Ужасът от квартирите през моите очи

• 20 221
  • 202
  •   1
Отговори
# 30
Абсолютно е нормално собствениците да не желаят наемателите да имат животни, още повече големи кучета с размера на ротвайлер. Simple Smile Аз като наемодател също не го предпочитам. Едни от наемателите ми си взеха куче, малка порода, направих компромис за тях, защото живеят в апартамента вече много дълго време и са доказали коректност. В противен случай не бих се съгласила.
Иначе самата аз имам голямо куче, 45-килограмов лабрадор. Живеем в апартамент. Кучето е възпитано, не прави поразии. Simple Smile И въпреки всичко има някои издайнически детайли, по които си личи неговото присъствие Simple Smile)) Няма как да е без нищо. Simple Smile
Вероятно ако в договора за наем включиш клауза, в която се задължаваш да възстановиш всяка една дори и малка щета от кучето, то ще се намери хазяин, който да се довери.
Трудно е с куче да се живее на квартира. Аз затова като чуя някой, който иска куче, особено с големи габарити, съветвам първо да си направи сметката може ли да се справи с всичко около отглеждането му. Че то си е голяма отговорност и ангажимент. Simple Smile

# 31
Виждам, че някои тук изхождат от личния си опит на наематели и мислят, че понеже те самите са коректни и загрижени, всички са като тях.
В действителност, от гледна точка на собственик - бедна ви е фантазията що за хора има.

# 32
  • Be realistic - plan for a miracle.
ма ко , искала съм да напиша наеМАТЕЛЯ Simple Smile Случайна грешка при писането на две подобни думи. Вече казах по-напред в темата, че наеМАТЕЛЯ трябва да поеме абсолютно всички щети, драскотини, пукнатини и миризми, които е причинил в апартамента - мисля, че изразих пределно ясно позицията си. Оправих си поста.

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 13:15 от Sway

# 33
  • Пловдив
Цитат
Виждам, че някои тук изхождат от личния си опит на наематели и мислят, че понеже те самите са коректни и загрижени, всички са като тях.
В действителност, от гледна точка на собственик - бедна ви е фантазията що за хора има.
Що за хора има, а не що за кучета има.
Има хора и хора и хора дето биха оставили по-голям погром и от най-лошите кучета. Наемодателите как ги разпознавате?
Разпознаваме, че не щем кучета, ама как разпознаваме, че не щем мизерници (хора). Отиваме вземаме им депозита, връчваме им ключовете и ги знаем какви са така ли? По същия начин знаем и всички кучета какви са и, че не стават за апартамент.
Пресилени са ми тези неща. Осъзнавам, че апартамента си е на собственика и той излага условията, но...
Не ми се мисли... На квартира съм и гледам 2 котки + куче. щетита са си повече от нас, а не от тях. Замърсили сме доста едната стена и сме обелили боята на рамката на едната врата. Няма да допусна да си тръгнем без да ги поправим. Не ми се мисли обаче, ако хазяите (не са в БГ и не мислят да ползват жилището) решат да ни покажат вратата, защото ми е ясно, че никой няма да ни приеме в този състав и или трябва да лъжем (ще ни хванат) или да се чудим, къде да препратим любимците.
Средства за собствено жилище в този град нямаме.
Баща ми е наемодател и условия за любимци не поставя. Не дава нищо разкошно и не очаква, че ще се случи погром.
Аз също, защото знам, че сме с любимци не търся лукс - наех полуобзаведен етаж от къща и смятам да го издам в същия вид.

# 34
Нещо логиката ти куца в случая.
Никой не е ДЛЪЖЕН да ви отдава жилището си под наем, или да се чувства виновен, че има изисквания спрямо наемателите. Ако искам, ще го давам само на блондинки над 1.70 - моя си работа.

Точно понеже имам и малки деца, и котки - не бих го дала нито на семейството с деца, нито на семейство с животни. Баща ми, лека му пръст, едно време не подбираше много-много наемателите. Затова ни ограбиха, оставиха ни с дупка в стената, завличаха ни със сметки и продължавам да получавам писма от ЧСИ за различни хора. Ремонтът на апартамента след 10 г. даване под наем струваше 35000 евро и още не е довършен.
Може да си мислите, че сте много онеправдани, но ако сте собственици, ще пеете други песни, освен ако не давате под наем някоя барака

# 35
Ама и хора без животни и без деца остават порутени жилища... Вече казах по-напред в темата - зависи какъв човек имаш срещу себе си! А как разбираш какъв е човека от 1 или 2 срещи? Може да изглежда млад, спретнат и сериозен, а да е пълен мърляч и подмолен типаж. Ако наемателя няма достойнството да поеме щетите, които сам е причинил, това никак не зависи от това дали има деца или животни. Иначе, мисля, че никой не спори, че наемодателя "има право" да има "изисквания"...

# 36
Няма как да разбереш точно какъв човек имаш срещу теб, така е - и аз понеже бях много ларж навремето, после си патех от доверчивостта. Сега вече ясно знам, на кого не искам и няма да отдам под наем и толкова - не разбирам хората, които се обиждат - собственикът определя условията.
А един основен ремонт хич не излиза евтино - те не са само материали, заплаща се и труд.

Ох, книга мога да напиша направо по въпроса  ooooh!

# 37
  • Пловдив
Sway Точно това имах предвид и не споря естествено, че наемодателя има право. Жилището си е тяхно, ако искат ще го отдават под наем, на когото те решат, ако не искат не.
Цитат

Ако е насочене към мен не си ме разбрала (мен и логиката ми  Peace)
Цитат
Баща ми, лека му пръст, едно време не подбираше много-много наемателите. Затова ни ограбиха, оставиха ни с дупка в стената, завличаха ни със сметки и продължавам да получавам писма от ЧСИ за различни хора.
Сигурно са ви ограбили, защото са били с малки деца или с домашни любимци... Тук пък къде е логиката? Просто са били кофти хора, а това какви са не се преценя по това дали имат деца или любимци.
Цитат
Може да си мислите, че сте много онеправдани
Не сме онеправдани. Щастливци сме, че сме намерили жилище, където да ни приемат въпреки любимците и плановете да имаме дете. Ще ни е трудно, ако трябва да търсим друго - съзнаваме, че за много от собствениците признака "любимци, дете" ще е по-важен, отколкото препоръки от предишни наемодатели, които удостоверяват, че не сме обирджии и никога не оставяме неплатени сметки и порутени жилища.

# 38
Никой не е ДЛЪЖЕН да ви отдава жилището си под наем, или да се чувства виновен, че има изисквания спрямо наемателите. Ако искам, ще го давам само на блондинки над 1.70 - моя си работа.

Точно понеже имам и малки деца, и котки - не бих го дала нито на семейството с деца, нито на семейство с животни. Баща ми, лека му пръст, едно време не подбираше много-много наемателите. Затова ни ограбиха, оставиха ни с дупка в стената, завличаха ни със сметки и продължавам да получавам писма от ЧСИ за различни хора. Ремонтът на апартамента след 10 г. даване под наем струваше 35000 евро и още не е довършен.
Може да си мислите, че сте много онеправдани, но ако сте собственици, ще пеете други песни, освен ако не давате под наем някоя барака

Само да попитам домашните любимци на наемателите ли ви "ограбиха, оставиха с дупки на стената и ви завлякоха със сметки".... ???? Това което казваш само означава, че въпросът за дом. любимци няма нищо общо с коректността на наемателите. А ти ако искаш си давай апартамента и само на блондинки.... само да не плачеш тука после

# 39
  • Пловдив
Едва ли ще намеря темата сега, но имаше такава:
"Живея под наем. Искам да се изнеса при гаджето ми, но хазайката ми каза, че трябвало да я предизвестя 1 месец и да платя наем за този месец. Аз обаче не смятам да живея там повече. Ще се изнеса днес и не смятам да и плащам никакъв наем, като няма да живея вече там. Тя обаче каза, че ще ми задържи депозита тогава (в размер на 1 наем). Депозита е длъжна да ми го върне, а пари за месец, когато няма да живея там не смятам да и давам. Ама как да си взема депозита?"
Отдолу коментари и коментари как авторката на темата е права и трябва да излъжа наглата бабка да си вземе депозита и не и дължи никакво предизвестие. Абсолютна подкрепа, че най-правилно е да нарушиш договора пък хазайката да си гледа работата и ако смее да нахалства да внимава много, че можеш да оставиш нещата и по-зле... Всичко това в този форум.
Пълно е с хора дето взаимно се съветват какви мизерии да правят иначе проблема е в нахалниците с малки деца и домашни любимци, че искали с цялата си наглост да наемат жилища и къде тая наглост да раждат деца и да имат любимци, като не са си осигурили едно жилище даже...
Последния абзац, мисля че е ясно, че е ирония.

# 40
Хайде и аз да питам нещо относно домашните любимци - нехайните хора са нехайни и относно стопанисването на имота. Вие, вероятно сте добри и грижовни стопани, кучето ви е добро и послушно, излязло от пубертетската си възраст, нооооооооооооо не мислете, че всички са такива, а има породи и породи. Имате ли идея какво може да сътвори едно куче оставено цял ден само, чийто стопани не бързат да го изведат сутрин и не бързат да се приберат вечер? И, ако едно йорки няма силата да вилнее до припадък, то един ротвайлер/хъски/овчарка и т.н. може хубаво да се позабавлява.

Имам приятел - той живее под наем, има огромно куче, което постоянно е върху дивана. Този диван е за изхвърляне. Лично съм му го казвала, той се хили  Rolling Eyes

Пухито, не от апартамент, но от търговски обект наематели са си тръгвали по този начин - от една страна не бяха плащали с месеци наем, от друга бяха заключили обекта без мой достъп до него, от трета си бяха оставили боклуците вътре...Та писах нотариални покани, да им ги връчвахме, но първо ги издирвахме и т.н, за да може да си влезем в имота и да не ни обвинят в самоуправство  Stop Twisted Evil

# 41
При нас пък, диванът, който беше в квартирата, беше стар, пред счупване, с разхлопан механизъм и изтърбушено, изкорубено тяло, когато се нанесохме. Ние го досчупихме. Купихме нов диван, чист, здрав, по-удобен и доста по-читав който ще оставим в квартирата, когато се изнасяме. Въпрос на коректност и възпитание, както казах вече няколко пъти.

# 42
  • Пловдив
Ако дивана си е негов - негова си работа. Ако дивана е на наемодателите, като се изнася купува нов или им дава пари да купят нов диван. Това е единственото правилно решение. Наемането става в присъствието на двете страни и изнасянето също. към договора може да има опис на имуществото и състоянието му и този опис да се преглежда при изнасяне. Договора и приложенията му носят правна стойност и т.н., ако хората са некоректни.
Не съм чувала да са тръгнали да се съдят наематил и наемодатели, но е възможно (много нерви и т.н.) и споровете с темерути да се решат там, където му е мястото за това.
Едно куче може да причини големи щети, един човек още по големи. Ограбване, неплатени сметки, похабяване на имущество, пожари, скандали със съседи и т.н. и т.н.

# 43
Както обикновено, в паралелната реалност на бг-мамма всички са добронамерени, коректни, възпитани, съвестни и т.н. Асам чал.

# 44
Ако визираш мен, нямам навика да се представям в лъжлива светлина било то в бг-мама или друго виртуално място. Опитах се да дам пример, че всичко е до човек , без значение дали този човек има или няма деца, куче, коте, маймуна или кашалот Simple Smile Мисля, че стана ясно какво исках да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт