Препарат за дезинфекция на детски играчки и повърхности

• 2 256
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, интересува ме дали някой е ползвал препарат за дезинфекция на детски играчки и повърхности в зоната на игра на детето BENTLEY ORGANIC SANITIZER. Искам да разбера дали е подходящ за почистване на меки играчки, които детето лапа непрекъснато и може и да представвлява някакъв риск за здравето му?

# 1
А защо не ползваш просто сребърна вода? Wink

# 2
Този препарат на спрей ли е? Не знам с какво да почиствам хилядите пластмасови играчки. Като бяха по-малко ги миех, но сега не смогвам. Simple Smile

# 3
  • София
Меки играчки в пералнята. Другото от дезинфекция няма нужда.
Иначе това, което намирам за  посоченото е за почистване на ръце, не на повърхности, играчки и т.н.

# 4
Препарата е на спрей, имам го но до сега съм почиствала само гладки повърхности, които детето не лапа. В пералнята трябва да ги пера всеки ден, той непрекъснато ги лапа и изпуска на земята. Обтривам ги  с тампон напоен в спирт, но не ми се струва достатъчно

# 5
  • София
Вкъщи с обувки ли ходите? Ако не, надали е толкова мръсно... чак пък толкова дезинфекция.

# 6
  • София
Тампон със спирт?
Това е малко ... прекалено.
А като излезете навън какво ще правите? И там ли ще пръскате всичко с дезинфентанта?

# 7
Става въпрос за 4 месечно бебе, щом му преварявам шишетата, няма да лапа и неща паднали на земята. Плюс това играчките не му падат само вкъщи на пода. А въпроса беше дали някой е ползвал въпросния препарат или знае нещо повече за него.

# 8
  • София
шишетата се преваряват заради млякото, което се дава с тях.
Щом държиш да си създаваш допълнително главоболия - пробвай... аз лично  не бих предпочела детето ми да лапа плюшена играчка пръскана с някакъв спрей след падане.
Като падне вън - миене със сапун в къщи и  плакнене с вода стигат.
Меките играчки можеш и във фризер да слагаш.

# 9
  • София
Да разбирам ли, че препаратът не се продава в БГ?
Съответно няма българските обозначения на етикета какво може да се прави и какво да се прави при поглъщане.
Правила съм проучване за подобен препарат, което траеше месец и минах през 10 институции.
За този почти нищо не мога да ти кажа.
Бебешкия ли ползваш или този за ръце?

# 10
  • София

Ingredients

Aqua (Water), Alcohol Denat*, Decyl Glucoside, Lactic Acid, Lauryl Betaine, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil*, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder*, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Extract

* Certified Organically Grown Ingredient
това му е съдържанието...изобщо не бих искала това да лапа 4 месечното ми дете...
http://www.soorganic.com/holiday-shop/travel-size/bentley-organi … ducts_description това предполагам е, никъде не пише, че е безопасно за поглъщане.

Общи условия

Активация на акаунт