Кaderimin Yazildigi Gun -Денят, в който е написана съдбата ми .

• 93 121
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Все повече ми наподобява "Любов и наказание". Майката на Ясемин беше настроена срещу Саваш, но после се обърнаха нещата, а и перипетите, които трябваше да преодолеят. И там имаше един Явуз, влюбен в нея, кото все пречеше, а тук Керем.Там Чичек, тук Дафне.

# 676
Серията е преведена, но е заключена.....от преводачката, т.е. могат да теглят само нейните приятели. Оценявам труда, знам че не е лесно и отнема много време, но постъпката никак не ми харесва. Като си започнал да правиш нещо и то доброволно, или го правиш безрезервно или не го започваш. Сега какво, да се ухажваме ли????? Не стига че изхвърля от групата във ФБ за това че си си позволил да коментираш серията с някого и понеже на нея не й се нрави, сега нови 20.....заключва във ВБокс. Аз за себе си имам решение, мога и на руски и на сръбски да си гледам, но не е почтено към останалите.......а всички чакат с нетърпение. Сега разбирам защо никой от преводачите не желае да работи с нея, защото на нея все някой и нещо й пречи. Е мерси съм от такова добро. Има една поговорка:  "Колкото и високо да хвърчиш, не забравяй времето когато си пълзял". Извинявам се за острия коментар, но не се сдържах; това не е от вчера и не само за този филм.

# 677
kikovatamama, напълно съм съгласна с теб. Просто някои преводачи, за съжаление, се самозабравят и започват да си мислят, че са незаменими...

# 678
за кой преводач става въпрос?
 и дали ще изкаже и неговата гледна точка?

# 679
Преводача съм аз GeriSezoni vbox7

*Благодаря на Galina74 за съвместната ни работа, . Не можете да намерите нито един мой коментар, където и да е срещу хората с,които съм работила, нито даже лек намек за обида.

Относно това кой не иска да работи с мен - аз не искам да работя с никой, защото сами преценете дали имам нужда от помощ.

Лек ден, който се интересува, знае къде да ме намери.

Успех на новите екипи в работата.  bouquet

# 680
  • близо до брега на морето
Привет на всички момичета,пишещи в темата Hug Hug HugЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ,КОИТО ИМАТ ЦВЕТНИ ИМЕНА Hug Hug Hug
Явно има проблем с превода и тъй като не сме от групата ,,Приятели,,няма да продължим с гледането му Rolling EyesЕдно нещо не ми е ясно-пред кого се доказвате и защо newsm78
Достатъчно ми е натоварено в реала,та и тук да се нервя LaughingВлизам да се разтоваря и да прочета мнения относно хубавия филм ,който гледаме всички-нали
Благодаря на всички,които са превеждали до момента-бъдете здрави момичета
Все ще се намери начин да си гледаме сериялчето-Лек и слънчев ден ви желая Hug

# 681
Цитат
Все ще се намери начин да си гледаме сериялчето-
А има ли другаде , където да се гледа на български. За руски език знам.

# 682
  • Варна
Ще си го гледаме и на български, но със закъснение от една серия, което значи,че другата седмица можем да очакваме превода на последната засега "заключена" серия.
Разбира се, ако момичето не се е отказало от преводите.   За сега този екип има преведени до 21 епизод. Като торент ги има в датата.

http://data-bg.net/browse.php?search=%CAaderimin+Yazildigi+Gun&a … ldead=0&cat=3

А онлайн могат да се гледат тук
              https://vk.com/id240632932
   както се казва: "По-добре късно, отколкото никога".

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 13:31 от vikinia

# 683
  • София
Преводача съм аз GeriSezoni vbox7

*Благодаря на Galina74 за съвместната ни работа, . Не можете да намерите нито един мой коментар, където и да е срещу хората с,които съм работила, нито даже лек намек за обида.

Относно това кой не иска да работи с мен - аз не искам да работя с никой, защото сами преценете дали имам нужда от помощ.

Лек ден, който се интересува, знае къде да ме намери.

Успех на новите екипи в работата.  bouquet

Разбира се, че не могат да се намерят коментари никъде, защото същите са в лични съобщения до хората. А за това, че се справяш сама - поздравления, (всеки който е ангажиран единствено с това би могъл да се справи). Както и да е, който иска да следи филма ще намери алтернативни варианти. Винаги се намират.

# 684
Стана ли ясно, че няма да се пусне 23 серия?

# 685
kikovatamama, напълно съм съгласна с теб. Просто някои преводачи, за съжаление, се самозабравят и започват да си мислят, че са незаменими...

Говорим за конкретен човек, и неговият проблем е че не може да надвие грандоманията си......колко е велика; и колко много трябва да сме благодарни за това което прави. Затова й остана сама, не че няма нужда от помощ, колкото и да не иска да си го признае. Един по един прогони всички защото все е недоволна от нещо. И като казвам че е грандоманка е подплатено с факти: логото й /в червено/ стои през цялото време на филма и  периодични напомняния с надпис отдолу, чий е превода.

# 686

Говорим за конкретен човек, и неговият проблем е че не може да надвие грандоманията си......колко е велика; и колко много трябва да сме благодарни за това което прави. Затова й остана сама, не че няма нужда от помощ, колкото и да не иска да си го признае. Един по един прогони всички защото все е недоволна от нещо. И като казвам че е грандоманка е подплатено с факти: логото й /в червено/ стои през цялото време на филма и  периодични напомняния с надпис отдолу, чий е превода.
А що се отнася до самия превод - въпросната госпожа превежда от руски дословно, но понякога словореда на български е различен от руския и това трябва да се съобразява; същото важи и за аналозите на определени думи и изрази. Освен всичко друго в нет-а не знаеш кой кой е и какъв е, така че със сигурност има хора които много добре знаят руски и могат да преценят.  Сега заради нашите коментари сигурно изобщо няма да качи серията, защото ще го играе обидена, по-лошото е че изобщо няма да се замисли над казаното.  Колко ли й се иска и от тук да ме изхвърли, ама няма да стане. Благодаря съм от такова "приятелство", мога и без нейните групички във ФБ и ВБокс.

# 687
Колко съм доволна ,че знам руски и отдавна не гледам на български Simple Smile

# 688
И аз така.......и знам че в петък вечер е качена без всякакви уговорки и обяснения. Отдавна наблюдавам какво се случваше и накрая ми писна, затова и написах коментарите. А въпросната госпожа , ако е разбрала - разбрала, ако не.....много й здраве. Има и други. И между другото не е лошо да погледне в Дата.бг как се прави превод; качеството на превода.

# 689
Гери, питаме те най- любезно и учтиво: Ще я отвориш ли тази 23 серия? Да чакаме или да не чакаме? Ясно и разбрано!

Общи условия

Активация на акаунт