Коледни снежинки вън валят, ЮНСКИте бебоци в коремчетата тихо спят! - тема 4

• 26 928
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Шушулче, аз не съм съгласна с това, че взимат съдбата на бабите и дядовците - кръстена съм едно към едно на баба ми и нищо не съм взела от нея, нито характер, нито липсата и на късмет, нито съдбата.
Още съжалявам, че слушах свекърва ми и не кръстих сина си Никола (тя имаше особени претенции тогава, после се отметна!, сега ако е момче ще повтори и трите имена на свекър ми (който е най-далечен от родителите ни), което ще е единствената възможност в рода им, а имената Никола и Борис се повтарят и трите през поколение вече три поколения - ние скъсахме веригата. Всички други варианти са само буквички, на тати името е много особено, руско и не ми допада да го продължа в оригинал, но пък Валерия си ми е на сърце отдавна.

# 706
И аз харесвам Валерия, мн при това, ММ започва с В, мн му е хубаво името, много, но и майка е с В и просто нямаше начин да кръстя дъщеря си Валерия.

# 707
Шушулче, аз не съм съгласна с това, че взимат съдбата на бабите и дядовците - кръстена съм едно към едно на баба ми и нищо не съм взела от нея, нито характер, нито липсата и на късмет, нито съдбата.
Още съжалявам, че слушах свекърва ми и не кръстих сина си Никола (тя имаше особени претенции тогава, после се отметна!, сега ако е момче ще повтори и трите имена на свекър ми (който е най-далечен от родителите ни), което ще е единствената възможност в рода им, а имената Никола и Борис се повтарят и трите през поколение вече три поколения - ние скъсахме веригата. Всички други варианти са само буквички, на тати името е много особено, руско и не ми допада да го продължа в оригинал, но пък Валерия си ми е на сърце отдавна.

Съгласна съм с теб. Баща ми носи името на дядо си,а брат ми и трите имена на дядо ни,мама пък е кръстена на баба и и никой с никой няма общо ,съдби,късмет,всичко е различно. Всеки човек си има своя карма  Wink

# 708
 Колкото до въпроса ти- имам тридесет и нещо дни полагаем платен годишен отпуск, май 33 ли 38 ли. И аз имах над 100, не помня колко. Имам и още останал и като вземе в предвид, че от 1- ви януари ще имам още за новата година... и така де. И така по време на майчинството ми се събра 100 и нещо дни. Току що се чух с Ани по телефона и ми припомни коя си ти. Били сме заедно на детският РД на Анди.  Simple Smile Ех, какви съвпадения. Ето от къде изскачат зайчета.

Ох днеска се впуснах в голямо лично писане. Явно с Пътешественичка и Шушулче трябваше да пишем на лични, за да не се впускаме в писания, които не касаят другите. Извинявам се за което. Simple Smile

Ох аз Валерия и Валери, ама хич не харесвам, дано не обидя някой който се казва така или има дете с тези имена. Може би се дължи на това, че имах съученик с това име, който не понасях. Кофти. Simple Smile Само да спомена,  Mr. Green че моето име е някакво със средна хубост, нали знаето има и хубави и кофти имена, не мога да кажа, че е кофти, но определено никой няма да си кръсти така детето тука- хващам се на бас.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 05:24 от babyAty

# 709
  • На брега на морето
Здравейте момичета, надявам се че приемате още новодошли, които тайничко Ви четат още от самото начало  Embarassed, ама чак сега намират време да пишат.
Ellle, да помоля за следващата тема да ме добавиш на първа страничка   - от Бургас съм, втора бременност с термин 22.06.2015г., за пол още не се знае със сигурност има догадки,но.... ще изчакаме до края на януари.
Чета имена обсъждате, аз за сега смятам да поизчакам малко ..., макар че ....това бебче ни е така изненада и такъв подарък.. върти ми се име ама да видим  Laughing
Момичета на всички, на които по един или друг начин резултатите от изследванията, както и волно, или неволно подхвърлените думи на доктора са помрачили тези невероятни мигове искам да Ви кажа - мислете позитивно, не позволявайте на негативните ни мисли и тревогите ни да достигнат до нашите съкровища, изпращайте им само любов и положителни емоции, за да могат и те да ни отвръщат със същото  Hug

# 710
  • София
titi1981, добре дошла, много положителни емоции и успешен финал ти пожелавам.

# 711
  • София
Привет!

Да ви кажа, че ще сме мъжки отбор! Всичко ми е ок, болките явно са от разтягането на матката. Спирам даже магнезия и да видим.

Записах си час за ФМ в 20 седмица във Фемина при Д-р Цолова.

Ще ви чета по-късно, ше ви изпуснат и ще пиша повече.

# 712
  • Варна
Здравейте! Днес бях на лекар и съм много щастлива, че видях бебчо. Той си се развива чудесно според лекарят ми, аз съм в 14+6 дни, а той отговаря на 14+4. Но чак другия път ще ми каже пол, а аз нямам търпение вече.
Иначе малко ме ядоса сестрата, защото аз исках да ми запише час за 2та ФМ / м/у 17 и 20г.с/, а тя ми отказа - всичко било наред, нямало смисъл... Та утре мисля да звъня по телефона да си запазя час, че не мии се занимава с нея.

# 713
Ехеее, колко много сте писали днес Simple Smile
 Аз днес бях на ЖК и слава Богу вече нямам отлепяне, бебчето е добре, мърдаше ръчички и крачета. Вече съм +5кг, не знам пак ли се развълнувах много, но кръвото ми беше 130 на 80, а по принцип кръвното ми е нормално даже преди малко накарах  мъжа ми да ми го измери и беше 110 на 70. Пол пак не ми каза, пусна ми микробиология и каза да продължа с хапчетата до 17седмица. Попитах я пак след месец ли трябва да се видим, а тя ми каза ако искам след 2седмици да отида в Дева Мария когато е на смяна да ме види допълнително. Много ме кефи тази жена Simple Smile
Sweety, досега никога не бях чувала, че бебето трябва да се изпишка точно на прегледа, не бързай да се притесняваш преди да чуеш няколко мнения. Надявам се всичко да е наред.
И ние вече сме си избрали имена- за момче Ерай за момиче Есин, дъщеря ми се казва Ясмин с първата буква на свекъра, сега ще с първта буква на майка ми.
За кошарите ние този път ще си вземем сгъваема с люлеещ механизъм за мен това е най важно, защото колкото и кротко да е едно бебе все някога се налага да го люляш.
Нови юнски майчета ДОБРЕ ДОШЛИ СРЕД НАС!
titi1981, с един термин сме, при кой се следиш и решила ли си къде искаш да раждаш.

# 714
Eehh, peperudke kolko se zaradvah, na hubavata novina. Mn ama iskreno se radvam na tova. Pazi se vse pak. Oh, hajde dano provla4i6 krak na hubavite novini I zavalqt. Dano vsi4ki, koito imame pritesneniq skoro da se pohvalim s dobri rezultati.Simple Smile :*

# 715
Пеперудке, наистина много се радвам, че всичко вече е ок при теб. Тъкмо малко да се успокоиш за празниците,
BabyAty сигурна съм, че и при теб всичко ще е ок.  Hug Почини си сега и се забавлявай на празничните дни.

Аз утре съм на ЖК в 8:30 и ако всичко е ок и лекарката позволи, след това веднага заминаваме за Варна при роднините ни. И двамата сме от там с ММ, но от 4 г. живеем в София. Много се надявам всичко да е ок, защото от 2-3 дни се върнаха "предменструалните" болки и сякаш са по-силни от преди. Не знам и аз вече, но се радвам, че съм на преглед утре. Слава Богу нямам никакво кървене, но това не ми пречи да съм наплашена.
Иначе онзиден казах на тийма ми, че шефката им ще става мама и всички много ми се зарадваха. Аз съм в екип от 28 човека, само 4 момичета...доста мъжка IT среда, но сега всички ме разпитват и много ми се радват.  Grinning Laughing Много са сладки всички.

Относно име - за женско мъжът ми държи да е кръстено на майка му - Надежда, аз искам на моята - Диана....не знам как да ги омеша. За мъжко - мъжът (пак) много държи да е Виктор, а аз не искам, защото наскоро разбрах, че една от бившите му има 2-месечно бебче и кръстено Виктор. ММ смята, че хормоните ми идват в повече и съм луда ама не знам как да му обясня, че не искам да е със същото име...та сега се водят мирни дебати в нас за мъжко име - той продължава да държи на Виктор, аз продължавам да мисля друго мъжко име. На мен много ми се иска да е кръстено на баща ми - Божидар, но ММ (again) не иска да нищо "религиозно". Голяма драма ще е с това име.  Laughing Blush

Весели празници на всички, че не знам кога пак ще имам време да пиши. Да си починете добре, да се радвате много със семействата си и да получите много хубави подаръци (освен най-големия, който вече всички имаме  Blush).

# 716
здравейте момичета!браво днес сте писали само хубави новини  Hug
Тити1981 добре дошла в нашата тема!лека бременност с здрав финал и още една бургаска мама,колко ли станахме вече  newsm78
Слийти и как така като не се е изпишкало бебето пред нея бърза да слага печата че му е запушена тръбичката,че и другите работи newsm78 може пък да е срамежливо и да не се изпишкало веднага  Wink все пак поне 1 специалист трябва да те види за да ти е по-спокойно.ама тия лекари за няма нищо според мен ни говорят несигурни работи,а пък ние после се филмирваме яко  #2gunfire
Виолета много честа практика сред нас потребителите е да са ни еднакви паролите на пощите или акаунтите от форумите защото по-лесно се помнят,но според мен е голяма грешка  Naughty най-добре е да си намислите 2-3 пароли в разните сайтове и да си ги въртите и ако не можете да помните записвате ги на един бележник и го слагате в чекмеджето на бюрото или някое друго шкафче.може да ви сторва много сложно,но и мисленето на нови пароли че и да ги помниш  ooooh!
Пеперудке е залепи го бебето най-сетне  Hug остава само пола да кажеш  Wink
за имена си говорите това пък са пълни глупости че кръстеното дете  взима и съдбата на човека, на когото е кръстен  doh на ММ брата кръсти сина си на себе си Rolling Eyes  аз бях решила много отдавна да го кръстя на свекара ми понеже много го обичам а пък и наистина е  много добър човек,но разбира се само първата буква Б и така решихме Богомил за момче ,а за момиче Божиния.така че  си оставаме на Богомил,още от сега говоря на коремчето  Боги  Mr. Green
и днес имам същите "погалвания" даже повече от предишните дни май наистина ще се окаже че малкият се движи  макар и рано  Wink
Немезида то няма нищо лошо да е религиозно  името пак и имен ден ще си има  Wink честно казано името Виктор не ми харесва,повече Виктория   Mr. Green

# 717
Та, казвате новата тема да подготвям вече  Laughing. Много се радвам , че сте писали толкова много днес и то повечето хубави неща.
Sweety, много ми стана мъчно от твоя пост, но съм напълно съгласна с мнението на момичетата за второ мнение, че ако трябва и трето. На скоро случайно попаднах на тема, в която една мама описа подобен на твоя проблем и страшно много се притеснила. След като потърсила второ мнение се оказало, че всичко си е нормално с бебето и първият лекар напразно я е наплашил. Искрено се надявам, че твоят случай е същият  Praynig Hug.
Вълшебната Пеперуда, много се радвам за теб  Hug. Дано за напред да нямаш никакви проблеми и да се наслаждаваш на спокойна бременност.
titi1981, добре дошла! Още сега ще те добавя в списъка на първа страница   Peace.
bubentseto, това стягане, както ти е писала babyAty, са контракции. Хубаво е да информираш док и ако необходимо да приемаш магнезии.
Много се радвам на всички с добри резултати от прегледи, дано само така ни върви за напред.
Да се отчета и аз. При мен всичко е наред. Матката ми беше спокойна, док провери и шийката и каза, че всичко е нормално, но все пак забрани всякаква физическа активност и "полов живот". Видяхме и бебето. Върви с няколко дена напред. Не спеше, ама и не беше много активно и колкото да го бута док не пожела да се завърти да му видим дупето. Та пол не можахме да разберем, но важното е, че бебока е добре. Нямам търпение да дойде 10.01, за да го видим на ФМ.
Успях да мина и през кардиолог /наложи се да пусна връзки  Rolling Eyes/. Както обикновено се случва, точно на прегледа сърцето ми се държа прилично и не пожела да демонстрира на доктора как ме тормози. Както и да е, огледаха ми подробно сърцето, клапите и не знам още какво и заключението беше, че съм добре и това, което ми се случва е нормално за бременна жена. Изписа ми едни хапчета, които да пия ако получа пак криза и ме иска пак в 9-я месец ако до тогава нямам проблеми. Аз по принцип имам шумове в сърцето, за това се притесних малко повече и реших да потърся лекарско мнение. Сега вече съм спокойна и няма да мисля за сърцето си Simple Smile.
Гледам имена сте обсъждали. Ние с ММ още не сме мислили, чакаме да раберем пола и тогава. Бъдещият батко се мъчи да вкарва предложения, взаимствани от разни китайски фимлчета, та не знам как се разберем с него. Няма начин да си кръстя детето Джинга Хагане, Киоя или Бенкей  Crazy. Едно е сигурно - името трябва да с М, само дето не се сещам за хубаво такова. Иначе много харесвам Валери, Борис за момче, а за момиче - Емма, Анна, Рая, Ния, Лея, Дея. С М се сещам за Мая, ама не ми взучи така добре както предните. Баткото е Ивайло и е кръстен на свекър ми И и баща ми В.
Много още щях да пиша, ама забравих какво  newsm78.
Сетих се - Kapri, добавих предложението ти в анкетата, но за съжаление е малко късно и повечето момичета са гласували вече. Хайде гласувайте, че пак има 2 заглавия с еднакъв брой гласове, много мразя така Sad.

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 21:59 от Ellle

# 718
  • Helsinki / Sofia
babyAty и пътешественичка, не съм правила чак такива детайлни проучвания за разликата между Пренатест и Хармони тест, но докторът ми го препоръча като по-добрата алтернатива на БХС и амнио. Реално в някои държави предлагат и други неинвазивни тестове. За нас не беше проблем да си го позволим, така че го направихме. Доволна съм от резултата, но честно казано и не съм очаквала проблеми, предвид че докторът всеки път казва, че карам една нормална бременност и че е доволен от това, което вижда. А и аз като цяло съм доста позитивна личност и се стремя да не се повлиявам толкова лесно от неща, които може да ме вкарат във филм на ужасите. В БГ сигурно доста лекари щяха директно на амнио да ме пратят предвид възрастта ми, така че се радвам, че бременността я карам тук. Забелязала съм, че за съжаление не всички лекари се стремят да са в крак с всички нови тенденции и поради това някои отхвърлят новостите в медицината, което не винаги е правилно. Както и да е. Както писах още в една от старите теми - всеки е редно да си прецени сам за себе си. Ние нашето решение го взехме и не съжаляваме.

babyAty, чак пък архаично не мисля, че е името ти. Но аз лично не съм фен на бг имената, които завършват на 'слав/а' и 'мир/а', въпреки че на ММ името е такова Simple Smile

Ellle, предлагам ти името Мия - още едно име, което много харесвам.

Както писах преди, с имена за момиче проблемът щеше да е измежду големият брой имена, които харесваме. А с тези за момче - просто няма такова, на което да се хвърлим от раз и двамата. Виктор ми харесва, но пък то ще е все едно да го кръстя на снаха си пък не искам  Mr. Green Валери също ми харесва, но пък в чужбина на много места това е име за момиче и не искам да има объркване. Та по тази линия с буква В ни е отрязан варианта Simple Smile

Вълшебната Пеперуда, това се казва добра новина  Hug Много, ама много ме зарадва.

Sweety, след твоя пост се зарових по темата и ми се струва, че наистина е малко рано за подобни наблюдения и заключения. Доколкото разбирам пикочният мехур се наблюдава малко по-късно и едва тогава може да се дават евентуални диагнози. Малко ми е странна тази твоята докторка.  newsm78 Стискам силно палци да ви е притеснила излишно  Praynig Hug

titi1981, добре дошла bouquet Напълно споделям мнението за позитивизма  Mr. Green Пожелавам ти лека бременност и сладък пухкав финал  newsm30

За креватчето на Stokke - ходих да проверя в един магазин тук как са цените, защото очаквам в БГ да са по-скъпи, обаче ме застреляха със срока на доставка - между 4 и 8 седмици. Stokke е норвежка компания и леко ме занитиха с тази доставка, предвид разстоянието. Беше ми на уста да питам ама те поръчков автомобил ли ще ни доставят или какво.  Crazy Както и да е, май онлайн ще поръчам, но определено на това се спряхме. Сега остана да си харесам помпа за кърма  Party Както се казва, едно по едно да си отмятам решенията за взимане.

И още нещо - в последно време при едно от нощните ставания за пиш-пауза, най-редовно след това не мога да заспя (или не ми се спи, или ми е много топло, понякога и двете). Та се чудех вие как сте със съня?  newsm78

Сигурно имаше още нещо, което мислех да пиша, докато ви четях, ноооо.. next time, както се казва  Hug Отивам да изям още един банан, че явно само салата на вечеря не ми е достатъчно...

# 719
  • София
Привет!

Едва ви изчетох Simple Smile

Днес е Игнажден. Внимайвайте кой ще ви полази къщата Wink
Не се работи и не се пере, но аз няма как да го спазя, защото трябва да се приготвим за път.

violetacholakova, кофти за компютъра, ама случва се. За жалост в такива ситуации добрите хора са малко.

sweety, ще ти споделя моя опит с Д-р Цолова, тъй като разчитах основно на нея предишната бременност. Впечатленията ми са, че си разбра от работата. Не вярвам да изкаже каквото и да е просто ей така, ако наистина не трябва да се обърне внимание. Но пък е казала да се проследи, т.е. да обърнеш внимание на следващите прегледи, за да се успокоиш. Но! Това не означава, че не можеш още сега да отидеш на преглед за второ мнение. Защо не се обадиш на следящия ти лекар. Аз примерно имам уговорка след ФМ в 20 да звънна, за да кажа кое как е минало, за да преценим кога да ходя на преглед. Говоря за док, при който ще разждам, а не за ЖК.

За имената аз съм направо в шок. Толкова трудно се спряхме на името Виктор (мъжът ми не искаше комерсиално име, а той случайно го избра и после какво стана Simple Smile ), не знам как ще мисля второ мъжко име  newsm78 . Иначе няколко дена преди да разбере за пола така ми се нагнезди в главата името Мия и си мислех, че това е знак, ама явно не е било.
Сега, като ви чета, че доста от вас все още не знаят пола, се заражда пак някаква надежда, ама от друга страна не искам да се надявам, защото и на двата прегледа докторите бяха доста категорични. Живи здрави на ФМ в 20-та вече ще е ясно.

Ellle, аз усетих нещо такова със сърцето преди няколко вечери, като си легнах, но го отдадох на умората си, защото няколко дена просто не се спрях пт сутрин до вечер. Дали не си се преуморила нещо?

Подаръците са купени и опаковани Simple Smile Даже някои вече отворени Simple Smile
Утре ще отваряме последната доза вкъщи и после към бабите. Дете да си Simple Smile
Моят подарък не е ясен, имам за задача да си го избера.

Хубав и слънчев ден, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт