Ужасът от квартирите през моите очи

• 20 466
  • 202
  •   1
Отговори
# 75
tatqna89 имаме къде да отседнем в бг и на море и на планина - аз съм от морето, а мм е балканджия - проблема е когато искаме да обикаляме /има места из цяла бг в които съм влюбена/- използвам "хотел" като обобщено понятие за места където можеш да преспиш и да ползваш баня. Ваканцията ми е месец и за това искам да си резервирам предварително, за да няма изненади в последния момент като - ама то кучето е по-голямо - дай още някой лев, или аааа вече кучета не приемаме... Не съм от хората, които си натрапват начина на живот и домашните любимци и за това съм приела ограниченията за ваканция в бг. Прибираме се, за да се видим с роднини и приятели, няколко дни на палатка на морето/но разбирам, че вече и там са започнали забрани/. За това отделям 1 седмица за Европа на път към бг, 2 седмици в бг и 1 седмица на обратно, като се надявам някой ден да мога да планувам екскурзия в бг с куче, както почти на всякъде по света. Цялата идея на писаниците ми обаче беше, че когато си избираш домашен любимец трябва добре да го обмислиш, защото това е отговорност, разходи и създава ограничения! За мен е недопустимо да си избереш ротвайлер за домашен любимец и да се сърдиш, че без почивен ден трябва да ставаш в 6,30 и да мяташ крачоли 5км. без значение какво е времето навън, да повтаряш това упражнение по "ракиено време" отново,  да се сърдиш, че ти забраняват да отидеш на централния плаж, че те задължават да го извеждаш с намордник и че трябва да събираш след него екскременти, или както в случая да негодуваш, че собственик не ще да те пусне в имота си или в хотела си...

# 76
Ladybird_ Най-добрия вариант ни я ходим на палатки със за седмица ,И ма и приятели с месеци .Но аз с ходенето по нужда ми е по особено само в къщи съм добре .Но в нета има много такива бунгала дори с голямо куче.Късмет с търсенето ни тая година ще отпадне почивката заради новата ни членка на сем.Но хубаво е да намериш на кой -може да го оставиш поне за седмица .Ни я гледахме кучето на свеки за една седмица лято а те нашето за два дни.Но на медения месец си беше с нас ,гадното е че трябва да се съобразяваш с  това че не трябва да  го оставяш дълго .И за това не го мъчим ,а не че не го искат .Там където ходим.

# 77
  • София
Привет, прочетох само първите две страници и останах с леко увиснало чене....

Разбирам, че повечето наемодатели считат кучето, било то голямо или малко, за своеобразен разрушител по природа, но държа да подчертая, че не всички са такива.

Аз живея под наем. Нанесохме се в настоящата си квартира точно преди година. С кучето. Проблем не съм имала от каквото и да било естество - нито с наемодателите, нито със съседи, нито със самото куче. Понастоящем имаме и котка - втора за тази една година, предложихме временен дом.

Ключовия момент в търсенето на подходящ имот за мен беше именно кучето. Първо - държах апартамента да е необзаведен (имаме си всичко), за да нямат собствениците притеснения, че движимото им имущество може да бъде повредено - от нас или от любимеца. Второ - обадих се на три агенции и много внимателно обясних какви са критериите ми за имот - относно местолопожение, обзавеждане, цена и най-вече - КУЧЕТО. Гледаха ме странно, но не ми пука, аз няма да зарежа член на семейството ми, с когото живея 15-та година, заради безценните 4 стени на който и да било имот. Е, за около месец и половина, след само три огледа си намерихме нашия апартамент - там, където го искахме, за цената, която бяхме готови да плащаме и с кучето. Собствениците идват вече няколко пъти на гости, проблеми нямаме и сме много доволни от това, както и те от нас.

Пиша всичко това, за да дам на авторката примера със себе си - за всеки влак си има пътници.

Дано намерите подходящо жилище за вас и любимеца  Simple Smile

# 78
И аз имам куче вкъщи, но като наемодател имам изрично условие без свободно движещи се домашни любимци.
Давам обзаведено жилище и знам, че никой наемател не пази като свое.
С кучета, абсурд. Naughty

Няма такива кучета, които не правят бели, дори моето не е от тях! Mr. Green

# 79
tatqna89 избрали сте си добрия вариант за вас - малка порода! За това и казах, че когато избираш голяма порода, ограниченията са по-големи - нямам на кого да оставя 45кг. активно куче свикнало на 10км. разходки на ден - проверявах и в хотелите за кучета край Варна - никъде не предлагат това, което аз искам, но това не ме прави гневна и не обвинявам никого - решението да гледам голямо куче и по този начин е мое - нямам право да изисквам от другите!!! Дет се вика преди да лапнеш маслинката е редно да видиш дали ще ти мине и през дупето... За това и писах в темата - не са виновни наемодателите, че не искат куче - сам си взел решение да гледаш такова голямо, прекрасно животно и нямаш право да се сърдиш и обвиняваш други хора, че не те приемат при тях. Всеки си е взел решението и си има причина за това! Лъжата като вариант, както тук се съветва не е моето решение на проблема - мразя лъжата!!! Стискам палци на дамата да си намери подходяща квартира, но ужаса не е в квартирите, а в необмислено взетото решение да се гледа куче голяма порода при липса на условия!!!

# 80
  • Пловдив
Цитат
А как го действат? Опишкан диван, изтърбушено легло, наакани фотьоили?
Все пак нали те живеят там би трябвало жилището да го съхраняват във вид, в който биха желали да го обитават. Ако наемат луксозно жилище (имат възможност за това) значи желаят да обитават луксозно жилище и едва ли ще се примирят на гореописаното. Ако наемат нормално жилище, значи желаят нормални условия и пак няма да спят на напишкано и вмирасано и т.н.
Трябва да съм ясна какво мисля.
Ти как пазиш "своето"от кучето си, което не е безгрешно, като е твой апартамента казваш "Бенджи не дери дивана!", ако беше чужд щеше да кажеш "Майната му щом ти е кеф Бенджи изкопай дупка, колкото диня." без да ти пука после, че ти и приятелите ти ще седите в дупката.

# 81
  • София
Цитат
А как го действат? Опишкан диван, изтърбушено легло, наакани фотьоили?
Все пак нали те живеят там би трябвало жилището да го съхраняват във вид, в който биха желали да го обитават. Ако наемат луксозно жилище (имат възможност за това) значи желаят да обитават луксозно жилище и едва ли ще се примирят на гореописаното. Ако наемат нормално жилище, значи желаят нормални условия и пак няма да спят на напишкано и вмирасано и т.н.
Трябва да съм ясна какво мисля.
Ти как пазиш "своето"от кучето си, което не е безгрешно, като е твой апартамента казваш "Бенджи не дери дивана!", ако беше чужд щеше да кажеш "Майната му щом ти е кеф Бенджи изкопай дупка, колкото диня." без да ти пука после, че ти и приятелите ти ще седите в дупката.
Poohito приеми, че не всички са като тебе. Има мн мърляви и гадни хора, които дори своето не пазят. Наистина ли не познаваш такива хора?

# 82
  • Be realistic - plan for a miracle.
Мисля, че всички познаваме такива хора, но те са такива без значение дали имат куче/котка. Те ще оставят порутено и мръсно след себе си и ще завлекат с каквото могат наемодателя си като се изпарят във въздуха без значение дали имат куче/коте. Според мен това се опитваше да каже poohito (аз също го казах няколко пъти).

Някой може да е най-спретнатия чистофайник със съвест, интелигентност и коректност и да има куче, а друг - да е подмолен, мърляв и некоректен, но да няма куче.

Аз като наемодател бих предпочела първия типаж.

# 83
А най-добре е първият типаж без куче.

# 84
Цитат

Не мога да го опазя. Нагризало е много неща, хем не остава само.
Но аз стратегически съм го взела сега, защото след 2 години планирам ремонт и ще оправя всичко.
Обаче ако наемателите се изнесат след 2 месеца?
Дали ми е изгодно да ремонтирам толкова често?

# 85
  • София
Мисля, че всички познаваме такива хора, но те са такива без значение дали имат куче/котка. Те ще оставят порутено и мръсно след себе си и ще завлекат с каквото могат наемодателя си като се изпарят във въздуха без значение дали имат куче/коте. Според мен това се опитваше да каже poohito (аз също го казах няколко пъти).

Някой може да е най-спретнатия чистофайник със съвест, интелигентност и коректност и да има куче, а друг - да е подмолен, мърляв и некоректен, но да няма куче.

Аз като наемодател бих предпочела първия типаж.
Съгласна съм.  Peace

# 86
  • На земята, която е всъщност звезда.
А най- добре е наемателят да плаща и изобщо да не ползва жилището.  Laughing

# 87
Лейдибърд, знам много добре, за какво говориш.
Имах ротвайлер - страхотно животно, огромно и красиво, но и със своите специфични нужди. Разходки редовно + обитаване на двор и къща, което му осигурява допълнително движение. Не мога да си представя да затворя такова куче в двустаен апартамент  Rolling Eyes

Сега имам пак две големи кучета - над 35 кг. И пак живея в къща.

За мен е пълен абсурд на 60 кв. семейство, деца, че и масивно куче. Хората трябва по-внимателно да си подбират домашните любимци и да не сърдят, че околните имат определено отношение и настройка.

# 88
Like_Smoke за мен ужаса в тази тема е, че дамата е решила да гледа РОТВАЙЛЕР в апартамент, но акцента се отнесе към линията наемател-наемодател, като се визират общо домашните любимци... В случая на мен също ми е интересно и дамата дали търси самостоятелен апартамент и с какви размери квартира си търси  newsm78 Както и много ми е интересен съвета - дамата да скрие кучето - как се крие ротвайлер  newsm78 , колко от дамите нападащи наемодателите отглеждат ротвайлер??? Казах вече, че от 10г. отглеждам ротвайлер - прекрасно животно, но е престъпление да се гледа в апартамент!!! Ако съм наемодатетел няма да отдам апартамент на наематели с ротвайлер - никой не е в състояние да ме убеди, че това куче ще живее в апартамента като котка!

# 89
  • София
Както и много ми е интересен съвета - дамата да скрие кучето - как се крие ротвайлер  newsm78 ,
Крие се лесно - не споменаваш на хазяите, кой ще живее освен тебе в квартирата.
Ако са някои неопитни, забудени хорица няма да се сетят за кучето. Ако пък и нямат ключ от квартирата - няма шанс да го видят. Ако случайно влязат в дома винаги може да каже, че е на приятелка за 2 -3 дни.
Точно заради такива хитруши аз винаги имам ключ от имота. Мога да вляза когато пожелая, без предизвестие. Това е записано в договора и ако не им харесва - просто не подписваме.
Преди 15 г. имах дружелюбен питбул, направо душица. Представям си, ако докато го разхождам реша да се отбия в имота. Как ли ще се разберат с миичкия ротвайлер?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт