Коледни снежинки вън валят, ЮНСКИте бебоци в коремчетата тихо спят! - тема 4

• 26 928
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Да ви се оплача снощи бях на фризьор да си освежа цвета. Фризьорът ми предпожи този път да сложим безамонячна боя, тъй като уж е по-безвредна - имал същия цвят, с който ме боядисва по принцип - тъмно русо, но безамонячна. Косата ми стана тъмно кестенява с червени нюанси!!!! Направо е ужасна, не мога да се гледам в огледалото, както съм мургава с това тъмно и леко червено ...... пълен ужас  Banghead

Сега се надявам само да падне малко тази боя и да избие светлото, за да не се налага да се боядисвам и другия месец.  Joy ох като не се виждам ми е смешно, обаче като се погледна ми се плаче....

# 61
Ами решила съм да не оставям този момент с отслабването за лятото понеже с новородено бебе ще ми е само до диети. Просто9 тук на работа ми е сложно да се храня нормално, нищо не мога да похапвам като междинно ядене, а вече искам да закусвам и понеже нямам време да си приготвям вкъщи закуска нормална,  обикновено ям баничка да ама баничка...се лепи. После до 13.00 съм зверски огладняла и се нахврлям на обяда съответно, че после пак до вечерта няма да имам възможност да ям. Миналия път, като си останах в нас последните месеци си имах страхотен режим, мога да закуся фреш и кафе после към 10.00 да хапна нещо леко, за обяда само салата, но после към 14.00 я плод, я ядки, маслини...и съответно не съм така зверски изгладняла за вечерята, пък и като си бяг в нас бях на легло, то не ти трябваше и много енергия да имам, само си лежах мн добре се чувствах. Просто това ми е неприложимо в момента, трябва да имам и енергия щото ставам в 06.00 и трябва да съм кондиция до 22.00 поне...НО сега и крема наистина си ми тръгна много от рано, не е корем от пълнота със сланинки, баш си е бременски корем, абе довечера ще снимам да покажа Wink

# 62
  • Варна
Аз съм +5, но коремчето ми не прилича на бременно, а повече на преяло и дебело  Laughing Понякога ми е смешно, но като тръгна да се обличам, за да изляза някъде...  ooooh!

# 63
И аз си имам вече коремче на бременна. С предишната бременност бях в 5-ти месец когато за първи път някой се осмели да предположи, че съм бременна. Но кг. не са нагоре, заради гаденето в началото. Обаче трябва и аз да се стягам, че съм на сандвичи и банички сутрин. Вярно в общия случай домашни, но все пак... Плодовете са ми много трудни, лошо ми става от тях, а така ми се хапват... Надявам се скоро да премине това, че ще стана 100 кила, ако продължа само на тесто. А не ми е ОК и идеята, че после ще отслабвам...

Нямам много време да пиша и само ви чета. Понеже имам проблеми със щитовидната жлеза, а сте писали по темата. Моят лекар казва ТСХ 2,5 преди бременност, до 1 първи триместър и между 1 и 2 след това. На практиката мисля, че не е много възможно, защото докато разбереш, че си бременна вече си втори месец. После увеличаваш дозата хормони, докато с смъкне ТСХ минава над месец и докато го вкараш в границите до 1, вече си втори триместър... Отделно при мен се появи силно сърцебиене и станах 44 кг. от високата доза хормони и гаденето с предишната бременност, така че върнахме на идеята за ТСХ под 2, включително първия триместър.

# 64
  • София
Аз стартирам от 62кг. За сега не съм качила нищо - 12гс съм. При първата бременност качих 12кг, но стартирах от 57. Сега ще се дебелее повече, надявам се да не са много, но ще му мислим лятото. На мен все още ми прилошава сутрин и вечер- доста по слабо и търпимо от преди няколко седмици. Храня се по 5-6 пъти по малко - сутрин си правя сандвич от който хапвам 4-5 хапки преди работа- остатъка си го опакован и хапвам към 10. Обядвам нещо готвено, следобед гледам да хапна плод + солети или сухар/ бейкролс. Вечерям нещо готвено, късна вечеря - таратор или кофичка кис.мляко или краставици с много оцет... Килограми ще се трупат- то е ясно. Въпроса е да се чувстваме ние добре и бебчетата да са здрави.

