Коледни снежинки вън валят, ЮНСКИте бебоци в коремчетата тихо спят! - тема 4

• 27 140
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Eudaimonia, тук не само, че няма слънце, но от 3 дена не е спирало да вали  Sad. Преливат реки и язовири, спират ел.захранването, готвят се за евакуации на хора и така... скапано, депресантско време  Confused.
За прегледите - док всеки път ме гледа на ехограф. Последният преглед /във вторник/ наистина беше малко по-кратък, но все пак се състоя. Видяхме сърчицето, док ми показа някои органи, измери бебчето и т.н. То наистина ако е само за тегло и кръвно, какъв е смисълът да пътувам 40км на отиване и 40 на връщане  Naughty.
Пътешественичка, добре дошла, радвам се, че си се престрашила да пишеш и да споделиш изчисленията си, които смятам ще са полезни на много момичета. Желая ти лека бременност и щастлив финал!
И моят корем си е бременен  Flutter. Аз съм си с нормално тегло /57 кг. в момента на ръст 167см/ и си ми личи дори през якето. Ако не забравя и аз ще направя една снимка довечера.

# 91
Да ,щях да пиша и за хапването. Аз по принцип се радвам ,че съм качила вече +2.5 кг. от началото ,но от една седмица започнах да пия витамини с фолиева киселина и от тогава едно хапваме започна .... само за ядене си мисля.И всичко ми е вкусно,не знам до къде ще я докарам ,ако продължавам така. Но ако е от витамините си ги изпивам тези и после малко почивка.А вие пиете ли още фолиева киселина и до кога смятате да я приемате ?
За стволовите клетки и аз си мислех ,но още не съм го обсъждала с ММ ,да видим какво ще каже.Въпреки ,че той за всичко е съгласен ,само да няма опасност за мен или за бебчето.

# 92
Доста сте изписали от вчера следобяд до днес  Laughing Имах какво да чета 1-2часа  Wink
Та сега какво запомних:
tedy_x1 давай все така само с положителни емоции  Wink
Diva* кремчето изглежда добре,поне ще омекотява сухата ми там в момента,кожа,ако не друго  Confused
violetacholakova аз не мога сутиена си понякога да търпя,а да търкам зърната си ексфолиант,направо  #Crazy Иначе разбирам идеята,ама не е за мен това  Thinking
poohito и аз мисля,че второто мнение за промивките е по-точно  Thinking Не съм си правила никога такива(говорим за вътрешните) и не мисля да си правя и занапред  Wink А това с ЖК по телефона е много добро  Wink Ако само така ще протичат прегледите,то аз в нас си имам и кантар и метър,мога и сама да си ги измервам  Rage
Eudoimonia страшен преглед нямам думи  #Cussing out Поне да беше питал дали искаш да те види на ехограф,заплатено  Rage Но и ти си права,като ще си плащаш по-добре при някой с по-добра техника,а и да чуеш второ мнение винаги е по-добре  Wink
babyAty щом доктора ти е казал,че 2кг. са много,не знам на мен какво ще ми кажат с мойте 6  Embarassed
беба28 малко се успокоих като прочетох,че не съм сама в килограмите  Rolling Eyes Така както я карам след 3 седмици,когато и аз ще съм в 14с. и 3д.,най-вероятно и аз ще съм толкова  Sad ,като гледам как вървя  Embarassed
violetacholakova не се ядосвай за косата,най-вероятно ще се отмие по-бързо безамонячната боя,не си го слагай толкова  Wink
pipilota_ не знам как ми е кръвното  Thinking все се каня да си купя едно хубаво апаратче и се не си вземам,ама май вече му дойде времето  Rolling Eyes
ppippi за секса Embarassed От когато разбрах,че съм бременна,не сме се гушкали Whistling До скоро изобщо не ми и липсваше,но от една седмица насам нещо много ми се иска  Whistling ,но не смея,все пак бебчето е по-важно  Rolling Eyes Но като отида в сряда на преглед ще питам може ли поне на 10 дни веднъж   Rolling Eyes
Kapri добре дошла при нас  Hug

# 93
Теди, фолиевата до 20 седмица ми каза док да я пия, не пия витамини, засега каза, че няма нужда.
Забелязвам от няколко дни на зърната, че са се увеличили и има няколко израстъка като брадавички...някой има ли представа какво може да е това?

Четох някаква статия за магнезия,  че вече е доказано, че е вреден за бебето, тъй като може да причини мозъчни увреждания на плода. Това доста ме озадачи, тъй като го предписват често за задържане  newsm78

Elle, и аз съм 167/57, вече 59  Laughing Може да си разменим снимки на коремчета ако искате във фб.

# 94
  • Някъде там край морето
По темата за стволовите клетки - ако можете да си го позволите финансово, мисля, че е хубаво, но внимавайте при избора на банка. Ние предния път не сме замразявали, сега пак не планираме.
violetacholakova, ако предишният ти цвят е много светъл, не се притеснявай. До 2-3 измивания няма да има и помен от новия цвят. Това го знам от опит, защото при мен няма отърване от русото Simple Smile Какво да правиш, не мога да заблудя никого... Laughing

# 95
  • Пловдив
Мерси за бързия отговор violetacholakova и  pipilota вмествам се в това което сте написали.При мен се разминават седмицата по календара и на ехографа (на него съм със седмица назад),но аз съм си с поликистоза и липса на редовна менструация,което обяснява изоставането.
По темата със стволовите клетки,съм изключително против.На презентация го докарват,но е пълна глупост и наливане на пари от пусто в празно.Да знаете някой АГ да си съхранява стволови клетки на детето,защото аз не знам такъв?
Фолиева пия по 4 табл, сутрин и 4 вечер.Витамини за бременни НЕ пия,защото увеличават апетита многооо.Организма си иска това от което има нужда   food002

# 96
  • Някъде там край морето
ppippi, каква е причината да пиеш такава голяма доза фолиева киселина? АГ-то ли ти изписа?

# 97
  • Пловдив
За секса писах и преди, но пак същото с гаденето и умората разредих доста (до 1 път седмично). На мъжа ми му е трудно (говорим си за това, че има желание той, а на мен все ми е лошо). От една страна така, от друга обаче все пита "А изобщо позволено ли ни е да правим секс?" аз обяснявам, че никой не ни е забранявал и това значи, че може. Той обаче "Ти не си питала! Аз ще взема да се обадя на докторката да питам. Ти изобщо не внимаваш." Ядосва ме вече. Някак не си представям да се обади на докторката, която никога не е виждал и да я пита  Embarassed
За фолиевата нищо не са ми казали, а само да я пия, но до кога не знам, сега добави и 1 месец най-малко желязо. Аз имах 90 хапчета фолиева започнати от преди да разбера за бременността, сега са ми останали 14-15 бр. (понакога забравям да пия - мъжа ми ще ме шамари за това  Confused). Мисля да ги изпия поне тях до края, но сигурно ще купя и други.

# 98
Elle, и аз съм 167/57, вече 59  Laughing Може да си разменим снимки на коремчета ако искате във фб.
Аз стартирах от 54, но вече съм 57  Rolling Eyes. Писах на *Sladkishka* да ме добави във ФБ  Peace. Не, че ми пречи и тук да кача снимка Simple Smile.
Пия само фолиева киселина по 1 табл. сутрин, нищо друго за сега  Peace.

# 99
Poohito, за секса питах докато бяхме с приятеля ми двамата на единия преглед - точно с цел доктора да разреши пред него  Laughing Док каза: може, но без хард изпълнения, като костенурки на умирачка   Joy

# 100

Eudaimonia, относно ЖК и аз ако имам такава, ще остана силно разочарована. Вместо мерки и теглилки предпочитам да видя мерките на малкото човече, да се убедя че е добре. За това и на първата ЖК попитах точно за ехографските прегледи. Разбрах, че безплатните са само 2 или 3 (не съм сигурна). Ако искаш допълнително се заплащат. Пиша ти това, защото сме при едно АГ Simple Smile

Ами то вярно, че аз съм си виновна, че не питам. Ама и той човека си го е написал на вратата. Ама каквото такова. Вярвам че всичко е наред и само утре МБ да е ОК пак ще съм по спокойна. Щом и корема ми порасна за 2-3 дни значи и малкия човек е пораснал.
Ellle и аз мислех точно думата депресарско да използвам ама викам айде няма. То и тук вали и от една страна ми е криво че трябва да ставам рано и да идвам на работа от друга пък цял ден в тая тъмница и в къщи не ме свърта. Вчера почивах и едвам постоях с моя мъж 1-2 часа в къщи и  скочих да мислим къде да ходим, че не ме свърташе и само през хладилника минавам (а то и там нищо интересно)
За стволовите клетки ако имах възможност нямаше да се замислям май много, но при липсата на такава изобщо не го мисля.
За килограмите срам ме е да си призная че вчера даже забравих да се претегля на кантарчето в кабинета, защото в къщи нямам, но едва ли съм заслабнала така както си хапвам сладко. Абе с една дума май само дето отидох (чак започна да ми е смешно)

# 101
  • Пловдив
Аз съм на мнение, ако е имала нещо да казва докторката е щяла да го каже. Тя казва: "Всичко е нормално". Не е казала "Дебела си" -  Laughing аз това си го знам. Не е казала "Без секс". Не е казала "Не яж това.".

# 102
  • Някъде там край морето
Док каза: може, но без хард изпълнения, като костенурки на умирачка   Joy

Хаха, това много ме разсмя Simple Smile
Аз както писах и понапред, тъкмо ми мина гаденето и ми дойде желанието и сега с тия контракции, май ще ни се размине  Crazy

# 103
За стволовите клетки ако имах възможност нямаше да се замислям май много, но при липсата на такава изобщо не го мисля.
Все едно аз съм го писала, за това и не го коментирах  Peace.
Само аз ли нямам желание, започнах да се притеснявам  Embarassed. То и татито страхливо и не ме закача, ама той апетитът идвал с яденето ....

# 104
  • Пловдив
Sarah Lou АГ-то ми дава тази доза от 1 година насам,не се психясвам,че всички пият по една таблетка на ден,а аз по 8.Имам изключително доверия на лекаря си,което е много важно.
violetacholakova това с костенурките беше много добро  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт