ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 620
  • 743
  •   1
Отговори
# 105

mama6969, не съм много компетентна, но според мен обжалвай пред НЕЛК, защото не са Ви дали необходимите проценти. По това което си написала са пропуснали да ви дадат проценти за психологичния статус-ето по тeзи точки:

2.10.4. леко към средно ограничена комуникация - до умерени езикови/говорни
нарушения при Брока афазия, проводникова афазия, аномична афазия, транскортикална моторна афазия, транскортикална сензорна афазия, смесени форми; със/без речева апрексия и дизартрия; със/без дислексия/дисграфия - 40 %

2.10.5. леко ограничена комуникация - леки езикови нарушения при аномични форми афазия;  остатъчни  артикулационни нарушения; със/без дислексия/дисграфия - 20 %

Дано съм била полезна и обжалвай- не оставяй нещата така. Peace Hug

# 106
Здравейте! Да попитам и аз нещо: обжалвахме ЕР на ТЕЛК пред НЕЛК, но и там ни орязаха и съответно не заверих решението им в ТЕЛК. Въпреки, че не е заверено, то в сила ли е или мога да не чакам да изтече 3-годишния му срок и да подам молба за яввяване отново? Благодаря предварително!  bouquet
Поне при нас заверката служи най-вече за пред социални грижи, така че считам, че решението ви е в сила. Във връзка с второто питане - не е необходимо да изчаквате 3-годишния срок, ако имате нова епикриза, доказваща влошаване на състоянието на лицето. Подавате молба за преосвидетелстване на база новата епикриза  Peace

# 107
Здравейте искам да попитам нещо.. не съм компетентна в тази сфера за пръв път си имам взимане даване с ТЕЛК .. става дума за свекъра ми миналата година края на м Април подадохме документите му в телк и от тогава чакаме писмо от тях минаха 3 м 6 м мина 1 г и началото на м Май дойде писмо в което пише

Поканваме ви да се явите за освидетелстване от ТЕЛК МБАЛ - Кубрат  на 29,05,2015г

документи които трябва да носим са
Лична карта, 3 броя плик за писма с марки, Изследвания ( обърнете се към личният лека с писмото), епикризи от последните 2 г, рецепторна книжка , консулти и отдолу написано с химикал ЕКГ

Ходихме при ЛЛ и тя ни каза вървете при кардиолог да ви направи ЕКГ....

Въпросът ми е в това че свекъра ще навърши 65 г следващият месец и тогава трябва да получи пенсия по възраст ... и двете пенсии ли ще получава или няма смисъл да се явяваме на телк

# 108
Моят съвет е да се явите на ТЕЛК щом има заболяване. А той ще си получи пенсията по възраст и ако има нужните проценти ще получи някаква добавка. Някой и друг лев отгоре върху пенсията не е излишно.

# 109
  • Mediterraneo
Мисля, че съвсем наскоро се прие отпадането на добавките към пенсиите за тези с пенсия по старост. Но не съм сигурна как точно стоят нещата.

# 110
Zdraveite imam vypros podadoh dokumenti za Telk i imame data za qvqvane na 05.06 no v pismoto mi pi6e da minem na nevrolog ,nqkoi ako znae za6to newsm78 a diagnozata nie dvustranna hidronefroza

# 111
Да не би да са имали предвид нефролог  newsm78

# 112
не е нефролог пише АУДИОГРАМА И НЕВРОЛОГИ4НО ИЗЛЕДВАНЕ -УДЗ на коремни органи

# 113
Предавам се тогава, идея нямам  Confused Аудиограма, предполагам, знаеш - замерване на слуха при УНГ - доктор  Peace

# 114
Здравейте,
на 25. 05. 2015 г. получих ЕР на ТЕЛК и лекарката ми каза, че има промяна - срока за обжалване е удължен на 30 дни и след това се подпечатва в картотеката.

# 115
Здравейте! Решението на ТЕЛК на дъщеря ни изтича през октомври. Може би е рано още, но кога е добре да се подадат документи за преосвидетелстване? Също искам да попитам, необходимо ли е направление от личен лекар за преосвидетелстване? Благодаря! Hug

# 116
3 месеца преди изтичане на срока се подават документите  Peace, т.е. юли за вас. Консултирайте се с личния лекар дали е необходимо, а пък в крайна сметка при подаването на документите най-добре ще ви ориентират какво ви е нужно  Simple Smile

# 117
pepi_r , благодаря!

# 118
днес минахме ТЕЛК дадоха ни 50 % искам да знам имаме ли право на някакви  социални помощи

# 119
Имате право да. При 50 и над 50% се подават документи в социалните  Peace

Общи условия

Активация на акаунт