# 65
То не е задължителни диета,а когато родих си върнах кг за един месец без някакъв режим,даже ядях нормално и постоянно си хапвах жито с мляко,за кърмата. Е вярно тогава бях на 24,сега ще родя на 30 ,но лятото с количката по улиците и с баткото по площадките мисля ,че ще намаля кг  newsm78 .
И моя корем си е бременен ,но съм чувала,че при всяка следваща бременност по-рано запопва да личи,така ли е,знаят мамите,които чакат трето  Simple Smile

# 66
Добро ви утроо, дами!
Днес отново е мрачно и дъждовно времето. Става само да се скрие човек някъде и да релаксира, а не да работи. Сигурно стана вече един месец не съм виждала слънце и изобщо не ми действа добре.
Аз пък да ви се оплача вчера бях на ЖК. И вместо да се успокоя ми стана много криво. Мерки теглилки и айде чао все едно ми каза. Изобщо не ме гледа на ехограф, а така се бях настроила да си видя човечето. Иначе ми пусна МБ контролна да видим дали е овладяна инфекцията и ме пита имам ли оплаквания и реших да измрънкам за тия резките болки ниско долу при по резки движения, кихане, слизане от колата (винаги, колкото и внимателно да го правя) и ми изписа магнерот. Не знам дали трябваше, защото мисля че това не са контракции, а и не е видял такива на ехографа и не знам защо така реши. Сигурно защото му казах че освен фолиевата не пия нищо и да не съм без нищо айде ето ти магнерот. Ами дано поне МБ да е чиста. Така или иначе мисля май и на частно да си направя една консултация след 1-2 седмици.
Иначе вчера отидох и си купих едно черно панталонче и един клин за бременни. Друго си е без колани. Остана само някоя туничка или блузка и съм готова. Само да видим за Коледния фирмен банкет какво ще измъдря че и това не е лесна работа. Някой поръчвал ли си е онлайн дрехи за бременни.

# 67
Здравейте настоящи и бъдещи мами! На 37 г. съм, от София, чакам трето детенце, терминът ми е 01.06. Имам двама сина - на 15 и 2 г. Провокирахте ме да се включа в темата, чета ви от самото начало, но понеже съм си малко чешит, все не намирах смисъл да се регистрирам и да вляза. Така беше и предния път, тогава четях августинки 2012, но така и не се присъединих въобще. Поводът сега да го направя е, че чета това, което коментирате за неинванзивните тестове - пренатест и др. Понеже и моят резултат от БХС не е перфектен - 1:2100 за Даун,  попрочетох и аз това - онова. И понеже съм математик по душа Simple Smile веднага ми направи впечатление следното: в резултатите от БХС дават вероятността като съотношние - 1 към еди колко си, а в тези тестове я дават в проценти - бил точен 99,5 %. Та от скромни сметки се вижда, че този 0,5 % неточност, ако се обърне в съотношение е 1:200. Значи този скъп тест /1500 - 2000 лв./ на всеки 200 има един неточен. Знам, че точността на БХС е 90 % /или по-малко/, и от тази гледна точка, другият е по-точен, но 1:200 възможност за неточност не знам дали би ме удовлетворило. Защото, както бяхте казали по-назад, за този, които е 1-цата е 100 %. Та просто исках да споделя с вас тези ми мисли, за да може всеки да си прецени какво да прави, ако има сериозни основания за притеснения. Не, че съм фен, но явно все още не е измислено нещо, което да замени рисковата амниоцентеза. И ако рискът е наистина голям и се препоръчва, може би трябва да се направи. Всеки си преценява де. Май стана много дълго, но някак си като ви четях ми се струваше, че влагате прекалено големи надежди в тези тестове, а според мен не са толкова сигурни и ми се искаше да видите и тази гледна точка.

Хубав и спокоен ден от мен, и дано бързо да ви отпаднат всички притеснения!    

Последна редакция: чт, 04 дек 2014, 10:44 от пътешествничка

# 68
  • Пловдив
Цитат
Мерки теглилки и айде чао все едно ми каза.
То, като прочетеш програмата "Майчино здравеопозване" по ЗК толкова се полага след записването на ЖК до 4-ти месец са мерки и теглилки. Направо да го направят дистанционно да им се обаждаем и да ги известяваме за премерените резултати, за да не се трупаме пред кабинетите  Confused

# 69
Моята лекарка процедира така,всеки път си ме гледа с ехограф и си плащам потребителска такса,последните три месеца си използвам полагаемите три безплатни. Напълно безсмислено ми се вижда ,да ходим само за мерки,аз и в нас мога да си ги взема.  Но ходя и на частно,за да виждаме бебчо и ние...

# 70
  • София
Само докато се наканя да пиша и вече има 4 нови отговора и пак прочитам и не започвам.

Добре дошла, пътешественичка!, радвам се, че има още мами, очакващи трето дете, а и сме набори като гледам. И аз съм чешит, този форум съществува откакто родих голяма дъщеря, но реално в отчетна пиша за първи път.

И на мен много ми липсва слънцето, особено, когато ходя на работа, но скоро ще изляза в отпуск, все ще издържа да мине десети.

Eudaimonia, обяснимо е разочарованието ти от ЖК, но мисля ,че по каса се предлагат 3 ултразвука... С второто дете ми правиха на всеки преглед и никой нищо не е искал да доплащам, но сега не знам как ще е... засега се настройвам за зима, пък ако пак излезе лято, ще съм щастлива...

По отношение на корема при втора и трета бременност, гледах си разни бележки от предния път и май и сега по същото време ще си сменя гардероба - към 15-16 седмица. Не ми е чак толкова бременен корема, освен, когато не облека нещо съвсем по мен - притесняват ме само панталони с висока талия и стегнато копче (като служебния, но разкопчавам копчето).

# 71
То си е така де, и на врата му е обявено че ехографа е в 13 г.с. и в 5-я месец,  но аз уж си избрах доктора, че не се плащали при него допълнителните ехографски прегледи и бях се настроила че ще има такъв. На предишно прегледи не му се е свидело да ме види с ехограф (преди да забременея още)

# 72
  • Някъде там край морето
Влизам да се запиша чак на 5-та страница на нова тема  Embarassed Ellle, страхотна е както всеки път  Hug
Аз уж трябваше да лежа само в къщи, пък и вчера и онзи ден се дрънках по градския транспорт да ходя по доктори. Вчера си взех направление от ЛЛ за ЖК (най-накрая Laughing). Пред кабинета й беше като на митинг, всичко киха, кашля. Викам си сега само това ми трябва да си лепна някоя гадост и бременността ми ще стане перфектна. Simple Smile
Тъкмо тези дни ми отмина гаденето и му викам на мъжа ми "стягай се, че те почвам  Laughing" и пак ни се размина  Rolling Eyes
babyAty, благодаря за информацията и успокоението. Въобще досега не съм се вълнувала от тези неща с контракциите и магнезия, защото имах най-леката и безпроблемна бременност предния път.
Добре дошли на новите момичета  Hug Лека и успешна на всички Grinning
Eudaimonia, ако помолиш доктора другия път да те види на ехограф, едва ли ще ти откаже, ама може би ще трябва да го платиш. Аз иначе не виждам за какво толкова е тази консултация, дето казва poohito, да си казваме по телефона направо мерките и теглилките, поне калабалък да не правим пред кабинетите  ooooh! Честито и за новите придобивки, я кажи от къде си ги взе защото за Коледа като си идваме в Бургас искам и аз да си купя някоя и друга дрешка, че всичко вече ми стяга в корема.
Аз вчера се качих на кантара и съм -2кг, но гаденето ми отмина, та знам, че оттук тръгвам нагоре  ooooh! Предния път бях +16кг като 10 оставих в родилното. Един месец след това и другите си бяха заминали. Но да си призная честно тогава много хапвах, сега мисля да съм по-умерена (но не и да се ограничавам целенасочено) и се надявам да съм макс. +12-3кг.
Чета ви, че обсъждате резултати от БХС, искам да ви кажа, че аз досега лоши резултати не съм видяла. Особено когато ФМ не е показала нищо притеснително. И съм сигурна, че всички носят прекрасни и здрави бебчета. Не е задължително вероятността да е петцифрено число, за да е хубав резултата. Знам, че притесненията са нещо съвсем нормално за бременните (да не кажа задължително). пътешествничка, резултат 1:2100 е перфектен резултат и за 20 годишно момиче, какво остава за 37г когато възрастовият риск е силно повишен.

# 73
И аз да се запиша в новата тема... макар и малко късно, но имам много работа.

Ellle, отново си справила чудесно с декорацията на темата  newsm51

Добре дошли на новите момичета buggibang, Kapri и пътешествничка . Лека бременност и щастлив финал ви пожелавам и аз  Hug

Пожелавам на всички момичета с лоши резултати, да нямате основание за притеснение, както и  вторите да са по-добри  Peace А на тези с добри резултати браво  Simple Smile

Опитвам се да ви изчета, но ми е много трудно... Ще се включа надявам се с резултати следващият път  Laughing Нямам търпение за прегледа, имам чувството че мина много време от последният преглед...

Хубав ден на всички!  Hug Hug Hug     

# 74
Въпреки че не правих БХС също мисля че 1:2100 е супер резултат . Аз да се оплача много чувствителна съм станала за  най-малкото нещо и ми се доревава  а знам че е от хормоните  а така ме е яд на мъжо ,че не разбира  #Cussing out  и като вика " е ми ако беше станало нещо по лошо , ти за такива дребни работи ревеш какво ти става" чак ми иде да го трапна с нещо  #Cussing out  ама той си е такъв . Записала съм си чс за 2рата ФМ при марков за средата на януари , че при нас малко вяра на докторите им нямам . За първата ходих в Плевен ,че по близко , но за втората реших да заложа на по изпитан кадър и честно казано нямам търпение а то има толкова много време  Grinning . За храненето и аз съм повече на сандвичи и напоследък доста киви ям . Но трябва да сменя режима че с тия сандвичи не е добре .От тук нататък ще се качват килца то е ясно дано само не са много , но като се има напредвид че от 12та седмица до сега съм в 15та  съм качила 1.5кг не знам  ,преди това ми се гадеше много начесто , колкото толкова все някак ще ги сваля после надявам  се.

Общи условия

Активация на акаунт