ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 593
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Имам следното питане, каква е разликата между РЕЛКК и ТЕЛК. Ако имаме РЕЛКК не заплащаме такса ясла, а аз имам само ТЕЛК на детето 60 %.
РЕЛК - регионална експертна лекарска комисия, ТЕЛК - териториална лекарска комисия. С ТЕЛК решение сте освободени от такса в детските градини , ако заболяването отговаря на списъка със заболявания. Мисля, че след последните промени в страната ни останаха действащи ТЕЛК и НЕЛК комисии.

# 91
Добър ден.
Момичета моля, изпратете ми примерна жалба за НЕЛК.Ще обжалвам проценти.Трети ден я мисля и не я докарвам.

# 92
Благодаря за отговора. Това е от наредбата на общината "(4) Не се заплаща такса за детски ясли за деца, страдащи от тежки хронични заболявания, освидетелствани от РЕЛКК с експертно решение с 50 % и над 50 % инвалидност." Ние сме тежко чуващи 60% ТЕЛК, няма го заболяването в списъка с хронични заболявания, следва да плащаме, така ли?

# 93
Занесете копие на ТЕЛК на директорката в яслата, но щом заболяването не е включено в списъка може и да не бъдете освободени от таксата. Моите деца са с две заболявания, едното е вродено, попада в групата на редките заболявания, а другото е астма. И заради астмата, която е включена в списъка ги освободиха от такса. Опитайте, нищо не губите.

# 94
Благодаря, ще пробвам.

# 95
  • Бургас
Момичета, някой да знае, колко е давността на рентгеновите снимки? Обжалвахме ТЕЛК-а на дъщеря ми и имаме насрочена дата за явяване пред НЕЛК. Като никога ми оставиха рентгеновата снимка и се чудех дали мога да я представя пред НЕЛК-а, да не облъчвам отново детето?

# 96
Ние като минавахме телк ми казаха,че снимки важат до 6 месеца,но може да са променили правилата.Най-добре звъни и питай на място, да не стане объркване.

# 97
  • Mediterraneo
6 месеца знам и аз, че важат изследванията, в това число е рентгена.

# 98
6 месеца и за всички епикризи, та ако се явявате отново или обжалвате, имайте го предвид... на майка ми й намалиха за сърдечни от 40 на 30 % при повторното яваяване, след решение на НЕЛК да ни върнат отново същия ТЕЛк да вземе окончателното решение с поправки ( и не бяхме влизали в болница за сърдечни, и сме си пиели лекарствата и сме имали подобрение) Хунбаво, че основната ни водеща диагноза беше друга Simple Smile

# 99
Здравейте,
утре се явяваме пред НЕЛК. Обжалвам дата на инвалидизация. Синът ми е с диагноза детски аутизъм F84.0. Като ДИ е дадена датата на направлението за ТЕЛК. Знам, че трябва да е датата на раждане, но не намирам как да се аргументирам. Не откривам документ, в който да пише, че аутизмът е вродено заболяване.
Можете ли да ме насочите къде да търся?
Много благодаря  Hug

# 100
Няма нужда от аргументи пред НЕЛК - за това са документите, да четат. И ние се явявахме преди 3 седмици относно ДИ- изобщо не повдигнаха този въпрос, нито каква е жалбата, нито каква е ДИ. Преглеждат документите, хронологията и започват да изпращат по кабинети. накрая казват- очаквайте да ви изпратим решението  Rolling Eyes

# 101
Благодаря ти!
Явяваме се, пък ще се надяваме на положително решение Simple Smile

# 102
здравейте мили хора помогнете не знам какво да правия на 05.05.2015г минахме на телк и ни отрязоха от 77% на 32% става  въпрос за дете на 13годишна възраст което през месец Август 2003г е претърпял битова злополука и оперирано в Неврохирургия Пирогов по повод консузио церебри с импресионна храктура, след което се установява десностранан пирамидна симптомика. Проследявасе с КАТ на глава, ЕЕГ. Провежда рехабилитация и медик.лечение с Пирамем. Посещава ОУ.
ОБЕКТИВНО : Соматичен статус б.о. Неврологичен статус В десни крайници - извършва активни движения, леко повишен мускулен тонус без патологични рефлекси. Психологичен статус : Памет и интелект - лека умствена изостаналост.
Параклинични изследвания:амбл.л. от невролог, ЕЕГ , амбл.психиатър.
ДИГНОЗА: С-ние след ЧМТ. Десностранна латентна хемпареза. Сиптоматина епилепсия с много редки пристъпи.
МОТИВИ: Касае се за дете с пост травматична латентна десностранан хемипареза за което се следват 30% ВСУ по ч.7 т.2.4.1. Сиптоматична епилепсия с много редки пристъпи, за които не провежда постоянно лечение - 20% по т.4.1 ч.7. Краен % -32 ВСУ
това е от експертнотно решение. моля ако знаете нещо помогнете ми, не знам какво да правя
Благодаря ви предварително

# 103
  • София
Обжалвай! Няма какво да загубите в случая.
Недоумявам как е възможно да режат така деца... те, родителите, щот им е кеф, се разкарват по болници с дечицата... нямам думи.

# 104
  • Бургас
Здравейте! Да попитам и аз нещо: обжалвахме ЕР на ТЕЛК пред НЕЛК, но и там ни орязаха и съответно не заверих решението им в ТЕЛК. Въпреки, че не е заверено, то в сила ли е или мога да не чакам да изтече 3-годишния му срок и да подам молба за яввяване отново? Благодаря предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт