Коледни снежинки вън валят, ЮНСКИте бебоци в коремчетата тихо спят! - тема 4

• 26 944
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Sarah Lou взех си ги от Уайкики, но и на Н и М в Галерията имаше доста модели с дънки обаче на пръв поглед ми се видяха малки за мен, а малката не спря да дърпа и пренарежда закачалките и се изнервих и си тръгнахме, а вчера издебнах че е на училище и ние сме сами с мъжо  Mr. Green и минахме набързо да видя че имахме и други задачки.
А за доктора сигурно ако му бях казала щеше да ме види, ама реших, че ако плащам ще отида някъде с по-хубав ехограф. А за следващия преглед на 5.01 ще съм вече в 5 месец и ми се полага така или иначе, а и ФМ ще трябва тогава да си правя.

# 76
Момичет да ви питам,вярно ли е ,че е трябва да спим по гръб? На мен само така ми е удобно,но съм чела,че не е хубаво и по цяла нощ само се обръщам ту на едната,ту на другата страна. И малкия като през нощта се шмугне м/у нас и започне да се "катери" по нас,ама хич не мога да спя

# 77
Здравейте момичета , вчера нямах време да ви чета , но за съжаление видях че  някой от момичетата имат лоши резултати на БХС, много се надявам да няма нищо сериозно и скоро всички да се похвалите че всичко е наред.Аз също чакам мнението на лекарката ,най ниският ми резултат е възрастовият риск за  Даун 1от 1000, другите са ми от 3100 нагоре до  100 000.
Много се радвам че се увеличаваме  в темичката.
milady M имаш ли проблем с кръвното  ,защото съм чувала че и това може да се отразява?
bubentseto чувала съм че когато напреднат месеците тогава не е много препорачително да се спи само на гръб защото бебчето може да претиска  някой орган.
Момичета как е добре да се качват кг по време на бременността , аз съм чела че  е добре в първия триместър да се качват около 1–2кг , втория триместър да са по 1кг на месеце и третия да са по 2кг на месец, така ли е  по принцип?

Последна редакция: чт, 04 дек 2014, 12:53 от pipilota_

# 78
  • Някъде там край морето
Sarah Lou взех си ги от Уайкики, но и на Н и М в Галерията имаше доста модели с дънки обаче на пръв поглед ми се видяха малки за мен, а малката не спря да дърпа и пренарежда закачалките и се изнервих и си тръгнахме, а вчера издебнах че е на училище и ние сме сами с мъжо  Mr. Green и минахме набързо да видя че имахме и други задачки.
А за доктора сигурно ако му бях казала щеше да ме види, ама реших, че ако плащам ще отида някъде с по-хубав ехограф. А за следващия преглед на 5.01 ще съм вече в 5 месец и ми се полага така или иначе, а и ФМ ще трябва тогава да си правя.

Благодаря ти. Не се бях сетила за Уайкики, гледах в HM, но нещо не ми харесаха.
Права си, че ако си плащаш, то поне да е при някой с хубава апаратура. Общо взето скъпо си излиза проследяването на една бременност Stop Недай Боже има някакъв проблем е абсурд само с прегледите по здравна каса да се мине Confused

pipilota_, той възрастовият риск си е такъв независимо от кръвните показатели или от ехографските измервания. Той се определя само и единствено от възрастта ти и е известен и без изследвания.

# 79
Здравейте момичета!

Добре дошли в групата на пътешествничка и Kapri!

пътешествничка, благодаря че се включи с мнението си! То допълнително затвърди и моето мнение относно тези вероятностни тестове! Надявам се освен да ни четеш да се включваш и по-активно в разговорите.

Eudaimonia, относно ЖК и аз ако имам такава, ще остана силно разочарована. Вместо мерки и теглилки предпочитам да видя мерките на малкото човече, да се убедя че е добре. За това и на първата ЖК попитах точно за ехографските прегледи. Разбрах, че безплатните са само 2 или 3 (не съм сигурна). Ако искаш допълнително се заплащат. Пиша ти това, защото сме при едно АГ Simple Smile

babyAty, знам, че вече го обясняваше преди няколко теми, но моля те направи го пак: как се вмъкваше скрит текст?

На 19-ти съм на ФМ и нямам търпение вече, как ще издържа до тогава просто незнам Sad

Да се включа и за килограмите. С предната бременност на финала бях +17 кг. (75кг.) Shocked След болницата бях станала 68 кг, всички ми казваха, че докато кърмя няма да сваля килограми (за мен това обаче си е ген). Свалих само 2кг. за 6 месеца и след това започнах 90 дневната диета. Та аз без диета не се разминах. Благородно завиждах на момичетата, които в рамките на месец, два след раждането си влизаха във форма без лишения, но аз не съм от тях.
Като имам предвид това за себе си, сега внимавам много по колко и кога се храня. Сега съм +2 кг, което мисля е нормално за сега.
Мисля, че някоя мама беше попитала колко е нормално да се качва в различните месеци от бременността. Ето един примерен калкулатор:
http://www.bebeimama.com/kalkulator-na-tegloto

Хубав ден от мен  smile3535

# 80
  • Пловдив
Въпроса не е към мен, но понеже скучая,
Цитат
babyAty, знам, че вече го обясняваше преди няколко теми, но моля те направи го пак: как се вмъкваше скрит текст?
1. Написваш текста.
2. Маркираш го.
3. Натискаш копчено "скрит текст" - №8 на първия ред с бутони, когато пишеш.

Скрит текст:
Я да видим дали ще се получи по обяснения начин. Simple Smile

# 81
Аз за сега съм + 500гр, но гледам да не качвам много защото съм си пълничка, но не се е и лишавам или гладувам, просто искам да знам как трябва да са разпределени кг  по  месеци , за да е всичко ок.

# 82
Да се запиша и аз в новата тема  Wink
Не съм знаела че на ЖК имам право само на 3 ехографски прегледа.С предната бременност всеки месец ми пускаха да си видя бебчето и ми го мериха колко е пораснало.Сега пак така:от вратата на кантара,после кръвното и лягам да видим бебето макар и за малко.Даже си спомням предишният път към 7,8 месец се бях панирала че бебето не мърда и на бегон при АГ.Допълнителни пари никога не ми е взимал,но явно си зависи що за човек е.
Мен времето ме притеснява само с това че не мога да излизам,да се движа, а страшно много съм взела да ям.Първият път качих 26 кг(76кг),но за 3,4 месеца ги бях свалила без диети.Също се плаша бебето да не стане много голямо че този път вече ще лягам под ножа  Naughty
Спането по гръб не е никак препоръчително мисля от 4м.Някъде четох че спането на лявата страна е най благоприятно за бебето  Crazy

# 83
  • Пловдив
Ellle  newsm51 ,благодаря за новата тема,дано само хубави новини в нея,че като се зачетох има доста притеснени от стойностите си на БХС.Не се шашкайте излишно,ако на феталната всичко е ок,няма място за притиснение.
milady M – говори направо с лекаря си,не е шега когато си бил на медикаменти и след това усещаш проблеми
buggibang ,Kapri, Пътешественичка– добре дошли и пухкаво бебе юни желая  1stroller
Гледам,че коментирате килограмите,аз не съм качила нито грам,а съм 11 седмица .Слава Богу не съм повръщала,не са ми приятни всички храни,но си похапвам както преди като количество.Много ми се ядът цитруси и кисели неща,сладко да не видя.За мазането понеже съм предразположена към стрии се мажа с какаово масло на Гайо и едно олио на ДМ за бременни,омекотяват кожата доста.
Незнам при вас как е,но аз се задъхвам от най-малкото нещо  newsm12 .Общо взето добре се чувствам,като за първа бременност,очаквах да ми е супер лошо.Всички мой дружки караха тежки първи триместър и се бях настроила и аз за същото.
Миналата седмица разглеждах дрехите за бременни в Лай Кики и си харесах една рокля,но не посмях да я взема защото все още съм ок със старите си дрехи  newsm03
Мислите ли,че ако направя ФМ в започната 13 седмица ще е проблем?Не мога да отида на датата която ми определиха.Четох на няколко места,някъде пише 11-13,другаде 11-14  newsm78
Как сте със  luvbed ,при нас е забранен до края на триместъра,но ми липсва доста  newsm53 .Остава още малко "сух режим" и пиене на Дуфастон  Simple Smile
Хубав да ви е деня на всички  baloni

# 84
Днес се чух с брат ми,тъмо снаха ми беше на преглед и БХС,лекарката е казала,че когато всичко на ФМ е в норма,самия БХС не трябва да притесняв с резултатите си,защото ако има отклонение то ще се види. Така че мамчета с по-различни резултати,всичко ще е перфектно... Hug

# 85
Ранната ФМ може да се прави до 13 г.с. + 6 дни, като оптималното е 12-13 г.с. Относно килограмите, аз съм + 2, но май само около таза и корема. Док ми каза, че на този етап не би трябвало изобщо да съм качила и че не е от бременността. Прав е, имайки предвид колко много хапвам.

За секса - моят приятел го е страх да не направим нещо на бебчето и не е навит, но усещам, че скоро няма да издържи на постоянните ми атаки и ще предаде фронта Grinning

Момичета да ви питам мислили ли сте за съхраняване на стволови клетки? Доста скъпа е проедурата, не съм мислила по въпроса, но приятелят ми повдигна темата и се замислям.

# 86
ppippi можеш да направиш  ФМ до 13 г.с и 6 дни.
violetacholakova  аз също съм се замисляла за стволови клетки , но не съм гледала  как вървят цените, може ли да ме ориентирате.
Относно секса в началото не правихме , но сега си правим , само  естествено  се съобразяваме малко или много  Simple Smile

# 87
Добре дошли на всички нови мами в групата  Simple Smile Hug.Колко е хубаво ,че ставаме все повече.А има и доста незапълнени дати в началната страничка. yes Пишете и на лична на *Sladkishka* ,за да ви прибави към ФБ групата.

Мен два пъти в месеца ме теглят ,мерят и т.н.Първият път ,е когато си взимам болничният ,а вторият път е някъде по средата на месеца ,когато посещавам и доки.Сестрата и доки са в отделни стаи и не винаги се виждам с доки.Но винаги ,когато го посещавам си оставям по 20 лв. за 4D .Само първите два пъти не съм плащала ,защото те се покривали от Здр.каса.Отделно посещавам друг доктор на частно в началото на месеца.Сега от февруари ,когато се прехвърля при доктор в Пловдив (защото там съм решила да раждам , а и през повечето живея там) ,ще ходя само до сестрата за болничен ,въпреки че ще продължавам да се водя при стария лекар.

tedi8811 разбирам те напълно със сълзливите истории.Преди две седмици всичко и всички ме дразнеха .Направо щях да се пръсна от нерви.И един ден като ми изби ,цял ден такъв рев му дръпках за щяло и нещяло. rotfImao rotfImao .Мъжа ми се чудеше какво да прави ,а и аз не можех да се позная.Как ме издържа не знам  Laughing
violetacholakova много кофти се е получило това с цвета на косата.Добре ,че е безамонячна и бързо ще падне.Аз също съм за боядисване и не знам какво да правя.Моята коса е светло руса и не искам да си сменям цвета. За сега като излизам слагам шапка и изглежда добре ,но за Нова година смятам и аз да сложа малко цвят Simple Smile
А за  luvbed ,при нас е категорично забранено.Доки го повтори няколко пъти .Явно ще наваксваме лятото Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 дек 2014, 15:23 от tedy_x1

# 88
Доколкото знам цената за взимане и съхранение на стволови клетки от пъпна връв е между 4000 и 5000 лева в зависимост от периода на съхранение (20 или 25 години) и медицинския център. Има авансово плащане (около 1000 лева), останалите при взимане на клетките, а може и разсрочено за 1 или 2 години.

tedy_x1 и аз днес съм на ръба, всичко ме дразни и понеже останах сама в офиса, възнамерявам да се прибера и да се нарева едно хубаво поне да ми мине  #2gunfire. Освежи си косата без притеснения, все пак трябва да сме хубави Simple Smile Док каза, че няма проблеми за боядисването, не знам защо се съгласих за тази безамонячна боя, ще си ходя вързана няколко месеца предполагам докато се отмие малко.

# 89
Гледам, стигнали сме до темата с килограмите Simple Smile

Аз предния пък качих 15 кг, които свалих не особено трудно, но все пак бях на 23, което си е +. Досега съм качила 2 кг, ще видим занапред как ще е, да се надяваме, че няма да се търкалям по пътя към родилното Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт