във всички  newsm78

# 100
Ако търсиш конкретно за сини сливи, да, на Хип има захар. За кайсиите им не знам. На Семпер това няма (поне тук не пише) - http://www.zabebo.bg/products/pyure-ot-sini-slivi-i-krushi-semper
То круши и сливи, но пък има пюрета круши, които са без захар (на Хип например), така че ще може да въведеш първо крушата, а пък щом имаш и домашни още по-добре Simple Smile

# 101
Аз не разбирам защо кърмещите искат да ползват и АМ при захранването  Blush Каката я захраних на 6 м.  кърмих я до 2г и 1 м. никога не ми се е налагало да давам АМ. В самото начало на захранването изцеждах на ръка по 5 - 10 грама и прибавях към зеленчуците, за да е по-познат вкуса, после не съм прибавяла нищо!
Рибке, и аз вече не страдам от хронична умора откакто малчо спи при мен!

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 15:33 от до-ре-Ми

# 102
ribkata87,първо и последно дете, защото аз съм кариеристка и се върнах на работа седмица след като родих. Пък и не желая втори  път да минавам през бременност, качване на килограми, раждане, отслабване... Искам малкия да не е сам и сме решили да си осиновим детенце като поотрасне малко. А относно пишлето и ние започнахме да я забелваме от началото и е почти отворена.  С нищо не сме мазали. Малкия е много самостоятелен, не спи при нас, знае си леглото. Вечер като стане време за спане си го слагам в кошарата и си заспива самичък. Спинка по цяла нощ. Яде последно към 21:30и към 22:00 най-късно е заспал. Буди се сутринта към 7:30 - 8:00.

# 103
  • София
Инчето,
какви са тези сьседи?!  Shocked Те деца не са ли гледали?! Лошо ми стана като прочетох, чак пьк и да тропат...
Като ги видиш им кажи за копчето. Сьчувствам ти.  Hug

# 104
Musle, Gerber нямат захар в пюретата, поне не пише да имат, опитвала съм ги и съм склонна да им вярвам  Peace. Хип и в кашите имат захар дори  Crossing Arms, нещо не ги харесвам вече. Лактана кашите нямат захар.
С ел.помпа се изцежда многооо повече от ръчна. С ръчната за малко да ми спре кърмата - по 30мл  ooooh!, а с ел. - и по 240мл съм правила  Peace.
Нелката, моята бебка е в странен период - не си изяжда млякото, без значение кърма или  АМ, досега никога не ми се е случвало. Към 100 мл спира и ги точи още 30-40 мл. 10 мин и то аз й държа шишето, докато не изпие поне още малко, особено като съм изцедила кърма.  ooooh! Не знам какво става, а кашите и пюретата си ги изяжда и започна да иска да суче повече на гърда  newsm78
Снимките от фотосесията са готови и са супер - Мусле, давай, не се чуди, че няма да имат час!!!
 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт